Тотю Младенов ще вкарва в затвора неплащащите осигуровки. Предвиди, че НОИ ще излезе на излишък през 2017 г.

Тотю Младенов ще вкарва в затвора неплащащите осигуровки. Предвиди, че НОИ ще излезе на излишък през 2017 г.
„Има политическо решение за криминализирането на укриването на осигурителни вноски, което ще бъде записано в Наказателния кодекс в началото на следващата година“. Това обяви социалният министър Тотю Младенов пред бТВ. Безумната мярка беше предложена от синдикатите, като според тях щяла да донесе повече приходи в бюджета на Националния осигурителен институт(НОИ), с които да бъде предотвратено вдигането на пенсионната възраст от 2012 г. Въпреки че предвижда да вкарва в затвора хора, които не плащат осигуровки, Младенов беше категоричен, че ще бъде вдигната и пенсионната възраст с по 4 месеца годишно.
<p>Младенов, който допреди няколко дни обясняваше, че вдигането на пенсионната възраст с една година от 2012 г. няма алтернатива, днес обясни, че правителството се е вслушало в гласа на хората</p> <p>Социалният министър обеща светло бъдеще за НОИ, като заяви, че заради мерките на правителството, през 2017 г. пенсионната система ще излезе на излишък. &nbsp;</p> <p>Младенов съобщи и че ТЕЛК-овете за инвалидните пенсии ще преминат към НОИ, и изрази надежда, че това ще стане факт още от средата на следващата година.</p>

Коментари

  • Синдикалист

    02 Дек 2011 20:30ч.

    Тоя пияница що не земе да се гръмне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лош материал

    02 Дек 2011 22:01ч.

    Дали има място за милионите българи, не плащащи осигуровки? Явно и този министър вече изкука!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kati

    02 Дек 2011 22:04ч.

    Нещастницте не могат да разберат, че ако хората не си плащат осигуровките е защото не им стигат парите.Вместо да предпиемат подобни ненормални мерки, по-добре да престанат да крадат! Само така ще се стабилизира държавата. Икономическите проблеми не се решават рекетирайки и без това бедния народ и обирайки го до шушка, ами стимулирайки производството и създавайки благорпиятна среда за бизнеса, който това правителство УНИЩОЖИ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фермер

    02 Дек 2011 22:40ч.

    Нещастник арогантен! Защо не вкарате някой в затвора за корупция? Но като стана въпрос за корупция, май първо сегашното правителство трябва да си смени адресната регистрация и да се премести на топло в затвора...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шеремек

    02 Дек 2011 22:51ч.

    Тоя шебек беше най-скапания кмет на Враца за последните 100 години. Нещастник недоклатен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гого

    03 Дек 2011 15:51ч.

    Господа, не намирате ли, че Тотю - социалният не разбира нищо? Говори като комсомолски секретар от най-тъп вид, рецитира подред словата на всички вождове /Борисов, Дянков, Менда и пр./, които, разбира се, едно друго се изключват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи