Станишев: "Белене" е най-евтиният проект за АЕЦ

Станишев: "Белене" е най-евтиният проект за АЕЦ
Максималната цена за крайно изграждане на АЕЦ „Белене” е 6 млрд. евро, каза лидерът на БСП в декларация в началото на парламентарния контрол, предаде Агенция „Фокус”. Станишев посочи, че трябва да се знаят фактите, а именно, че "от всички проекти в света за ядрени електроцентрали това е най-евтиният проект, с най-ниска себестойност. В момента проект в Сърбия за атомна централа е за 10 млрд. евро”.
<p><em>Щяха да бъдат подписани всички договори за &bdquo;Белене&rdquo;, но правителството на ГЕРБ пропусна три и половина години, заблуждаваше гражданите. Твърди се, че българските граждани ще плащат за проекта. Нито един лев не е даден досега от държавния бюджет и няма да бъдат товарени българските граждани. Проектът ще се изгражда с чужди инвестиции и има много добра възвръщаемост &ndash; по-добра от възвръщаемостта по проекта &bdquo;Южен поток&rdquo;, който това правителство подписа. Периодът за възвръщаемост на инвестицията в &bdquo;Белене&rdquo; е десет години</em>, заяви лидерът на БСП.</p> <p>По думите му на референдума на 27 януари българските граждани ще имат възможност да си върнат държавата. Не пропускайте възможността за пряка демокрация, призова Станишев.</p> <p><em>Колкото и да викате, няма да запушите устата на истината, разбрахте ли</em>: с тези думи лидерът на БСП и ПЕС се обърна към депутатите от парламентарното мнозинство, които подвикваха от местата си в пленарна зала, допълва "Фокус".</p> <p>Освен това Сергей Станишев призова финансовия министър Симеон Дянков да даде следколедни бонуси, след като парите от Брюксел вече са преведени. Ако трябва, променете бюджета, хората ще ви благодарят, заяви Станишев.</p> <p>Председателят на РЗС Яне Янев възрази срещу декларацията на Сергей Станишев<strong></strong>, защото, по думите му, според закона за допитването политическа партия няма право да прави пропаганда. <em>Това е противоконституционно. Не позволявайте от парламентарната трибуна партийци да правят партийна пропаганда. В закона е казано, че това могат да го правят само инициативни комитети на гражданите. Това е повод за нарушаване на закона и за отмяна на измисления им референдум</em>, каза Яне Янев.</p>

Коментари

  • БатБокоКатерпилара

    11 Яну 2013 18:48ч.

    НЕ на кюмурджийските чайници в Мариците. ДА на модерния добив на ток от АЕЦ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заблуждение

    11 Яну 2013 19:05ч.

    Добива на ток от АЕЦ отдавна НЕ Е МОДЕРЕН!!....Нито ЕВТИН...особено в България!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "За" "Белене"

    11 Яну 2013 19:11ч.

    Не стана ли пределно ясно - уса ЗАБРАНЯВА руска АЕЦ в България! Стиснали са Боко за гърлото с неговото минало, скръцнали са му със зъби и последва три пъти "НЕ". От останалите родоотстъпници, ратуващи да видят българите като обслужващ персонал (проститутки, сводници, келнери, бармани, сергии, чалга...) разбирам единствено Костов - човека си има 12%от уса мариците и не ще конкуренция. Сега всичко е в нашите ръце и трябва да го осъзнаем!! Решаваме бъдещето на държавата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Менгеле

    11 Яну 2013 20:12ч.

    незнам къде са го стиснали Тиквата хамериканците, но народа скоро ще му стисне топките да запее кат сопрано

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кучкар

    11 Яну 2013 20:53ч.

    Обаче как само джафка Янето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радослав Стефанов

    11 Яну 2013 22:12ч.

    Станишшев БЪЛГАРИН ли е?Само питам!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • червена бабичка

    11 Яну 2013 22:50ч.

    Другари!Да глассъваме с ДА за Белене-и за връщане на Социализма в милото ни Отечество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xyz

    12 Яну 2013 7:21ч.

    Абе капут. Ако АЕЦ "Белене" е най-евтиния проект за АЕЦ и струва 20 млрд лева, просто не се прави и толкоз. Има далече по-ефективни решения, ама от тях комисиони нанай. Затова е цялата тази недостойна игра с интересите на народа. Проклети крадливи типове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    12 Яну 2013 7:26ч.

    Фукушима на български как ще е? Някой келеш помислил ли е дори за минута? Ама тези, които се облажват от пишман проекта, дето го спряха още по Живково време, пикаят на интересите на народа и ще го продада за жълти грошове. Ще ходят по трупове, но ще си напълнят джобовете. Това да ви е ясно. Атомната енергетика е вече минало и е само за бавноразвиващи се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи