Саша Безуханова създава гражданска общност "България може",

Саша Безуханова създава гражданска общност "България може",
Саша Безуханова обяви днес, че напуска високата позиция, която заема в Хюлет-Пакард и създава проекта "България може". Според някои медии Безуханова, която беше спрягана и за евентуален служебен премиер преди няколко месеца, влиза в политиката. "Платформата "България може" не е политически проект, цел на интернет платформата е дискусията в името на развитието и просперитета на България утре". "Обединението ни в отрицанието срещу поруганото ни национално достойнство трябва да роди споделеното ни разбиране за развитието на страната ни.
<p>Перспективното бъдеще на България е наша обща задача и днес тя изглежда по-лесно решима с обединения интелект, истинска експертиза и принос на всеки от нас в служба на тази кауза", каза Саша Безуханова.</p> <p>Платформата "България може" не е политически проект, цел на интернет платформата е дискусията в името на развитието и просперитета на България утре, заяви тя.</p> <p>Според Безуханова "България може" е кауза, която обединява за по-доброто бъдеще на страната ни.</p> <p>Своята мотивация да се откаже от &nbsp;позиция в "Хюлет Пакард" заради този проект Безуханова обясни с желанието си да види България просперираща. А провокацията дошла, когато след идване в България се изправила да протестира срещу назначението на Делян Пеевски под същото дърво, както преди 23 години.</p> <p>Сред инициаторите на проекта са и Кирил Петков, Христо Христев, Асен Асенов, проф. д-р Николай Денков, Евгения Пеева и Стефан Кючуков.</p> <p>Те обясниха, че проектът е и покана да се състои разговор какво е България и къде ценностно принадлежим. Това според тях ще бъде едно средище за споделяне на идеи и концепции.</p> <p>Инициаторите не правят пряка връзка между протестите и платформата, но не крият, че това е един начин за активно гражданско присъствие и формулиране на идеи.</p> <p>Според Христо Христев гражданската енергия може да се включи при формиране на решения, а не те да бъдат приоритет само на политиците.</p> <p>А според Безуханова, един от резултатите на проекта ще е този дебат да излъчи хора с експертиза, които биха могли да поемат допълнителни роли.</p> <p>Тя отхвърли предположенията, че в основата на проекта са Цветелина Бориславова или Кристалина Георгиева, както и че това може да е проект на президента Плевнелиев, подобен на "АБВ" на Първанов.</p>

Коментари

  • komentar

    11 Юли 2013 23:15ч.

    Towa e porednata doza lichemerie! Tochno tezi hora IMAT wysmoshnostta da prekratqt korupzijata i bessakonieto kato s LICHNO powedenie rabotqt sreshtu tqh! Wseki snae, che te sa sabogateli i sa se dokopali do postowete si s korupziq, podkupi i lyshi! Njama mnogo golqma weroqtnost, tochno te da ni spasqt ot tjqh!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духа -Нов

    12 Юли 2013 0:37ч.

    Сашка да си признае, с колко пари стартира проекта и техният източник ? Признай си Саше, ще ти олекне

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ели

    12 Юли 2013 0:45ч.

    Само като чуя, че някой напуска висока позиция, за да работи на ползу роду и съм дотам. Споменът за юпитата е още жив. Но, да запитам-откъде парички за новия проект?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мун

    12 Юли 2013 1:19ч.

    А може би е време прокаратурата да се заинтересува от дейността на HP Bulgaria през последните 10-12 години и механизмите за спечелване на търгове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борислав

    12 Юли 2013 5:23ч.

    Отново безкористни спасители на България! А сред никому неизвестните \"инициатори\" ги няма Цветелина Бориславова, Иван Кръстев, Иво Прокопиев, Росен Плевнелиев, Огнян Донев...\r\nИли те не държат да са първи във вестниците, а на трапезата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хуъо

    12 Юли 2013 6:19ч.

    ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДЖОРДЖ СОРОС В БЪЛГАРИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хуъо

    12 Юли 2013 6:19ч.

    ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ПРОЕКТ НА ДЖОРДЖ СОРОС В БЪЛГАРИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи