След акцията на Борисов ситуацията с гръцките фермери се усложни

След акцията на Борисов ситуацията с гръцките фермери се усложни
След като премиерът Бойко Борисов се опита да преговаря лично с протестиращите гръцки фермери и пожъна медиен успех през уикенда, днес граничният пункт Кулата е отново затворен.  Резултатът от петъчната акция на Борисов е, че гръцките фермери вече имат претенции и към България, като исканията им са страната ни да оттегли всички свои съдебни искове за покриване на щетите предизвикани от затварянето на границата.
<p>От вчера на обяд, пунктът е затворен за тежкотоварни автомобили и <strong>не е ясно кога ще бъде променен този режим на пропускане.Към момента на ГКПП &ndash; Кулата чакат около 200 тежкотоварни камиона.</strong></p> <p>След като вдигнаха блокада за няколко часа, което беше зелена светлина за желаещите да пътуват до южната ни съседка, гръцките фермери отново наложиха блокада и стотици пътуващи попаднаха в капан при минусови температури.</p> <p>Практически,<strong> поведението на Борисов, който отиде лично да преговаря с фермерите е дипломатически гаф и намеса във вътрешните работи на друга държава.</strong> Въпреки, че премиерът заяви, че е съгласувал акцията си с гръцкия министър &ndash; председател Папандреу, последствията от този ход още повече усложниха ситуацията около протестите.</p> <p>Заради необмислените действия на Бойко Борисов гръцките фермери получиха нов коз в ръцете си, с който да изнудват гръцкото, а вече и българското правителство.</p>

Коментари

  • погнусен

    26 Яну 2010 3:22ч.

    ебати комунистическото припяване. достатъчни бяха думите: &quot;мразя Бойко!&quot;. дописката по-горе е гнусна манипулация след като липсват варианти за други решения. СРАМ за сайта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • V.Petkov

    26 Яну 2010 4:16ч.

    Kogato ima problem,istinskia rakovoditel se sresha s problema i tarsi reshenie!Mnogo e lesno da se izchaka,skrie i navede!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • xcvh

    26 Яну 2010 23:01ч.

    Наистина срам за сайта,като отиде на место и отвориха границата,вижте как са реагирали шофьорите там??!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи