Шефът на НСО поръчвал по телефона военни хеликоптери за Бойко Борисов

Шефът на НСО поръчвал по телефона военни хеликоптери за Бойко Борисов
"Бившият премиер Бойко Борисов е използвал и държавните хеликоптери "Кугър" като такси по време на предизборната кампания тази година", съобщи пред TV7 депутатът от "Атака" Венцислав Лаков, който е председател на временната парламентарна комисия за разследване на полетите на експремиера и министрите на ГЕРБ. "Началникът на НСО ген. Коджейков се обаждал на ген. Симеонов, началник на отбраната, от който искал военните Кугъри да бъдат на разположение на Борисов. Има данни, че на 28 октомври един от Кугърите лети от Пловдив, Асеновград и Плевен и превозват Бойко Борисов да открива обекти", твърди Лаков.
<p>"Видях как Бойко Борисов прелетя 70 км до Бели извор, преряза една лентичка и после си тръгна. Един летатателен час на хеликоптерите струва 2500 долара", каза депутатът.</p> <p>Лаков потвърди съобщената вчера от Волен Сидеров информация, че Борисов е изнесъл милиарди в чужбина с Авиоотряд 28.</p> <p>"Лично съм пътувал като журналист и нито веднъж не съм бил проверяван на митницата. Имаме списъци, ще засечем всичко. Парите са изнасяни със сакове, куфарчета", добави Лаков.</p> <p>Според него, ако се докаже, че е имало полети до Ливан, а в самолета не е имало официална делегация, това е знак, че са били изнасяни пари.</p> <p>Депутатът от БСП Жельо Бойчев каза, че очаква да научи днес в парламента какъв е бюджетът на правителствения авиоотряд. Днес премиерът Пламен Орешарски и военният министър Ангел Найденов ще отговарят на питания за използването на Авиоотряд 28.</p>

Коментари

  • radko

    07 Юни 2013 17:32ч.

    Да си припомним основния принцип за разпределение при комунизма: ОТ ВСЕКИГО СПОРЕД ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, НА ВСЕКИГО СПИРЕД НУЖДИТЕ. ББ си беше построил едноличен комунизъм, а сега осъзнава неудобсвата на демокрацията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тараторкин

    07 Юни 2013 17:53ч.

    Изобщо не се учудвам, че Боко и компания са скатавали парици навън. Той все още смята всичко за бащиния, затова и толкова се сърди, ако го попитат нещо, кето не му изнася. наистина: За какви се мислят тия? Едни крадливи примати, които си повярваха, че стават за управници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Банкянче

    07 Юни 2013 17:55ч.

    И кво, тоя Коджейков за награда го направиха голем шеф. Сега и него трябва да сменят. Пък после - що чистка, що това-онова. Ами калинките още си седят от гербово време! Как да не ги ометеш, нали само сакатлъци и провокации ще правят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи