Станишев: Парламентът има воля да работи въпреки натиска и бойкота

Станишев: Парламентът има воля да работи въпреки натиска и бойкота
"Въпреки натиска отвън, въпреки бойкота от страна на ГЕРБ, които очевидно не желаят парламентът да работи, той показа воля за работа в интерес на гражданите". Това каза председателят на"Коалиция за България" Сергей Станишев в декларация от името на парламентарната група, съобщава БГНЕС. "Всички сме свидетели и на граждански протести, и на опитите тези протести да бъдат яхнати в политически, икономически и корпоративни цели. Въпреки тази среда българският парламент показа воля да работи за гражданите", добави Станишев.
<p><em>Работата на парламента ясно показва решимостта за ангажиментите, които ясно са залегнали в плана на г-н Орешарски да бъдат изпълнявани. Най-важното доказателство за това са приетите днес промени в Закона за енергетиката,</em> заяви Станишев.</p> <p><em>След 3,5 години репресивен популистки режим, който потискаше всяко несъгласие, всеки протест чрез създаване на страх, българското гражданско общество се събуди. И тогава, и сега протестите не са само заради цените на тока, а заради общото усещане, че държавата не е прозрачна, не личи държавата да защитава гражданите. Затова има много недоверие е в този момент, проблемът не е отстранен</em>, призна лидерът на левицата.</p> <p>Той припомни, че на 26 февруари, на Консултативния съвет за национална сигурност, беше заявено, че трябва да се промени моделът на ценообразуване на енергетиката. <em>Въпреки натиска отвън и бойкота отвътре на работата на парламента от ПГ на ГЕРБ това се случи. ГЕРБ не желаят промени, които се реализират. Без промените в Закона за енергетиката, без решението, което позволява те да влязат в действие своевременно, от 1 юли хората щяха да плащат сметки с близо 20% по-високи. Задавам въпроса към тези, които бойкотират заседанията &ndash; това ли искате, от 1 юли българите да бъдат още по-затруднени за плащането на сметките?</em>, попита Сергей Станишев.</p> <p>Той благодари на ДКЕВР, която в диалог с правителството е работила по нов модел. <em>Гражданите трябва да знаят какво се променя с новия модел. Намалява се студеният модел. Това означава спестяване на близо 200 млн. лв. годишно, да отпадат добавките по такса "пренос", пада таксата зелена енергия, кафява енергия. Това е в интерес на потребителите. Въвежда се условието заводските централи да продават на преференциални цени енергия, само след като използват производството първо за свои нужди, а не да произвеждат скъпа електроенергия и да купуват за себе си евтина. Въвеждат се нови правила, която позволяват ДЕКВР да определи участието на различни видове електроенергия в микса. Промените дават възможност за отпушване на българския износ. Дава се възможност за влизане в българската енергетика на стотици милиони левове и стабилизиране на енергийната система</em>, посочи Станишев.</p> <p>По повод отпадането на данък "колиба" Станишев определи законът, въведен по време на управлението на ГЕРБ, като циничен. Станишев посочи и инкриминирането на нападенията над медицински лица с промените в Наказателния кодекс, което бе прието също днес. С промените в Наказателния кодекс насилието срещу учители и лекари ще бъде тежко наказуемо.</p>

Коментари

  • niki

    28 Юни 2013 21:21ч.

    ДРЪЖ ФРОНТА МОМЧЕ,ЧЕ ОНЯ ЛУДИЯ ВЪРНЕ ЛИ СЕ ЧЕ НИ ИЗТЕПА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    28 Юни 2013 21:29ч.

    Защо полицията върши работата на НСО? Лъжи и страх – страх и лъжи – така наречените медии, които се оплакваха в Брюксел, че нямат свобода на словото, но имаха свободата да им плащат пътните и разноските до белгийската столица разни соросови разклонения – днес го играят твърдо за бившия премиер Бойко Борисов и връщането му на власт!Пречи се на парламента, пречи се на депутатите да влязат да работят – защо? Защото Бойко Борисов не ходел в Народното събрание?! Защото избраните с нашите пари депутати от ГЕРБ не ходят на работа?! А въпреки че не ходят на работа получават субсидиите си и заплатките си?! И каква е логиката на милиционерско-комунистическата олигархия е: щом аз не работя, и вие няма да работите! Къде е президентът, този „смел” държавен глава в тази ситуация? Крие се в президентството със заплата от нашите пари! Така наречените протести върнаха жена му при него, върнаха доверието на някаква си Юлияна Плевнелиева към мъжа й! И за това плащаме! Да е чувал Плевнелиев, че България е парламентарна република, явно не, щом се крие като страхливец в президентството и не реагира! Защо полицията отнася агресията на тълпата – къде е шефът на НСО- този смелчага Тодор Коджейков, заради „професионализма на когото за едната бройка не утрепаха Ахмед Доган?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДИВНА

    28 Юни 2013 23:57ч.

    ПРАВ Е ВОЛЕН СИДЕРОВ, ЧЕ Е В ХОД ОПИТ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ! ИМАМЕ ЗАКОННО ИЗБРАН ПАРЛАМЕНТ И ЗАКОННО ИЗБРАНО ПРАВИТЕЛСТВО. КАПАЦИТЕТЪТ МУ Е МНОГОКРАТНО ПО-ГОЛЯМ ОТ ТОЗИ НА ПРЕДИШНОТО, А ГАФОВЕТЕ МУ СА НЕСРАВНИМИ С ТЕЗИ НА МУТРАТА БОРИСОВ. СЪБАРЯНЕТО НА ПОСОЧМЕНИТЕ ЗАКОННО ИЗБРАНИ ИНСТИТУЦИИ ВЪПРЕИ ВОЛЯТА НА ОГРОМНИЯ БРОЙ ГЛАСУВАЛИ БЪЛГАРИ ЧРЕЗ КУПУВАНЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИ Е НАИСТИНА ОПИТ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ. КЪДЕ Е ПРОКУРАТЕРАТА?? МАЖУ БИ И ТЯ Е ТОЛКОВА СВОБОДНА, КОЛКОТО И ВОДЕЩИТЕ МЕДИИ - БИ ТИ ВИ, НОВА, БНТ И КАНАЛ 3? КОЛКО ТРЯБВА ДА СМЕ ЗОМБИРАНИ, ЩОМ ЛУДИЯТ СИДЕРОВ Е ПРОЗРЯЛ ТОВА, А НИЕ - НЕ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мики Рурк

    29 Юни 2013 0:22ч.

    Бандит Бойко просто момче си та ще те питам простичко-какво имаш предвид като казваш \"избраните с нашите пари\"-ти за Бойко ли гласува или не?от думите ти разбирам че не си от тези които са гласували за ГЕРБ.От тая гледна точка е добре да ни попиташ нас около милион и сто хиляди които сме го изпратили какво мислим.Толкова ли е трудно да си представиш че ние одобряваме действията му.А заплатата му я плащаме ние тия от милиона и за това считаме че той си заслужава заплатата.Ако много държиш мога да ти покажа повече от 10 случая в които БСП/комунистите /са бламирали работата на парламента.Тъй като усещам че си борец за социална справедливост да ме открехнеш защо на една жена чиновник в ДАФИ а именно Теменужка Петкова какъв кусур и откриха та я накараха да си подаде отставката.За зам.министри областни управители ми е ясно -политически лица са и е редно партията на власт да си ги сменя с хора които ще провеждат нейната политика.Но да уволниш държавен служител защото е показал незаконите договори на Станишевото правителство - а това е негово задължение това уважаеми бандит Бойко е простотия защото нещата се помнят и ще им бъдат напомнени.Та пак ти казвам помни ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мики Рурк

    29 Юни 2013 0:48ч.

    Ще помним 11 май и няма да забравим ТЕМЕНУЖКА ПЕТКОВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    29 Юни 2013 5:03ч.

    като всеки идиот с едно насиране няма да мине (особено след допинга от европа)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи