След като Борисов искаше да праща Сертов в затвора, сега предложи той да бъде назначен за борец с корупцията

След като Борисов искаше да праща Сертов в затвора, сега предложи той да бъде назначен за борец с корупцията
„Румен Миланов ще бъде шеф на БОРКОР - Центъра за борба с корупцията и организираната престъпност към кабинета. Помолил съм го да покани за свои помощници Елеонора Николова и Петко Сертов". Това обяви пред БТВ премиерът Бойко Борисов тази сутрин. Новината за връщането на бившия председател на ДАНС Петко Сертов в сектора по сигурността идва след като през лятото на 2009 г. самият Борисов уволни Сертов от тогавашния му пост, реши да го изпрати консул в Солун, а малко след това го върна обратно в България с мотива, че е снел политическото си доверие от него. В края на октомври 2009 г. Борисов лично обяви пред журналисти, че причината да свали доверието си от бившия председател на ДАНС е скандалът с изчезналия от кабинета на Сергей Станишев секретен доклад на агенцият, който малко преди това се беше появил и в интернет.
<p>Тогава Борисов заяви: &ldquo;Всичко е в ръцете на главния прокурор по случая с доклада. И ако този път всички тези лица не си отидат - от създателите до преносителите и тези, при които е бил документът, към арестите и затворите, нищо добро не чака България. Прокурорите бързо да повдигнат обвинения и да вкарат в съда всички отговорни за скандала, за да предотвратят разпада на държавата.</p> <p>Днес самият Борисов покани официално един от хората, за които твърдеше, че трябва да тръгнат към арестите и затворите, да участва в поредното новосъздадено звено за борба с корупцията.</p> <p>Освен бивш председател на ДАНС Петко Сертов е и бивш агент на Второ главно управление на ДС. Съпричастността му към службите на комунистическия режим беше оповестена още през 2007 г., когато той беше назначен за шеф на ДАНС. Въпреки агентурното минало на Сертов, през лятото на 2009 г. Бойко Борисов реши да го назначи за консул в Солун. Тогава премиерът все още не беше решил, че е голям противник на ДС и не знаеше, че само година и половина по-късно ще иска да отстранява посланици и консули заради миналото им в ДС.</p> <p>Припомняме, че заради скандала с посланиците от ДС, Борисов се раздели с министъра без портфейл Божидар Димитров и зам.-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров. Докато се прощаваше с двамата агенти обаче, премиерът забрави да поиска оставката на един далеч по важен служител на ДС &ndash; зам.-председателят на ДАНС Иван Драшков, който е щатен офицер от Второ главно управление на ДС. Въпреки наличието на хора като Драшков в управлението на службите за сигурност, Борисов бодро обяви, че войната срещу него се води от бившата ДС, защото той искал да разбие статуквото на прехода.</p> <p>Освен Сертов за борец срещу корупцията ще бъде назначена и бившата депутатка от СДС и настоящ експерт на РЗС Елеонора Николова, която сама обяви пред агенция "Фокус", че ще стане заместник началник на новата служба Център за противодействие на корупцията и организираната престъпност (БОРКОР). Николова е бивш член на БКП, бивш кмет на Русе, а през 2005 г. беше избрана за депутат от СДС. Малко по-късно тя напусна синята партия и стана зам.-председател на Единната народна партия с председател Мария Капон. След това беше издигната за мажоритарен кандидат за депутат от РЗС.</p>

Коментари

  • Значи Сертов не е от ДС

    16 Фев 2011 20:31ч.

    и не е от партията, която е убила дядото на Бойко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    16 Фев 2011 21:44ч.

    И двете мутри, според мен, Петров и ББ се опитват да се харесат на някого - на Путин или на някой друг висш КГБ-бандит. И оттам са му казали нa ББ да назначи Сертов и ще го оставят на мира. Сега мутрата ББ просто пробва почвата за Сертов. Всички са на подчиненеие на КГБ-мафията - и Петров, и ББ, и Цветанов и пр. Респективно, който и да подкрепяме ние, винаги губим !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онзи

    16 Фев 2011 22:18ч.

    По абсолютно незаконен и неморален начин ГЕРБ се опитват да спечелят предстоящите избори. Разпоредено е на всички регионални директори на държавни структури да предоставят списъци с имена на хора, който ще работят за ГЕРБ. При комунизма дори не беше така. Време е за общ фронт с-у авторитаризма и некадърността на ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драги Sin,

    16 Фев 2011 23:36ч.

    Вие сте на ниво чавдарче. Още ли не сте проумял, че не Русия командва, а тайно световно правителство. Путин, чийто замък в Италия показаха вчера, е само зъбно колелце в цялата машина. Сега двама души у нас са по-силни от Б.Б. Единият е Ц.Ц., а другият сам отгатнете. Запитайте и Волен ще продължи ли подкрепя Б.Б., след като в днешния &quot;Шоу&quot; прави Петко Сертов на пух и прах? Още ли вярвате в избори и политици? Вижте това: http://vbox7.com/play:b1213531 И по-добре се ограмотете малко чрез тези линкове: http://www.forumat-bg.com/politika/1123-shte-uznaete-istinata-i-istinata-shte-vi-napravi-svobodni и http://www.forumat-bg.com/medii/1116-epopeya-na-negodnitzite Важи и за всички останали. За да не се чудите по какви причини не ви свалят сините чавдарски връзки, за да ви закичат с по-висшите червени - пионерските.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Логик

    17 Фев 2011 0:08ч.

    А партията,убила дядото на Бойко, не е ли партията на самия Бойко?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бабо Логик,

    17 Фев 2011 0:14ч.

    Никой не е убивал дядо на Б.Б., а на майка му. И не са го убили, а са го линчували до смърт. Бойко Борисов: Още тези дни Петко Сертов ще бъде отзован 27.10.2009 Премиерът заяви, че най-вероятно днес ще уволни директорът на секретното деловодство в Министерския съвет заради секретния доклад на ДАНС, който вече може да бъде прочетен и в Интернет. Още тези дни бившият председател на ДАНС Петко Сертов ще бъде отзован от консулския му пост в Солун. Това заяви премиерът Бойко Борисов. По думите му, крайното решение за това дали да бъде разформирована Агенцията ще бъде взето, едва след като излезе решението на Прокуратурата във връзка с проверката за изнасяне на класифицирана информация. Премиерът Борисов заяви, че най-вероятно днес ще уволни директорът на секретното деловодство в Министерския съвет заради секретния доклад на ДАНС, който вече може да бъде прочетен и в Интернет. Сега всичко е в ръцете на главния прокурор по случая с доклада на ДАНС, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Според премиера прокурорите трябва много бързо да повдигнат обвинения и да вкарат в съда всички отговорни лица, „ако искат да предотвратят разпада на държавата&quot;. Трябва да се търси прокурорът, който е написал, че няма престъпление, каза още Борисов. По отношение на това дали ще закрие службата ДАНС, след като се оказва неефективна, Бойко Борисов отговори: „Нали разбирате, че там са концентрирани три много сериозни служби - механично събрани - НСС, Военно разузнаване, Финансово разузнаване. Можете ли да си представите какво е моралното състояние в момента на състава на тези служби?&quot;. Според него „Докато не влязат виновниците в затвора, няма как да се вдигне духът и съответно да се прекрати това. В. &quot;Поглед&quot;, Органа Ми. Петьо Блъсков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шменти Капели

    17 Фев 2011 0:33ч.

    Превърна страната в лудница!Поредно доказателство е тазсутришното интервю на премъдрия ни премиер пред БиТВ. Публикуваните от „Галерия“ разговори с и около Ваньо Танов според него първо бяха фалшификати,после станаха манипулирани, а сега признава, че те са изтекли от ДАНС от непрофесионализъм или умишлено т.е. истинни са. Пита се, защо ни будалкаше преди? Петко Сертов м.г.беше обвинен в какво ли не,беше заклеймен като бивш щатен служител на ДС, сега пък го прави заместник на Румен Миланов в новото изобретение БОРКОР, което ще се бори с корупцията.Къде е тук логиката? Не бил се намесвал в работата на медиите, но прави смразяващата костатация,че „тотална атака има, да не говорим от националната телевизия и радио, относно ГЕРБ“, от която няма медиен началник на когото гащите да не се подмокрят. И това според него е ненамеса в работата им. Истинска лудница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    17 Фев 2011 2:52ч.

    човекът е непоправимо сбъркан(ако сега сте го разбрали,много жалко за сополите)ако пък тоя,петко ли му викате,ако той се съгласи,значи че лудостта си мадиагноза и тя е:гражданска шизофрения

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тина

    17 Фев 2011 3:15ч.

    то ако с центрове се бореше корупция? хеле пък със стари муцуни... Бойко много обича първо да плюе и обижда и после да стопля отношения. и пеперудките тръпнат в очакване кога ще ги покани бате бойко да ги подслушва

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Криптирани съобщения

    17 Фев 2011 6:45ч.

    Фрий Софтуер за Криптиране / шифриране, кодиране / на SMS http://baibradyr.data.bg/files

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • V V V V V

    17 Фев 2011 19:51ч.

    Още ли не е ясно,че Шменти Капели говори каквото му хрумне на капелата ,без да мисли. А да мисли трябва акъл.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи