Първанов: Оставка на Борисов при "да" на референдума

Първанов: Оставка на Борисов при "да" на референдума
Най-вероятно отново тройна коалиция ще управлява България след парламентарните избори, прогнозира пред Дарик радио експрезидентът Георги Първанов. Според него не е възможен нов мандат на ГЕРБ под формата на еднопартиен кабинет. Първанов не посочи обаче кои биха били партньорите на БСП в евентуален коалиционен кабинет. Той определи като изключителен гаф позицията на премиера Борисов да каже три пъти "не" на развитието на ядрената енергетика у нас. По думите му премиерът трябва да подаде оставка, ако резултатът от референдум бъде "да" на ядрената енергетика у нас.
<p><em>За мен е изключителен гаф, първо като политик, като партиен лидер, той обрича партията ГЕРБ, слага я под шапката на онези 10-15%, които ще бъдат против проекта за нова атомна централа, не вярвам да са повече. Поне три-четири пъти ще бъдат повече привържениците на<strong> </strong>строителството на новата централа. Т.е. той обрича партията си, но това не ме интересува. Аз само го констатирам</em>, заяви Георги Първанов.</p> <p>Той коментира, че при изразената категорична позиция на премиера, ако на референдума надделеят привържениците на строителството на нова централа, то Бойко Борисов е длъжен да подаде оставка. <em>Така, както го е направил Де Гол при един друг референдум, в който неговата позиция не е минала. Това е достойното, това е мъжкарското поведение, ако&nbsp; използвам жаргона</em>, посочи Георги Първанов.</p> <p>Експрезидентът изтъкна също, че трябва да бъдем остри, убедителни, дори малко по-агресивни в отстояването на своята позиция спрямо Република Македония. Но налагането на вето върху преговорите й за членството в Европейския съюз е нещо, от което ще пострадат не управляващите в Скопие &ndash; ще пострадат хората, каза Първанов пред Дарик радио.</p> <p>Според него националната кауза, единението, може да стане в рамките на Европейския съюз и е грешка да се спира пътя на западната ни съседка към общността. И от двете страни на границата има заинтересовани от изострянето и конфронтацията между двете страни, смята бившият държавен глава.</p> <p>Георги Първанов бе категоричен, че политиката на сближаване между двете страни трябва стъпи на научна основа, но науката няма да помогне тогава, когато е необходим такт, дипломатичност, гъвкавост и твърдост. Според него са необходими още дискусии с участието на историци, политолози и дипломати, но най-важни са междудържавните контакти &ndash; формални и неформални.</p> <p>Той допълни, че одобрява възлагането на социална поръчка на БАН и на университетите за изготвяне на доклади по Македонския въпрос, но това предполага да се дадат и повече пари за изследвания.</p>

Коментари

  • Иванов

    10 Яну 2013 22:59ч.

    Вместо твърдо отстояване на външната ни политика,Първанов пак ни пробутва ВАЗЕЛИН-с изтекъл срок на годност !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мартелла

    11 Яну 2013 0:49ч.

    Споко, бате ти ББ не е от тия, дето държат на думата си. Колко пъти досега запалшваше с оставки и как на другия ден щял да свърши света, ако той не ни управлява. И кво - нищо. Та така и с референдума.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зидарова

    11 Яну 2013 1:00ч.

    Едва ли премиерът ще си подаде оставката, при различен от неговата позиция резултат на рефендума. Но Първанов е прав, че такова рязко сменяне на позицията си е гаф - най-малкото издава някаква външна намеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тунелкова

    11 Яну 2013 2:13ч.

    Боже Първанов е седнал да плеви бурени в градината на Борисов, той подаде ли оставка, то не бяха скандали то не бе чудо, ами не само това, създадено си и своя ложа, видя от Галеви, който като влязоха при масоните, излязоха от затвора тутакси, абе хвани единия удари другие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OOOO

    11 Яну 2013 14:20ч.

    ТИКВАТА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖЕ ДОБРОВОЛНО ОТ ВЛАСТТА.ТАЯ ГНИДА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕНА С КАМЪНИ.ПРОТИВЕН,ГНУСЕН МАЙМУН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ///

    11 Яну 2013 16:13ч.

    ОООО-орангутан,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A Reader

    13 Яну 2013 4:50ч.

    Тъпунгерът призова своята партия да гласува с три пъти \"Не\" на референдума. Но законът позволява само един отговор и всичко друго, което се прибави към него прави бюлетината недействителна.Сега разбирате ли плиткия му номер? При едно \"не\" бюлетините се броят и се разбира колко души са привържениците на ГЕРБ, а техния брой непрекъснато намаляват и точно това той не иска да се показва.А с трите \"не\" тя дтава недействителна и не се разбира кои и кави са я подали.Селски тарикат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Първанов

    13 Яну 2013 22:42ч.

    Bravo na troinata korupciq da tq da upravlqva pak shte civnem i virjem

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи