Св. Малинов: Подкрепата на ЕНП за ГЕРБ е служебна

Св. Малинов: Подкрепата на ЕНП за ГЕРБ е служебна
Служебна е подкрепата на Европейската народна партия (ЕНП) за ГЕРБ, заяви евродепутатът и зам.-председател на ДСБ Светослав Малинов, съобщава БГНЕС. "Да дойдат представители на Европейската народна партия на конгреса на ГЕРБ в София да кажат няколко добри думи, това е тяхно служебно задължение", обясни евродепутатът.
<p><em><br /></em></p> <p><em>Всяка партия член на ЕНП може да получи тази подкрепа, можем да я получим и ние, ако направим нашето Национално събрание преди изборите</em>, каза Малинов. Той припомни, че на последния конгрес на ЕНП не беше избран зам.-председател от управляваща партия в Европа.</p> <p class="justified">ДСБ и "Български демократичен форум" представиха проекта си за предизборна платформа. Двете партии предлагат три стъпки за по-добра България: освобождаване на доходите от монополни цени, облекчаване на доходите от данъци и бюрокрация.</p> <p class="justified">Според тях трябва да се премахне данъчната ставка от 15 на сто за едноличните търговци и облагането им като самонаети физически лица. Двете партии обещават и законодателно намаляване с 90 на сто на бюрократичните процедури.</p> <p class="justified">ДСБ и БДФ се обявяват също за заменяне на досегашната система на предварителни разрешения и проверки за започване на среден и малък бизнес със система на последващ контрол, както и за осъвременяване на държавните образователни изисквания.</p> <p><em>Обявяваме война на мафията и организираната престъпност, оттегляме МВР от бизнеса, създаваме сигурна страна</em>, пише още в предизборната им платформа.</p> <p>Двете партии обещават също увеличаване на парите за здравеопазване от 4,1 на 6 на сто от брутния вътрешен продукт, без повишаване на здравната вноска, а само чрез по-добра събираемост.</p> <p>Предизборната платформа ще бъде публикувава в сайтовете на двете партии за събиране на допълнителни мнения и коментари и окончателно ще бъде публикувана в началото на предизборната кампания.</p>

Коментари

  • Жозеф Лопес

    08 Апр 2013 20:47ч.

    Да познаем ли - ДСБ няма да си направи националното събрание преди изборите и няма да разберем дали би получило същата \"служебна подкрепа\" от ЕНП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питaнчeв

    08 Апр 2013 21:12ч.

    ДСБ и СДС не бяха ли служебните кумове за влизането на милиционерските мутри от ГЕРБ в ЕНП?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    08 Апр 2013 21:33ч.

    Днес разбрах, че не съм десен, а съм ляв! Днес уважавания от мен Едвин Сугарев, каза да гласуваме за ГЕРБ, защото само те останали като алтернатива на БСП... С такава алтернатива викам само да ти е.ем и дясното...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кибар

    08 Апр 2013 22:36ч.

    Разликата между ПРИМИТИВНОТО ДЯСНО и ПРОСВЕТЕНОТО ДЯСНО е, че ПРОСВЕТЕНОТО съумява успешно да прикрива изцапания си дирник. Бойко не успява. А Костов дали го може?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БС2003

    09 Апр 2013 0:39ч.

    Подкрепата на ЕНП не е чак толкова служебна, колкото му се иска на Малинов, а е продиктувана от безпощадни политически интереси, дори не и от някакви симпатии към този или онзи.Тя подкрепя герб като партия,която може да даде на ЕНП повече гласове в Европарламента, а не жалка формация като ДСБ, дори неуспяла дори да додрапа до там, а може и в националния парламентдане влезе.За европейските консерватори ДСБ е бита карта,сигурно не се и сещат за него.Мавърът(Костов) свърши своята работа, мавърът може да си отиде.Това е жестоката истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БС2003

    09 Апр 2013 0:40ч.

    Подкрепата на ЕНП не е чак толкова служебна, колкото му се иска на Малинов, а е продиктувана от безпощадни политически интереси, дори не и от някакви симпатии към този или онзи.Тя подкрепя герб като партия,която може да даде на ЕНП повече гласове в Европарламента, а не жалка формация като ДСБ, дори неуспяла да додрапа до там, а може и в националния парламентдане влезе.За европейските консерватори ДСБ е бита карта,сигурно не се и сещат за него.Мавърът(Костов) свърши своята работа, мавърът може да си отиде.Това е жестоката истина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ben

    09 Апр 2013 1:14ч.

    а от управляващата партия заместник-председател на ЕНП не беше избран, защото патриоти като Малинов и Надка гаражната не гласуваха за българин. Нищо ново под слънцето:-( А инак, който е написал, че ЕНП пет пари не дават за Костов и ДСБ е напълно прав, защото всеки ги знае в Европа, че са бита карта. Нещо по-лошо, излагацията им е пълна и дори запаняците ги презират, защото непрекъснато топят с някакви си писания милиционерите от ГЕРБ, което никой друг в Европата не прави. Уж възвишени ДСБ, ама все долни работи вършат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кибар

    09 Апр 2013 2:36ч.

    -"Ето един стар анекдот за Английската консервативна партия – считана за най-просветената дясна партия в света. Преди петдесетина години в края на заседание на ръководството на партията, развеселени от по няколко чашки добре отлежало питие без лед, председателят на консерваторите предложил да проявят веднъж пълна откровеност и новият им слоган да бъде следния: “”Кражба /въпросителна/. Кражба /удивителна/. Кражба да /запетайка/ но в рамките на закона.”" Къде е смешното? Смешното е, че този слоган и до днес се пази в тайна, защото консерваторите се притесняват, че младите консерваторчета няма да могат да го Остискат само до—–”кражба в рамките на закона”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъсльо

    09 Апр 2013 3:34ч.

    Да напомня на апологетите на ЕНП, а какво стана с НДСВ? Май се стопи в небитието? С вождистките партии е така. Те чакат 1000 годишен райх, а дочакват крупен "кукиш"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банту

    09 Апр 2013 15:16ч.

    Меркозииии и християндемокрация!!!УФ,уф,уф...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи