Радан Кънев: ГЕРБ няма да се върнат след нов вот, това е манипулация на БСП

Радан Кънев: ГЕРБ няма да се върнат след нов вот, това е манипулация на БСП
"Очевидно българските граждани не виждат като алтернатива на сегашното управление ГЕРБ. Резултатите, които партията на Бойко Борисов постигна на изборите през май е абсолютен таван. Това, че ГЕРБ ще се върнат на власт е нагла манипулация от страна на БСП, „плашило”, което размахват, за да не паднат от власт", коментира пред bTV новият лидер на ДСБ Радан Кънев, според когото социалистите ще платят скъпо за проявения „политически инат”. „БСП може да прояви инат, това вече се видя, но ще плати умопомрачителна цена.
<p>За &bdquo;Атака&rdquo; изобщо не коментирам, а що се отнася до ДПС &ndash; то може да съхрани електората си, но и сега са загубили голяма част от него. Причината е това задкулисно съюзяване с &bdquo;Атака&rdquo;, коментира Кънев.</p> <p>Според него, единствената алтернатива за избирателите при евентуален нов вот е групиране на дясното пространство.</p> <p>Радан Кънев обаче подчерта, че това трябва да стане не като съюз на сега съществуващите формации, а &bdquo;да се надгради много сериозно &ndash; в блок, не в коалиция. Блокът е общо тяло със собствено ръководство, с много безпартийни хора в него&rdquo;.</p> <p>Според новия председател на ДСБ и в много фасадна демокрация като нашата политиката се храни от доверие .</p> <p>Кабинетът &bdquo;Орешарски&rdquo; обаче вече няма никакво гражданско доверие и затова трябва незабавно да подаде оставка.</p> <p>&bdquo;Плаши, че ако падне от власт, няма да може да осъществи важни реформи, сред които за Изборния кодекс и еврофондовете. Но така или иначе без доверие няма да могат да ги осъществят. Видяхме в първите минути на този кабинет, че е зависим &ndash; как се очаква хората да повярват, че реформите, които правителството подеме ще са в полза на народа&rdquo;, попита Кънев.</p> <p>Според него &bdquo;рецептата&rdquo; за сваляне на управляващите е &bdquo;втвърдяване&rdquo; на протеста.</p> <p>Това обаче &bdquo;не значи да ставаме хулигани, но не сме видели синдикатите, професионални организации, силни местни общности в демонстрациите &ndash; има много какво да се направи&rdquo;.</p>

Коментари

  • AZ

    24 Юни 2013 16:10ч.

    НЯМАМ ДОВЕРИЕ НА ПЛЕШИВИ ХОРА.ТОЗИ Е ГОЛА ВОДА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ????

    24 Юни 2013 16:20ч.

    Работа от дома и много добри доходи - www.internetbiznes-reklama.com

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sessilly

    24 Юни 2013 17:10ч.

    Раданчо, време е да слезете от облаците и да разсъждавате трезво. Боко не само ще се върне след нов вот по старите правила, но ще се върне на бял кон, сиреч ще спечели абсолютно мнозинство. ХАбер ли ти е колко ваши бивши избиратели завиха към ГЕРБ, защото вие с безкрайните си скандали ги предадохте. Вместо много да се пъчиш, вземи си огледай хората, евенуалните съюзници, разкарай старите муцуни, намери обще език с другите отломки на СДС и после коментирай каквото и да било. Иначе сте още по в канала, а баш-сикаджията пак ще управлява България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • velina

    24 Юни 2013 17:22ч.

    Желая ви успех г-н Кънчев, но за да го постигнете ирябва да промените мисленето си! На България е нужна една стабилна дясна партия и една стабилна лява. Необходимо е политическите опоненти да се уважават по между си и когато се отнася до националните интереси да постигат консенсус. Спрете да разединявате обществото с дивия си антикомунизъм и работете за интересите на страната! Всичко друго е ала бала и не очаквайте със старата си политика да влезнете в парламента, камо ли да управлявате. За широката народна маса не е важно дали ше ги управляват леви или десни. Важно е да имаме стабилна държава с развита икономика и нормален стандарт на живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WOW

    24 Юни 2013 18:06ч.

    Няма как протестът да е на интелигенцията и в същото време да спасява кожата на наи-големия простак и мафиот в Българската политика. Това е оксиморон. Или интелигенцията ни както винаги не е в час и инивото и е на една наи-обикновена Мутра, или има нещо друго, което аз елементарния провинициалист не го разбирам. (Но може би Прокопиев, Бориславова, Плевнелиев и Борисов някои ден ще обяснят).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    24 Юни 2013 18:07ч.

    "Кабинетът „Орешарски” обаче вече няма никакво гражданско доверие и затова трябва незабавно да подаде оставка." ............................... Този господин явно си мисли, че граждани са само тези "красиви и интелигентни" 5000 човека...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sessilly

    24 Юни 2013 19:37ч.

    И мен това ме хвърля в недоумение, но е факт - много хора, които години наред са давали своя глас за СДС, ДСБ, Синята коалиция (на предишните избори), сега гласуваха за ГЕРБ, водени от идеята да гласуват против, а не за. ЛОгиката им е странна - сините нямат шанс, за да не върнем на власт БСП, гласуваме за ГЕРБ. Някои отиват и по-далеч в заслепението си - Бойко може да е всякакъв, но направи магистрали и вкара престъпниците на топло (това откъде го измислиха не знам, но е факт). И да кажеш че са селяндури или простаци, не, не са - хора със солидно образование, опит, дори собствен малък бизнес. И въпреки всичко подкрепят и ще подкрепят Боко напук на БСП. Така че вместо да се залъгваме, че понеже 10000 заляли площад Независимост, народът ще гласува за старата десница (разпиляна на групички, между впрочем), бива да си отворим очите. Щом след големите скандали през май Бойко спечели най-много мандати, сега, при същите изборни правила и при издънките на опонентите, направо се връща на бял кон. Радан ако иска мога да му го докажа и с числа. Време е красивите и интелигентните да почнат да слушат прагматичните и мислещите, пък макар и да не са чак толкова млади и красиви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sessilly

    24 Юни 2013 19:38ч.

    Горния ми коментар беше отговор на WOW

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • JOHN

    24 Юни 2013 19:40ч.

    Според него „рецептата” за сваляне на управляващите е „втвърдяване” на протеста. Това обаче „не значи да ставаме хулигани, но не сме видели синдикатите, професионални организации, силни местни общности в демонстрациите – има много какво да се направи”. ЕТО КОЙ ПАЛИ ФИТИЛА. ББ ЩЕ ДАДЕ И НА ВАС ПЪРЖОЛКИ, ОТДАВНА СА ЗКЛАЛИ ПРАСЕТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи