Станишев: Заявките на Борисов за нов мандат са все едно Жан Виденов да поиска пак да управлява

Станишев: Заявките на Борисов за нов мандат са все едно Жан Виденов да поиска пак да управлява
Заявките на премиера в оставка за нов мандат са все едно Жан Виденов през 1997 г. да поиска да управлява отново, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, съобщава Агенция "Фокус". Той изрази възмущение от наглостта, с която вчера Бойко Борисов обяви, че искал да прави лява политика. Лидерът на БСП отбеляза, че именно Борисов докара България до безпрецедентна криза, а сега иска втори мандат.
<p>Абсурдна ситуация, коментира още Станишев. Той изтъкна, че <em>няма и капка разкаяние в ГЕРБ за състоянието, до което са докарали хората и държавата</em>.</p> <p>Бойко Борисов умишлено води държавната енергетика към фалит и увеличение на цените на тока, заяви лидерът на социалистите, съобщава "Дарик". Според Сергей Станишев ТЕЦ "Марица Изток 2" и мините, доставящи суровината, се водят умишлено към фалит, за да бъдат продадени на безценица. Той поиска прокуратурата да провери дали пари от продажбата на дялове от ЕРП-тата се отчитат в черна каса на ГЕРБ.</p> <p>Социалистите настояват да бъде свалена таксата за пренос; да започнат преговори с американските ТЕЦ-ове за удължаване на срока на договорите, така че да се намали цената; да се въведат диференцирани тарифи за електроенергията, за да бъдат подпомогнати хората в най- тежко положение. Друга мярка, която БСП предлага, е изтегляне на енергийните помощи към настоящия момент в подкрепа на 300 хил. домакинства. Сергей Станишев настоя да се преразгледа ценообразуването на различните видове енергия и съотношението им в енергийния микс.</p>

Коментари

  • 1

    08 Март 2013 2:18ч.

    Станишев е абосолютно прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • simeon3cNfbn

    08 Март 2013 4:34ч.

    г-н Станишев\\r\\nПравителството на Ж.Виденов го свали едрия спекулативен капитал чиито родител е част от алчната вьрхушка на БСП.Преди да сте дали оценка на сьбитията окло свалянето на тогавашното правителство нямате право да говорите за Ж.Виденов.Защото за днешната ситоация вьв дьржавата имате вина и вие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • simeon

    08 Март 2013 4:36ч.

    г-н Станишев\\\\r\\\\nПравителството на Ж.Виденов го свали едрия спекулативен капитал чиито родител е част от алчната вьрхушка на БСП.Преди да сте дали оценка на сьбитията окло свалянето на тогавашното правителство нямате право да говорите за Ж.Виденов.Защото за днешната ситоация вьв дьржавата имате вина и вие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франклин Делано Рузвелт-32 ри US Президент

    08 Март 2013 4:36ч.

    Когато Рузвелт встъпва в длъжност през март 1933 г. САЩ е на дъното на най–тежката депресия в историята на страната. Около 13 милиона човека, половината от работната сила, са безработни. Индустриалното производство е на половина в сравнение с това от 1929 г.. В страната има малко социални служби, милиони живеят на ръба на глада, а два милиона са бездомни. Банковата система е на ръба на колапса. По време на първите сто дни на своята администрация, Рузвелт използва изключителния си престиж и чувството за предстояща катастрофа, за да прокара през конгреса множество закони, най-важен от които е Закона за национален план за възстановяване, който въвежда безпрецедентни регулативни мерки върху индустрията и банките. Рузвелт е подкрепен от коалиция от леви гласоподаватели, която включва работници от градовете и средната класа, малки фермери, „Солидния Юг”, афро–американските гласоподаватели от Севера, еврейската общност и други градски малцинства, интелектуалци и либерали. Тази коалиция, често наричана „Коалиция на Новия курс”, остава сравнително непроменена и подкрепя Демократическата партия до шейсетте години на 20 век.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    08 Март 2013 4:46ч.

    Станишев губиш уважението, Виденов го смъкнаха защото отказа да изпълнява програмата на Луканов за унищожаването на икономиката, отказа да продаде тръбите на \"Газпром\" . Правителството на Виденов остави 500 000 долара положителен външно търговски баланс и 110 милиарда в Германски марки дълготрайни активи в промишлеността в последствие откраднати по време на криминалната приватизация. Цитираните цифри са от официалната статистика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франклин Делано Рузвелт-32 ри US Президент

    08 Март 2013 4:48ч.

    Едни от основните достижения на Рузвелт са: разширената роля на правителството в управлението на икономиката, повишаване на регулациите за компаниите с цел защита на околната среда, опитите за спиране на корупцията, създаване на системата за социално осигуряване, която позволява възрастните граждани да се пенсионират с приходи и помощ. В реформите на Рузвелт се посрещат резервирано от консерваторите, които искат повече частна, а не държавна инициатива в социалните дела. Републиканските администрации на Дуайт Айзенхауер и Ричард Никсън, обаче не отменят социалните програми от ерата на Рузвелт. Това е така до управлението на Роналд Рейгън (1981– 1989) при което има отстъпление, но самият Рейгън дава ясно да се разбере, че реформите му макар и всеобхватни, няма да доведат до отмяна на цялата система на Рузвелт и особено на социалното осигуряване. Бил Клинтън е първият демократ, който със своите реформи отрича елементи от системата на Франклин Делано Рузвелт, с което доведе света до глобална икономическа криза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теодора

    08 Март 2013 6:36ч.

    Безумно е това сравнение - Жан - Виденовото направи плащания по дълга, не искаше да става заложник на чужди интереси,нямаше нужния опит и допусна грешки, но такива кражби, корупция, такава наглост и разграбване не е имало нито при него, нито след него. Това ,което стана при Жан Виденов не е по- престъпно от това, което Филип Димитров сътвори, но докато Виденов беше обруган и от своите , другия за награда го пратиха в Ню Йорк. А освен това сме чели и книги на американски политолози и знаем кой плащаше на СДС, за да печели избори, че и вестник да издава. Там си е написано и за ролята на Дарик радио,и кои са били в хотел Радисън, и за камионите с камъни, пратени от Софиянски при Парламента, а помним и един със синя лента как вървеше по жълтите павета и само чакаше. Че е безочие да искаш пак властта, безочие е, ама Станишев да сравнява това управление с онова ,е най- малкото тенденциозно .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франклин Делано Рузвелт-32 ри US Президент

    08 Март 2013 19:22ч.

    Теодора е права. По време на Жан Виденов, за пръв път, в пост тотаритарната история на България, се появиха частни банки при нулева държавна регулация върху тях нито законова база за подобна регулация. Колективния първоночален замисъл на собствениците на тези банки, създадени със зает от държавните банки капитал, още от самото начало беше да се предизвика инфлация и така с помоща на изскуствени фалити да се оберат гражданите и държавата (държавните банки). Никъкви морални задръжки и правови норми не можеха да се противопоставят на алчността на новоизлюпените банкери. Крахът на Виденов беше предопределен. Всъщност той беше пренесен като жертвено агне, без да има някъква вина за икономическото срутване на страната, користно инициализирана от новоизлюпените частни банките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан Нешев

    09 Март 2013 18:43ч.

    А бе Серго ,а бе изруде за това ли НЕК в момента ще взима заем за рефинансиране на вашите кредити които взехте от Френската Париба стотици милиони и ги изкрадохте а сега ние ,целият народ трябва да плаща заемите които изкрадохте и ти имаш наглостта да обвиняваш други за високите цени на тока. А че ГЕРБ са виновни виновни са за това че не ви вкараха още в началото на мандата им в затвора,да ви конфискуват абсолютно всичко и да го продадат бая милиардчета щяха да влезнат в държавният резерв ,защото се биете в гърдите ,че сте оставили голям резерв, ами как няма да е голям като не се разплащахте с никой и дължахте сумати милиарди на ляво и на дясно. Трябваше да ви оставят като овчарчето Калитко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи