РЗС: Референдумът е пред провал. БСП: Митът за ГЕРБ ще приключи на 28 януари

РЗС: Референдумът е пред провал. БСП: Митът за ГЕРБ ще приключи на 28 януари
"Има разговор между Румен Овчаров и Красимир Георгиев от „Фронтиер“. След това има още един разговор, в който един от участниците споменава, че се искат „30% напред”, заяви пред бТВ лидерът на РЗС Яне Янев. "Това са част от разсекретените документи от прокуратурата. В прокуратурата има обвинителен акт, написан от прокурора Пламен Панайотов срещу Мирослав Севлиевски, Милко Ковачев и Румен Овчаров за източване на 350 милиона лева чрез продажба на ток от АЕЦ "Козлодуй". Използвано е швейцарско дружество, което има подставени лица от въпросните министри. Този сигнал се разследва от Брюксел", каза Янев. Той зададе в ефир въпрос: "Дали на Румен Овчаров са му познати имената Василий, Антон Илич, Виталий и Боденков".
<p>Янев съобщи, че в комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, която оглавява, тече разсекретяване на 2000 страници документите, които много скоро ще бъдат оповестени.</p> <p>"Приказките на Яне Янев за колосални далавери ги слушаме от месец септември, но до момента нищо от тези димки не е било потвърдено", коментира твърденията Мая Манолова.</p> <p>"Референдумът е пред провал. За всички е ясно, че &bdquo;за&rdquo; няма да гласуват дори толкова хора, колкото подписи на хора бяха събрани от БСП. Правим експерименти, за които се вижда, че са безсмислени &ndash; по-добре социалистите сами да се откажат от този фарс и парите за допитването да отидат за майките или за най-бедните пенсионери", обясни Янев позицията на РЗС да поиска от президента да сезира КС заради референдума.</p> <p>&bdquo;Има солидни юридически договори &ndash; след консултации Плевнелиев каза още тогава, че се колебае дали да не сезира КС. Освен това обществото не е получило информация за същностните въпроси. Тази дискусия в публичното пространство е клиширана, непродуктивна, без информация&rdquo;, добави Янев.</p> <p>Според Мая Манолова всяка стъпка на Янев се дирижира от управляващата партия и тя заяви: &bdquo;ГЕРБ са в паника от предстоящия референдум&rdquo;.</p> <p>&bdquo;Това е част от схема, която се дирижира от управляващата партия, която се страхува. Защо? Защото аз очаквам гласовете &bdquo;за&rdquo; да са повече от гласовете &bdquo;не&rdquo; &ndash; това ще е показателно какво е мнението на хората за управлението на държавата&rdquo;, добави Манолова и поясни, че на този етап референдумът по закон няма как да бъде атакуван, тъй като това може да стане само преди насрочването му.</p> <p>Според нея мнозинството в парламента е объркано и цели да обърка и гражданите.</p> <p>&bdquo;Няма да се учудя, ако гласуват против собствения си въпрос. Защото нека се знае, че този въпрос е на ГЕРБ. Те го избраха, а после Борисов призова как да се гласува. Яне Янев и той гласува за този въпрос, нека не забравя&rdquo;, коментира Манолова.</p> <p>"Те са в шок от предстоящия референдум, защото ще трябва да дават обяснения защо хората не са се съобразили с указанията на премиера да гласуват с &bdquo;не". Митът за ГЕРБ победителя ще приключи на 28 сутринта".</p>

Коментари

  • .

    11 Яну 2013 17:17ч.

    Много са потайните работи, които се вършат от властимащите в милата ни Родина. Никой, дори от опозицията, не обелва дума премиерът да даде отчет пред Парламента за посещението си в САЩ, заедно с пет от знаковите ни министри. Ние парламентарна република ли сме, или на определени групи с незнайни интереси. Никой, дори от страна на медиите, не се прави нищо да поразсъждава върху този въпрос. Тогава защо ни е Парламент, който може би вече се е превърнал само в място за благополучие на „народните избраници”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи