РЗС подготвя атака срещу Борисов

РЗС подготвя атака срещу Борисов
РЗС подготвя декларация, с която ще атакува директно премиера Бойко Борисов. Това научи ГЛАСОВЕ от свои източници в партията на Яне Янев. В декларацията на партията се намеква, че премиерът е непоследователен и защитава президента Георги Първанов от упреците на десните партии. От РЗС заявяват, че парламентарното мнозинство се опитва да се разправи с политически неудобните.
<p>Обект на атака е и председателят на парламента Цецка Цачева. По-рано днес тя отстрани Янев от здаседанието на Народното събрание, защото той прочете декларация от името на парламентарната група на партията, в което се казва, че <strong>&bdquo;президентът Първанов няма необходимите морални достойнства, за да изпълнява най-високата длъжност в България</strong>, съзнателно не защитава националния интерес на страната и действията му противоречат на основните принципи на правовата държава.&ldquo;</p> <p>В новата декларация, която ще бъде прочетена утре сутрин в Нардоното събрание, от РЗС питат, защо Цачева не е отстранила и останалите народни представители от РЗС, след като те застават с имената и авторитета си зад днешната декларация и <strong>има ли право Цачева да отстранява Янев от парламентарно заседание, когато той чете декларацията не в лично качество, а като председател на парламентарна група?</strong></p> <p>До момента Янев избягваше да атакува директно премиера и се ограничи само в критика срещу Цецка Цачева, която беше наречена <strong>&bdquo;функционер на БКП&ldquo;, заради членството й в комунистическата партия преди 10 ноември 1989 г.</strong></p> <p>От РЗС призовават останалите парламентарни групи от десницата &bdquo;публично да осъдят неправомерните действия на председателя на парламента&ldquo;.</p> <p>По време на вчерашния дебат за бюджета от <strong>Синята коалиция подкрепиха предложението на РЗС бюджетът на Президентството да бъде съкратен с 1 млн. лв,</strong> но ГЕРБ и Атака гласуваха против. До момента не е ясно каква е актуалната позицията на Синята коалиция по повад разрива между Янев и премиера.</p> <p>Не е ясно и дали РЗС ще продължи да подкрепя правителството на Борисов, както от партията бяха заявили в началото на мандата. Дори РЗС да оттегли подкрепата си за ГЕРБ правителството няма да има проблем при прокарването на решенията си в Народното събрание, тъй като се ползва с твърдата подкрепа на Атака и Синята Коалиция.</p>

Коментари

  • Mickey

    04 Дек 2009 4:27ч.

    E тука ще видим как Кабакъ кнф ще се разкрачи между двамата си любимци:))) Сигурно и за двамата &quot;доблестни&quot; &quot;мъже&quot; е изпраскал по една стихозбирка завалията!(Като поетесата Венета кнф)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кр.Кабакчиев, дфн

    04 Дек 2009 5:25ч.

    Не ми е любимец, още по-малко другият. Но за тая декларация за агент &quot;Гоце&quot; мога да кажа само едно: БРАВО, ЯНЕВ! А досежно партийната другарка Цецка нямам нищо какво да кажа. :-)))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИЕ,

    04 Дек 2009 7:17ч.

    които не опетнихме родовата чест,ние,които не се омърсихме с членство в БКП(БСП),които не спим с партийни и комсомолски секретарки и не ги направихме майки на децата ни,ние,чиито бащи се заклеха във вярност на царя и не му измениха и не се уплашиха от комунягите,нас,все още ни има.съгласни сме с полит.изяви на Янев.Редът,справедливостта и законът действат в опр.темпоралки граници .Кога Костов ще седна на подсъдимата скамейка? Има една класификация на животинските видове,която е валидна и за социалните видове:алфа тип-силен ,могъщ(Борисов);бета тип-хитър ловък,изчакващ удобен момент да прегризе гърлото на водача и да оглави стадото(Костов) и омега тип-страхливия,безгръбнаяния,слугуващ на силния(предполага се ,че от тоя тип са произлезли кучетата)-Мартин Димитров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алехин

    04 Дек 2009 17:13ч.

    С оглед известната й биография, съвсем логично се прояви уродливата комунистическа същност на лелката, понастоящем поставена на пост №2 в Републиката. В светлината на такива екземпляри, които бъкат в НС, дори и Яне започва да ни изглежда симпатичен. В посочената по-долу класификация на животинските видове БиБи бих го поставил в категория &quot;омега&quot;, защото той най-много отговаря на описаните качества- не случайно полицаите се сравняват с кучета. А на Мартинчо бих му дал категория &quot;бета прим&quot;- Асистент на истинските &quot;бета&quot;.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи