Студентите от Харвард се присъединиха към протестите срещу израелските действия в Газа

Студентите от Харвард се присъединиха към протестите срещу израелските действия в Газа

Студенти от Харвардския университет се присъединиха към протестите, които се провеждат в много американски учебни заведения срещу израелските действия в ивицата Газа. Това съобщи NBC News, предаде ТАСС.

Студенти, протестиращи срещу операцията на Израел в ивицата Газа, разположиха палатков лагер на територията на университета. Както отбелязва телевизионният канал, протестиращите настояват ръководството на университета „да разкрие цялата информация за инвестиции в Израел, който продължава своя геноцид в ивицата Газа“. Всички тези средства трябва да бъдат използвани за подкрепа на палестинците, казват студентите.

По-рано полицията в Ню Йорк задържа най-малко 100 студенти от Колумбийския университет, които разпънаха палатки на поляната в кампуса, за да протестират срещу израелската политика в ивицата Газа. Активисти също се опитаха да осуетят речта на бившия държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън в Колумбийския университет, наричайки я военнопрестъпник.

Свързани статии: Полицията извърши арести в Йейл заради протести срещу войната в Газа, Колумбийският университет отмени занятията

Коментари

  • в очакване на политическата поръчка или...

    25 Апр 2024 10:04ч.

    Наште грантаджии от "Хихимерика за Бълхария" и "Отровено общачество", неколкократни окупатори на СУ, няма ли да се присъединят към тамошния град на истината или пак чакат инструкции от посольството и лично от портиера му?! Аййде бе, малко стадо жълтопаветно, подкрепете каузата на палестинския народ срещу ционисткия геноцид!?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    25 Апр 2024 10:10ч.

    Как ще я подкрепят, като палестинците нямат пари да им платят! Нашата жълтопаветна сган протестира само срещу заплащане, а от Посолството за протести срещу ционистки Израел не само, че не плащат, но и спират грантовете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коко

    25 Апр 2024 10:40ч.

    Абсолютно сте прав! Колко пъти протестирахме срещу двойните стандарти в политиката на ФАЩ? Защо незаконно отцепиха Косово от Сърбия, а законното присъединяване на Крим отрекоха? Защо ударите срещу ирански граждани в трети страни са законни, убийствата на мирни граждани в Газа и не само, не са геноцид, а убитите в бой украински войници са "нещастни жертви на руската агресия"? Надеждата е, че искат или не, светът се променя и се надявам да доживеем момента, в който най - некачествените няма да ни нареждат как да живеем, с кого да общуваме, кого да харесваме...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    25 Апр 2024 11:02ч.

    Косово се отделя в самостоятелна държава, а Крим е отделен от една призната държава и присъединен към друга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крим винаги е бил руски, 1954 г. Хрушчов незаконно го подари на Украйна,

    25 Апр 2024 13:56ч.

    защото беше украински селянин. Сега Крим се върна там, където принадлежи по волята и самоопределението на своите жители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коко

    25 Апр 2024 14:25ч.

    Ами, тогава да поговорим за Каталуня, Ирландия, Шотландия, Северен Кипър.....и още , и още, на които им е отказвано правото да бъдат самостоятелни, дори да проведат референдуми по този въпрос!? От същите "демократични" колоси на глинени крака /оказа се/.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    25 Апр 2024 10:50ч.

    Родните Харвардци са за Тел Авив и са готови на парични помощи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    25 Апр 2024 11:11ч.

    Нормални некорумпирани хора с верен усет за справедливост са против агресора Израел. А у нас - мъртвило и за подкрепа на Газа, няма гласове и за две държави, за притискане на Израел. Напротив, пропаганда за Израел! До там, че някакъв евреин тук, в България, стигна до там, че да слага под един знаменател християнство и юдейски геноцид в Газа, защото това била заплашената от палестинците цивилизация. И затова Израел се защитавал! Ей такива фариесеи разпнаха Иисус, а сега нагло се прикачват и към Него! Безсрамници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    25 Апр 2024 11:26ч.

    Евреинът се казва Давид Леви, беше в студио на "България он еър" заедно с Мадж Алгафари. Евреинът беше изкусен манипулатор. Алгафари иронично го поставяше на място. Неблагодарни евреи! На спасяването им и благородството да имат държава отвръщат с клане и алчност! Всичко искат, цяла Палестина искат, с геноцид го получават, а светът гледа. Това е крахът на 'хуманизма'. Свят без Бог е погинал. Израел е без Бога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    25 Апр 2024 12:16ч.

    Хуманистичната култура на Европа е в криза, ето, в политически план истината и право се обръщат с лъжа и агресии, с бездушие и сметкаджийство. Политически се печели да си с Израел, агресивния и не спазващ международното право Израел, правещ геноцид в Газа! Хуманистичната култура дори да действа, тя е безсилна, защото е без Бога. Боголюбието е това, което е над хуманизма, защото то е истина и справедливост. Съответно, отказът от него, както е с бездушието и беззаконието в Газа, е следствие на хуманистичния релативизъм: "Човек е мяра на всички неща" ( Протагор). Човек! А не Бог! И при Паскал е съшата безнадеждност от свобода чрез мислене: "Човекът е тръстика, но мислеща тръстика." Мисленето не е ценност само по себе си и не води до ценност. То остава в света на човека и неговата безизходица и греховност. Пример - Израел! Прави си, каквото си иска, мисли го обаче! И мисли жестокост, смърт, лъжливи основания! Защото е без Бога, без Иисус! Така е и в Европа. Сбрали се в ЕС и решават! Те, без Бога, със своя акъл и без него! А пък вече без Православието - венец от Бога - се разпасват до края и стават наперени и кухи безумци, но били 'политици'! Опозицията е хуманизъм - боголюбие. Няма боголюбие! Затова няма дори хуманизъм, който е частен и по-нисък елемент на боголюбието. Затова ги има ПП-тата, класни еретици, нямащи дори хуманизъм. Затова политици на Европа подкрепят Израел - според файда и зависимост. Затова има педераси и лесбийки в образованието. Затова ослепяваме и се превиваме, защото не сме в Бога! А в човека на Ницше, на който "нищо човешко не е чуждо", т.е.прави каквото щеш свободно, нали си свободен човек!? Следователно, имаме личният свободен избор по Бога в Боголюбието. Дано не се посрамваме пред Бога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бог има същата нужда от човека, както и човекът от Бога

    25 Апр 2024 14:15ч.

    Права сте за случайността на предприемането на мислене спрямо трансценденцията, но ако не би имало смисъл като резултата на рефлексивна мисловна процедура, не би имало налично (респ. човешки отсявано биващо, а следователно и способност за различаване изобщо през важащо), би имало само битие. Т.е. без Логос няма богосиновност, има само Бог, но не е възможно спасение. Има едно благодатно от Бога мислене и това е мисленето чрез чист разум, т.е. мислене рефлексивно, критическо и диалектическо. Примерите, които давате с мислене на разни практико-политически устроености, са общо взето конюнктурни безсмислици откъм апостериорния пърформанс на средата, които не интересуват нито Бога, нито мъдреците, защото наистина са блато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно

    25 Апр 2024 12:10ч.

    Нашите "харвардци" не са харвардци щом са против. То и други белези за това има, но да ги премълчим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отдавна студентите трябваше да се събудят!

    25 Апр 2024 12:20ч.

    Браво на американските студенти от най-престижните университети! Младите, студентите борещи се за мир и срещу войните, това е надеждата за хуманното бъдеще на човечеството. Протестите на студентите срещу безсмислената чудовищна война на САЩ в далечен Виетнам, я спря. Дерзайте студенти, вие сте на добрата страна на човечеството. И още едно браво - за смелостта и доблестта да наречете Хилъри Клинтън - военнопрестъпник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕдНа

    25 Апр 2024 12:31ч.

    Дянков и нашите "харвардци" просто не могат да са в първите редици, ама нали трябва да оправят България - кой с ум, кой с ала-бала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    25 Апр 2024 12:32ч.

    Палатковия лагер е от кампуса на МИТ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулин бан

    02 Май 2024 10:17ч.

    И за тези студенти може да излезе истината след време - кой ги подбужда. Да не е пак някъде отзад краставата ръка на нацистка Ррусия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи