Първи спрени европари за новото правителство

Първи спрени европари за новото правителство
Премиерът Бойко Борисов съобщи, че България ще загуби между 15 и 20 процента от проектите по Оперативна програма “Околна среда” заради санкции от страна на Европейската комисия, които могат да бъдат наложени, заради забавени реакции от страна на Министерството на околната среда и водите. Според Борисов, виновникът за санкциите е отново правителството на тройната коалиция, което още през февруари миналата година е решило да укрие писма от Европейския съюз с цел да саботира бъдещия кабинет на Борисов. Според Бойко Борисов в укритите писма е пишело: „Спрете да крадете”.
<p>Премиерът съобщи за евентуалното спиране на парите, заедно с министрите на околната среда и водите Нона Караджова и на финансите Симеон Дянков, който <strong>за да подсили ефекта на саботажа заяви, че в неговото министерство също са били укривани писма от ЕС.&nbsp;</strong></p> <p>Часове преди Борисов да съобщи лошата новина, лидерът на ДСБ Иван Костов заяви, че няма сериозен напредък и пробив при усвояването на еврофондовете. Според Костов, чиято формация подкрепя правителството на Бойко Борисов, Европа по никакъв начин не е променила недоверието си към България и все още чака реални доказателства, че нещата са се променили.<strong> В заключение, Иван Костов добави, че България все още не може да даде такива доказателства.</strong></p> <p>Новината за спирането на парите по програма &bdquo;Околна среда&rdquo; идва една седмица след писмото на директора на генерална дирекция "Регионална политика" в Европейската комисия Дирк Анер до&nbsp; министъра на финансите Симеон Дянков, в което <strong>Анер констатира, че комисията все още не е доволна от темпа на усвояване на евросредствата. </strong></p> <p>Тогава, в оценката си ЕК, изрази безпокойство за забавянето при сключването на някои договори, като тревожно е посочено ниското ниво на извършените плащания по пет от оперативните програми, между които и &bdquo;Околна среда&rdquo;. Останалите четири проблемни програми, които бяха посочени са&nbsp; ИСПА, &ldquo;Регионално развитие&rdquo;, &ldquo;Транспорт&rdquo; и &ldquo;Конкурентоспособност&rdquo;.</p>

Коментари

  • ЦИРКАДЖИЯ

    25 Яну 2010 6:19ч.

    Хаха,поредната партенка,това писмо е качено на сайта на министерството, както всички писма....... Май Станишев свърши поне едно хубаво нещо през изминалия мандат, даде им името „ЦИРКАДЖИИ&quot; ! Направо в десятката!!! Евалаа!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • радио Ереван

    25 Яну 2010 6:19ч.

    Copy/Pastе.... ВИЦ........ Питат радио Ереван: - Какво ново 6 месеца след изборите в България? - Радиото отговаря: - О-о-о вече има огромен напредък, от &quot;На тях им ги спират, а на мен ми ги пускат&quot; отиваме на &quot;На тях им спряха 1 милиард, на мен – 2 милиарда&quot;!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чудо

    25 Яну 2010 18:02ч.

    Б.Б.проговори като Стоичков-вече му пращали &quot;месиджи&quot;.Чудя се обаче как е възможно за шест месеца да не знаеш какви писма и документи са налице в министерството ти,още повече в ресора за европейските фондове,които са уж приоритет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тия са като в детската градина..

    25 Яну 2010 19:41ч.

    моля другарко, някой ми...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • dimitrov

    25 Яну 2010 21:01ч.

    boyko e zar na lajite manipulator i i napravo shut takav ne sme imali ot 20 godini nasam

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • serafimova - браво на прозрението на Иван Костов..

    25 Яну 2010 21:46ч.

    а защо не е дообяснил и как ще стане пробива с еврофондовтете...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи