Театърът по отстраняването на Масларова продължава следващата седмица

Театърът по отстраняването на Масларова продължава следващата седмица
Народните представители от мнозинството отложиха за следващата седмица гласуването за отстраняването на бившия социален министър Емилия Масларова като председател на социалната комисия в парламента, поради изчерпване на времето за законодателна дейност днес. Предложението беше подкрепено от повече от половината депутати, които са членове на комисията. От ПГ на Коалиция за България обявиха, че ако Маосларова бъде отстранена от поста си, те няма да участват в заседанията на председателския съвет при председателя на Народното събрание и заплашиха, че ще изтеглят представителите си от ръководствата на останалите комисии.
<p><br />На 11 ноември 2009 г. от името на парламентарната група на &ldquo;Синята коалиция&rdquo; Иван Костов&nbsp; поиска Емилия Масларова да бъде свалена от председателския пост на социалната комисия. Мотивите бяха: &ldquo;не е морално народен представител, за когото прокуратурата смята, че са налице достатъчно доказателства за конкретно виновно поведение, да бъде председател на парламентарна комисия.&rdquo; Според Костов &ldquo;тежките и конкретни обвинения за корупция към Емилия Масларова са прецедентно доказателство против качествата й да бъде председател на една от най-важните комисии в Народното събрание&rdquo;.</p> <p>Доказателствата, необходими, за да бъдат повдигнати настоящите обвинения срещу Масларова, бяха предоставени на прокуратурата още по време на предишния парламент от депутата от ДСБ Антонела Понева. <strong>Тогава нито главният прокурор повдигна обвинение срещу Масларова, нито медиите обърнаха внимание на доказателствата за крупното престъпление, нито самият Костов застана зад Понева като председател на ПГ на ДСБ.</strong> Във всичките си медийни участия от времето, когато се извършваше крупната далавера, Костов не спомена нито веднъж за това, че Масларова участва в корупционна схема и депутат от неговата парламентарна група има доказателства за това. Костов и ръководството на ДСБ не дадоха нито една пресконференция, на която да призоват главния прокурор да повдигне обвинения срещу Масларова на базата на доказателствата, предоставени му от депутата от ДСБ Антонела Понева. Точно обратното &ndash; Понева беше поставена от Костов в пълна изолация и след това логично и в доминираните от тогавашното правителство медии. Антонела Понева беше оставена без политически гръб и разчиташе на подкрепата на няколко журналисти, като Венелина Попова от Стара Загора, които рискуваха работното си място, за да информират гражданите за корупционната схема, а единствените медии, в които се говореше активно по темата, бяха вестник &ldquo;ГЛАСОВЕ&rdquo; и ТВ 7.</p> <p>Въпреки че знаеше много добре за скандалните сделки в социалното министерство, <strong>Костов и колегите му от &ldquo;Синята коалиция&rdquo;, заедно с всички останали присъстващи в пленарната зала двеста и осем народни представители, на 29 юли 2009 г. избраха Емилия Масларова за председател на социалната комисия в парламента без &ldquo;против&rdquo; и &ldquo;въздържали се&rdquo;. </strong></p>

Коментари

  • Един българин

    04 Дек 2009 18:27ч.

    Ох, слава богу, пак Костов е виновен за всичко, разбира се, включително за злоупотребите на Масларова, за глобалното затопляне, за войната в Ирак, за сомалийските пирата, за световната конспирация и пр., и пр. Бях много притеснен вчера, защото в &quot;Гласове&quot; нямаше нищо против Костов, но вече всичко е наред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фенка001 - &quot;Иван Костов:...не е морално..&quot;

    04 Дек 2009 18:40ч.

    докога ще е морално Костов да бъде в Парламента и да оценява кое е морално и кое не..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    04 Дек 2009 19:08ч.

    &quot;Ох, слава богу, пак Костов е виновен за всичко, ... ях много притеснен вчера, защото в &quot;Гласове&quot; нямаше нищо против Костов, но вече всичко е наред.&quot; !!! Жълтата подводница е с две тръби - първата гледа неизменно към Костов, а втората - към работодателите на Дачков - Алексей Петров и Запалката, т.е. мафиотската Ченгеджийница. Очевидно заповедта още стои: преди всичко Костов. Да се маца яко !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @@@

    04 Дек 2009 19:29ч.

    Мисля,че когато Понева обявяваше тези свои разкрития,беше вече напуснала ДСБ. И при това положение от какъв зор Костов да стои зад един ренегат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи