След атаката на Алексей Петров срещу Иван Драшков Борисов обяви, че може да има смени в ДАНС

След атаката на Алексей Петров срещу Иван Драшков Борисов обяви, че може да има смени в ДАНС
Ден след като арестуваният при операция „Октопод“ бивш съветник в ДАНС Алексей Петров заяви, че за класифицираната информация в агенцията отговаря Веселин Марков и той носи отговорност за изтичането на подслушаните разговори на шефа на митниците Ваньо Танов в публичното пространство, премиерът Борисов обяви, че е възможно да има кадрови промени в агенцията. Като причина за това Борисов посочи именно теча на класифицирана информация. Премиерът разкритикува службите и по темата с разследването на атентата срещу в. „Галерия“, като заяви: „Не може ДАНС да кажат, че взривът пред в. "Галерия" не е тяхна работа. Откъде знаят дали това не е терористичен акт".
<p>Освен името на Веселин Марков вчера Алексей Петров спомена и името на дългогодишния зам.-директор на ДАНС Иван Драшков, като каза, че той носи информация за криминализирането на прехода, защото от 20 години, с малки прекъсвания, е бил човекът, който е определял коя информация е значима за компетентните органи и коя не е.</p> <p>Бойко Борисов отговори на вчерашните изявления на Алексей Петров, който заяви, че има данни премиерът да е участвал в покушението срещу него през 2002 г., като каза, че ситуацията е "гузен негонен бяга". В тази връзка Борисов заяви: "Понеже казах, че хората, които през 1997 година сложиха взрива, отново са направили подобно нещо, той може би се е разпознал в думите ми и се е помъчил да се защити в съда".</p> <p>Борисов коментира отношенията си с бившата барета по следния начин: "Алексей Петров от 1997 г. прави всичко, което правя и аз". След това премиерът отрече да е визирал Петров преди два дни, като каза, че знае кои са хората, поръчали взрива пред "Галерия" и взривили джипа на Цветелина Бориславова през 1997 г. В характерния си стил той добави: "Петров е от 2002 г. в ДАНС, като служител е длъжен да направи писмен доклад, ако има и най-малките съмнения? Беше най-близкият на прокурора Филчев. В последните 15 години сме се виждали, той твърдеше, че дори дал пари на ГЕРБ, донесе ми доклад, като бях премиер. Е защо идва при мен, ако ще го утепам?!".</p> <p>Премиерът отрече появилата се информация съветникът му по сигурността Румен Миланов да бъде назначен за вътрешен министър на мястото на Цветан Цветанов, но каза, че той ще бъде шеф на БОРКОР (Център за борба с корупцията и организираната престъпност), и изненадващо съобщи, че го е помолил да покани за свои помощници бившия шеф на ДАНС Петко Сертов и бившата депутатка от СДС и доскоро приближена на РЗС Елеонора Николова.</p> <p>Петко Сертов беше уволнен като председател на ДАНС веднага след като ГЕРБ спечелиха парламентарните избори през 2009 г. След това управляващите обмисляха той да бъде изпратен като консул в Солун, но лично премиерът спря назначението му.</p> <p>На въпрос при какви обстоятелства би се разделил с вътрешния министър Цветан Цветанов, премиерът отговори: "Ако има вина. Вина е, ако не се установи необходимата организация, ако не се направи така, че службите да работят в услуга на обществото. Дали има вина &ndash; това е работа на прокуратурата".</p> <p>Във връзка с вчерашния пътен инцидент, при който кортежът на премиера за пореден път участва в катастрофа, Борисов заяви, че не е видял в коя част на пътя се е движила пилотната кола от кортежа, но според него скоростта не е била превишена и шофьорите на кортежа не са били виновни в случая. Борисов обяви, че е помолил директора на НСО да говори пред Министерския съвет днес и да обясни какво точно се е случило и какви мерки ще бъдат взети.</p>

Коментари

  • Ангел

    16 Фев 2011 17:32ч.

    Света вода не напита.Ангелече, херувимче с клонка на мира иогряно от слънчице.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НСО

    16 Фев 2011 17:44ч.

    Нали Борисов преди две години се възмущаваше, че Станишев и Първанов пътуват с коли на НСО и нарушават движението. Но то било защото не е той в тези коли...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванка

    16 Фев 2011 18:07ч.

    Кукловодите в България дадоха основание на Б.Борисов и повече от половината български народ да свият пръстите си в юмрук. Резултатът ще се види съвсем скоро. Това показва и излагацията на червено-жълтата с синьо петно на лицето си българска опозиция в Европейския Парламент. С плюване, със СРС-та, с РЗС-та и президентско-олигархични структури не може да се свали демократично избраното правителство. Само Суверена може да взима такова решение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баранов

    16 Фев 2011 18:31ч.

    Службите са само средство за нашето &quot;автоманипулиране&quot; . Пътеките , по които техните хора осребряват служенето си , водят към политическите и олигархични &quot;мъглявини&quot; на днешният ни живот в Общество . Системата на нашият Политически живот е дълбоко порочна . В днешният си структурен план , тя не се родее с идеята за модерна Демокрация в модерно Общество ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Графа

    16 Фев 2011 18:58ч.

    Отвратително е да се коментират изявления на мутри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BG

    16 Фев 2011 19:49ч.

    ami da vidim! che hora kato Drachkov i Cecko nqmat mqsto tova dano ti stane qsno Boiko ako ne posle shte vidish kade si i v kakvo si se zaburkal!!! ili go znaesh ili si stqh!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха,

    16 Фев 2011 20:45ч.

    нали бяха ченгеджийски номерца: &quot;По никакъв начин с такива ченгенджийски номерца няма да се занимавам&quot; рече и отсече ББ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вирус &quot;Калифорния&quot;

    17 Фев 2011 1:11ч.

    Най-добре видиш ли някъде Б.Б. - бягай! Или ще те срита в кокълчетата по премиерски (питай м-р Найденов колко болка и резил преживя,но с усмивка),или ще те помете с кортежа си абсолютно по твоя вина и т н.Ако все пак оцелееш, Ц.Ц. ще ти спретне операция &quot;Цаца&quot; и тогава вече кръгът около теб се затваря!Затова гледай да не се мотаеш в краката на властимащите,ще си виновен за всичко,което щети се случи!Вервай ми!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Криптирани съобщения

    17 Фев 2011 6:50ч.

    Фрий Софтуер за Криптиране / шифриране, кодиране / на SMS http://baibradyr.data.bg/files

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи