Сметната палата започна одит в Министерския съвет

Сметната палата започна одит в Министерския съвет
Сметната палата започна одит за съответствие при финансовото управление на Министерския съвет за периода от 1 януари 2011 г. до 28 февруари 2013 г. Одитният екип от вчера е в МС и трябва да приключи проверките си до края на юли 2013 г., съобщава Агенция "Фокус".
<p>Одитът се извършва въз основа на Решение на Сметната палата от 28 февруари 2013 г., с което се прави промяна в Програмата за одитната дейност на Сметната палата за 2013 г. Одитът на МС се предвижда допълнително заради подадената на 20 февруари оставка на правителството.</p> <p>Политиката на Сметната палата е да проверява законосъобразността на управленските решения във всички институции, когато поради изтекъл мандат или други обстоятелства се сменя ръководният им екип. С тези мотиви Сметната палата ще извърши одити за съответствие при финансовото управление на Прокуратурата на Република България за периода от 1 януари 2012 г. до 31 март 2013 г., на Висшия съдебен съвет за периода от 1 януари 2012 г. до 31 декември 2012 г., и на Народното събрание за периода от 1 януари 2012 г. до 30 юни 2013 г.</p> <p>Днес зам.-председателят на Сметната палата Цветан Цветков връчи на главния прокурор Сотир Цацаров заповед, с която започва и одитът в прокуратурата.</p>

Коментари

  • аз

    08 Март 2013 20:21ч.

    Аз не вярвам на нито една контролираща и правораздавателна институция в момента! Всичко е срастнало с изпълнителната власт! Сметната палата като установи преди година еднолично управление от страна на Дянков на финансите на държавата, какво последва? Нищо! Конституционният съд като установи незаконно присвоените от Дянков пари от здравния резерв? А документите от контейнера на МФ, които веднага след репортажа изчезнаха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи