Служебният кабинет да каже какво е наследството на ГЕРБ

Служебният кабинет да каже какво е наследството на ГЕРБ
"Служебният кабинет би бил успешен, ако в него не бъдат разчетени партийни ходове и не бъдат изчислени партийни ползи", коментира социологът Боряна Димитрова пред БНТ. Според нея "първата задача на правителството е институционалната стабилност. Не трябва да се допуска хаос в страната; нужна е финансова сигурност, за да не се засили обедняването на гражданите; изграждане на ясни ангажименти на икономическа стабилност. Втората задача е да се преодолее политическата криза чрез свободни демократични избори. Това ще стане след постигане на институционалната стабилност. Третата стъпка е преодоляване на социално-икономическите проблеми у нас".
<p>Според социолога Юрий Асланов повишаването на доходите е много амбициозна задача, която не може да бъзе изпълнена от служебния кабинет.&nbsp;</p> <p>"Служебният кабинет е натоварен с големи обществени очаквания. Той трябва да организира изборите, за да не остави каквото и да се съмнение, че те ще са нечестни, недемократични и незаконни. Нужно е кабинетът да покаже какво е наследството на ГЕРБ преди редовните избори, за да са наясно всички политически обекти каква е истината, къде са парите, за какво са изхарчени, как са разпределени, какво е състоянието на хазната. Той обаче не трябва да продължи политиката на последните дни от оставката на правителството, което развърза кесията и раздаваше концесии, които за поколения наред ще останат", коментира Асланов.</p> <p>По думите му половината от състава на правителство не е познат на гражданите.</p> <p>То има и прекалено ниско първоначално одобрение - около 50%.</p> <p><br /><br /></p>

Коментари

 • Хубав ден за българската демокрация

  13 Март 2013 16:06ч.

  Ейй стана, най накрая стана... отървахме се! Да благодарим но Бога! ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ОТИДЕ В ИСТОРИЯТА...... Днес е "Хубав ден за българската демокрация", днес българите отвоюваха държавата от БУДИСТИТЕ и МАФИЯТА.... Радвайте се българи!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бдителен гражданин

  13 Март 2013 16:08ч.

  Прили4ат ми на хиени скрити зад ов4и кожи. Ще ги видим колко пари струват. Хи4 да не си ваобразяватя 4е ще си играят игри4ките на ББ и сие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Буди пак го вдига

  13 Март 2013 16:08ч.

  Час след като президентът Росен Плевнелиев обяви състава на служебния кабинет американският посланик у нас Марси Рийс пристигна на "Позитано" 20 за среща с лидера на БСП Сергей Станишев. Засега темата на разговорите не е известна. ......Боци-Буди да го чакат до довечера пак в Лозенец с кръвно....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шизофрен

  13 Март 2013 16:09ч.

  От в.Труд звъннали на Боко да го питат за служебното правителство. Отговорът бил - Имате грешка! Дано хора с неговия манталитет, с неговия цинизъм и бетонирана простотия никога да не влизат в управлението на държавата. Това много ми напомня за един бивш главен прокурор, който на телефонно обаждане от една медия отговори - Тук е Плод и зеленчук! Диагнозата и на Филчев и на Боко е една - тежка форма на агресивна шизофрения!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи