Станишев се извини за казуса "Пеевски": Това е тежък урок за мен

Станишев се извини за казуса "Пеевски": Това е тежък урок за мен
Лидерът на БСП Сергей Станишев се извини за казуса с Делян Пеевски, съобщава Агенция “Фокус”. "Искам да отправя думи на извинение към моята парламентарна група, нашите членове и симпатизанти, каза Станишев. Парламентарната група подкрепи това решение с огромно вътрешно колебание. Направи го в името на подкрепа към премиера Орешарски и в знак на доверие към мен като лидер на групата. Дължа това извинение, защото знам, че е имало огромна вътрешна съпротива".
<p><em>Тези хора, които звънят на нашите народни представители, изразяват своето възмущение, да не го правят под внушение на ГЕРБ, аз нося своята отговорност. Това предложение беше направено с истински, чисти мотиви, със стремеж да се постигнат истински резултати</em>, каза Сергей Станишев.</p> <p><em>Мотивът, който натежа в издигането на кандидатурата на г-н Пеевски, беше убедеността, че в момента трябва да се постигат бързи резултати в пресичане на контрабандата, в действия срещу незаконно използване на властовите позиции, срещу корупцията, срещу организираната престъпност, </em>обясни лидерът на БСП</p> <p>По думите на Станишев в лицето на Делян Пеевски управлвяващите са видели категорична решимост и готовност да поеме личен риск. <em>Това е нестандартно решение, защото ситуацията е критична, необичайна и изисква бързи действия</em>, добави той.</p> <p><em>Оказва се, че в търсенето на бързи резултати, демонстрация на воля, прекрачихме една граница, която не бива да бъде прекрачена. Това е обществената оценка за публичните лица, които заемат високи държавни позиции. Това е тежък урок и за мен лично като лидер на моята партия, защото действително трябва всички политици да осъзнаем, че след четири години потискане на гражданското общество, след газене и мачкане на хората, след протестите пред зимата България е различна. Хората искат тяхната оценка да бъде водеща в действията на всеки, който е на власт</em>, посочи Сергей Станишев.</p> <p>Същевременно той подчерта, че за никой в България не е тайна, че цялата държава, институциите са проядени от интереси. <em>Има тежко задкулисие. Този процес, вървял в продължение на години, достигнал в следващите години в апогей при управлението на г-н Борисов и партия ГЕРБ &ndash; централизирано и авторитарно управление, което разпределяше интереси в ущърб на българските граждани</em>, посочи Станишев.</p> <p><em>Трябва да започне процес на оздравяване, пречистване на българския икономически и политически живот. Затова наред с първите спешни социални мерки на правителството на Пламен Орешарски, започна и реформа в сектор сигурност. Тази реформа е необходима, защото в последните години именно този сектор беше превърнат в лично оръжие на г-н Борисов и г-н Цветанов</em>, категоричен беше лидерът на "Коалиция за България".</p> <p class="justified">Парламентарната група на левицата ще отправи запитване към министъра на финансите за офшорни зони и за всички фирми, на които краен собственик са българските граждани. В изказването си от парламентарната трибуна лидерът на БСП изтъкна, че това е почтено и справедливо.</p>

Коментари

  • Гневен

    19 Юни 2013 17:01ч.

    Моята парламентарна група, моята партия ... Алоо нито партията е твоя , нито парламентарната група между впрочем групата може да е твоя щом така безропотно гласува без да мисли... Агати политиците в България мое , аз давам , а раята да мълчи и слуша ... Свърши тая . Оставка !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • q

    19 Юни 2013 17:02ч.

    Пламен Орешарски е бил вбесен от реакциите на представяния навсякъде като „спец” – вътрешен министър Цветлин Йовчев, разкри АФЕРА от свои високопоставени бриялянтни източници. Орешарски бил потресен от липсата на адекватен професионализъм в Цветлин Йовчев при снощните протести в столицата, които в късните часове преминаха в екшън пред централата на „Атака”. „Спецът” Цветлин Йовчев и главният му секретар Светлозар Лазаров, известен като „Чичовото”, зет на Камен Пенков, се показаха като напълно неадекватни, безпомощни и все едно, че ги няма. АФЕРА първа предупреди още с назначаването на Цветлин Йовчев като вътрешен министър, че премиерът Пламен Орешарски тепърва ще попадне в капана на невчасовостта му. Орешарски, според нашите източници, бил смутен и че Цветлин Йовчев не е покътнал и никой от „корифеите на полицейската мисъл”, които крепяха безумното МВР на Цветан Цветанов. Възловите позиции в МВР продължават да бъдат овладяни от хора на Цветанов. Както е известно Цветлин Йовчев е от „кръга Драшков”. Който съсипа ДАНС и произведе нечувани пробиви в националната сигурност. Цветлин Йовчев бе лично произведен за шеф на ДАНС от Борисов и минава от т.нар. „гей лоби” в спецслужбите. Той няма никакво понятие от полицейска работа, а обвързаността на лицата, които продължават да се подвизават по високите етажи на МВР, свързани с Цветан Цветанов и Бойко Борисов, на практика означава, че МВР е в ръцете на ГЕРБ. Йовчев изведе и се заобиколи в МВР със служители от ДАНС, също такива „спецове” като него, всичките от „Драшковия кръг”. Само въпрос на време е да бъде произведена остра провокация, която да постави МВР на колене, поради нефелността на Йовчев и това окончателно ще торпилира правителството на Пламен Орешарски. АФЕРА предупреди Орешарски, че с това назначение на Цветлин Йовчев премиерът вкарва „къртицата” в пазвата си. Все още има време да го изпрати в Библиотекарския. Иначе, горко му. На Орешарски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • офшорлийкс

    19 Юни 2013 17:07ч.

    Искам Плевнелиев да каже за офшорните фирми,има ли или няма ? Това е въпроса, нали е морален стожер и защитниче надемокрацията, как назначи Кождейков и Драгомир за началници на тези служби , къде беше дискусията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hunter Douglas

    19 Юни 2013 18:29ч.

    Добре стартира правителството на "единствения европейски политик", нема що.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Метлидзе

    19 Юни 2013 21:48ч.

    Очевидно е че в тази страна трябва да се въведе грузинския почин - уволнение на цялата кохорта от висшия ешалон на МВР и замяната им с нови лица. Изчегъртването на на едни 100 възлови места в системата ще даде бърз резултат. всичко друго ще е театър за пред публиката. При това с намаляващ ефект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    20 Юни 2013 2:50ч.

    кретен,още не е разбрал,че е политически труп

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Венета

    20 Юни 2013 3:52ч.

    Ще ти се "хамалин',и на теб и на тиквата, ама не сте познали! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи