Само 1 на сто от жалбите за надписани сметки за ток са основателни, твърдят от ЧЕЗ

Само 1 на сто от жалбите за надписани сметки за ток са основателни, твърдят от ЧЕЗ
От проверените от началото на годината 8 200 жалби за надписани сметки за ток само 83 са основателни, т.е. само 1 на сто, твърдят от ЧЕЗ. Най-често ставало дума за сбъркана цифра в десетицата или стотицата, или пък за проблеми с електромерите. От ЧЕЗ гарантират, че системата им изключва възможност за манипулация на електромерите и обясняват, че при голямо отклонение на данните в сравнение с предходния месец, те се изпращат за проверка в един от петте валидиращи центъра на ЧЕЗ, съобщава БНР.
<p>От електроразпределителното дружество твърдят, че отчетниците им са добре подготвени, а от 2008 г. е в сила и система за отчет с мобилни терминали. Така цялата информация се предава по електронен път чрез GPRS система. Освен това инкасаторите на дружеството работели на ротационен принцип: <br /><br /><em>Един отчетник отчита един и същи електромер през три месеца един път. Ако сме го отчели януари месец, февруари месец го отчита друг отчетник, март месец трети отчетник и първият отчетник се връща там чак през месец април, </em>обясни&nbsp;Младен Кръстев от ЧЕЗ.</p> <p>Допълнителни проверки на електромерите се правели и при понижение на консумацията с 45 на сто или при увеличение от 75 на сто. Задължително се прави и проверка при голямо потребление&nbsp; над хиляда киловата, твърдят още от ЧЕЗ.</p>

Коментари

  • Благодаря ЧЕЗ...за признанието!

    21 Март 2013 22:01ч.

    САМО 1 от 100 жалби е основателна. САМО 1 от 100 сметки е надписана. „ЧЕЗ Електро България” АД е компанията, която снабдява с електроенергия общо 1.9 милиона крайни потребители"- информация от сайта на ЧЕЗ, демек имаме САМО 19 000 излъгани потребители, средно с около 100лв.(че и с доста повече), т.е. САМО 1 900 000 лв. повече в нечии джоб, взет от нас неправомерно и то само за месец. Ееее, кво му плащаш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивайло

    11 Май 2013 6:09ч.

    2700 Kw дневна енергия за един месец (АПРИЛ).При нормални отчетени по няколко киловата за месец от както я има къщата ....Не чакайте да работите в България ЧЕЗ.Господ не ще го разреши!!! От такова отчитане ще се радикализира и баба ми и тя ще грабне пушка срещу Вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи