Съдебната власт скоро ще стане прицел на протеста, прогнозира омбудсманът

Съдебната власт скоро ще стане прицел на протеста, прогнозира омбудсманът
Неработещата и нереформирана съдебна власт скоро ще се окаже под прицела на гражданското недоволство: това прогнозира в интервю за "Дарик" националният омбудсман Константин Пенчев. Според него реформата в съдебната власт е спряла преди няколко години, а липсата на справедливост е един от най-болезнените проблеми за българите.
<p>&nbsp;</p> <p>Според Пенчев фактът, че протестите са били насочени срещу монополите, не трябва да успокоява управляващите и политиците, че неработещата ни съдебна власт е останала на заден план.</p> <p><em>Протестите минават и покрай Съдебната палата пътьом, но то не е пътьом. Това съмнение в ефективно работещата съдебна система и справедливост в правораздаването стои у хората и то също ще избие рано или късно. Трябва да се знае и това, няма да им се размине и тази реформа. Ако някой си мисли, че съдебната система от само себе си ще се оправи и че хората ще забравят за нея, няма да се случи това</em>, предупреди омбудсманът. Константин Пенчев изтъкна, че това е най-болезненият проблем, защото върхът на справедливостта би трябвало да бъде съдебната система - съдът.</p> <p><em>Този протест показва много сериозен проблем в нашето общество и ние, институциите, трябва да го решим. Омбудсманът точно тук му беше мястото и съм доволен и благодарен на протестиращите, които потърсиха контакти с мен, аз им казах и на тях, и сега го повтарям: голяма част от исканията са напълно смислени, изпълними и който говори за хората на улицата като анархокомунисти, хора с два пръста чело, това го казаха видни наши политици, това просто показва, че не разбират хората и затова ще си платят рано или късно"</em>, добави още Пенчев.</p> <p>По думите му от тук нататък всички управляващи, поне в близките години, ще имат един стрес: <em>Нощем ще се стряскат, като си помислят, че някое тяхно решение може да извади тези хора на улицата</em>.</p>

Коментари

  • Урум Икономов

    18 Март 2013 22:49ч.

    Чичко Пенчев, читав човек си май, но защо тогава не доразкажеш всичко, което понаучи, докато беше шеф на едно от най-корумпираните съдилища в страната - Върховния административен съд. Каза туй-онуй, вземи пък стигни докрая, голяма добрина на всички ще сториш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ганчо

    19 Март 2013 0:24ч.

    Това е един обикновен парцал!!!Сега трябва да отклони вниманието със съдебната система.Същия номер с подаването на оставка както Бойко спретна за да може да го наследи човек на ГЕРБ на поста.Олигофрен който не бих направил пазач на паркинг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aleph

    19 Март 2013 1:14ч.

    Konstantin Penchev, e edin ot malkoto dostoini magistrati v Bulgaria

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Янчо

    19 Март 2013 1:17ч.

    Ганчо,а ти си най-големия тъпак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    19 Март 2013 1:40ч.

    Не говорете глупости, това е един от малкото честни в правовата система!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • миро

    19 Март 2013 3:36ч.

    Има едно куче в махалата казва се ГАНЧО,но то е по умно и интелегентно от горе именуващия се!!!! Той е повече от ОЛИГОФРЕН,ГЛУПАВ,ТЪПАНАР-" зависима мърша"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Иванов

    19 Март 2013 5:09ч.

    Един от малкото ни достойни Българи във Властта !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя

    19 Март 2013 5:39ч.

    Платените драскачи нямат край!!!!!!Ганчо, Миро колко ви платиха да драскате простотии?Хайде престанете да пишете глупости по адрес на такива ерудирани и доблестни хора, като г-н Пенчев!Отивайте да си копайте лозето на село, селяндури!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женя

    19 Март 2013 5:39ч.

    Платените драскачи нямат край!!!!!!Ганчо, Миро колко ви платиха да драскате простотии?Хайде престанете да пишете глупости по адрес на такива ерудирани и доблестни хора, като г-н Пенчев!Отивайте да си копаeте лозето на село, селяндури!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    19 Март 2013 15:50ч.

    Чувате ли се, г-н омбудсман, какво говорите? Вие ли не знаете, че когато тълпата нахлуе в съдебната зала, правосъдието е обречено?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • potarpevshfuvgsu

    19 Март 2013 19:28ч.

    razbira se che trqbva da se atakuva sadebnata sistema.nali tq e garant za reda v darjavata.ami chetete za krupni dela kato tova za cenite na gorivata.kakuv be rezultata.sadiite zaobikalqt zakona i kogato sudqt zastrahovateli.prochetete v kodeksa za zastrahovaneto i si pomislete ima li kompaniq osudena da plati mnimuma po zakon.osujdat gi za simvolichni sumi i nakraq potarpevshiq ishtec izliza che im e dlajnik i nqma ot kade da plati.za kakva sadebna sistema govorim i za kakva spravedlivost stava vapros.v tqh e noja vtqh e hlqba -te reshavat sadbata vi - dokoga pitam az.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ганчо

    19 Март 2013 23:20ч.

    Този невероятен българин и достоен човек,приема за нормално да бъде депутат и без нито един ден стаж във ВАС да стане негов председател.Приема и за нормално да не си изкара мандата и да отстъпи място на човека на властващата партия.Това в кратце е биографията на този ПАРЦАЛ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи