Протестът: Не сме тук, за да връщаме ГЕРБ на власт

Протестът: Не сме тук, за да връщаме ГЕРБ на власт
"Не съм тук, за да връщам ГЕРБ на власт. Тук съм, за да не дам държавата на олигархията" - това пише на плакат на протестиращите пред Министерски съвет, съобщава БГНЕС. Участниците в поредния, четвърти ден на протести в София, засега наброяват около 3 хиляди души според БНР. В района има засилено полицейско присъствие и много жандармерия.
<p>&nbsp;</p> <p>Хората започнаха да прииждат половин час преди обявеното за началото време. Оградено е пространството пред МС с железни ограждения, отзад има много жандармерия и полиция. Същото се наблюдава и в околните улички.</p> <p>Няки протестиращи се оплакаха пред медиите, че полицаи са ги спирали и са искали личните ич документи за проверка, като си записвали имената и ЕГН-тата им. Протестиращите са поискали отговор от полицаите защо се прави това, но такъв не са получили. Вероятно това е някаква превантивна дейност от страна на полицията.</p> <p>Очаква се днес, в четвъртия ден на протестите, тук да се съберат много хора, които вече протестират срещу правителството на Пламен Орешарски&nbsp;и издигат искания за неговата оставка, добавя БГНЕС.</p> <div>&nbsp;</div>

Коментари

  • Учител

    18 Юни 2013 2:19ч.

    Но точно това щге направите ако катурните правителството точно СЕГА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A Reader

    18 Юни 2013 2:35ч.

    А в репортаж от Берлин, предаден вчера от бТВ, можеше да се прочете плакат с надпис: "Орешарски, защо забрави Буда?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ники

    18 Юни 2013 3:41ч.

    Е КВО ПРАВИТЕ РЕСТАВРИРАТЕ ГО ОНЯ ПРЕСТЪПНИКА ОТ БАНКЯ,ОСЪЗНАЙТЕ СЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МУТРИЛАНДИЯ

    18 Юни 2013 4:27ч.

    Този опит за метеж е организиран от Престъпна Партия ГЕРБ,плащат с откраднатите от нас пари с единствената цел да се върнат отново на власт и да ни яхнат този път завинаги. Среднощните разходки в София са само пред централите на БСП,ДПС,Атака и защо пред Съдебната палата, защото Цацаров им пречи. Как така в маршрута на \"протестиращите\", които разхождат марковите си дрешки и с бутилки бира в ръка случайно са пропуснали централата на ГЕРБ в НДК ? Само в 5 града-София, Пловдив, Варна, Бургас и Благоевград има \"протести\" и тези 20-30000 общо не са народа на България, както ги представя Нова ТВ, 30% от нейната собственост са на милиардера Бойко Методиев Борисов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гражданка

    18 Юни 2013 4:46ч.

    София не е България.Цяла вечер по бТV показват протестиращите в София и нито дума, за това че по-малките градове не протестират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гражданка

    18 Юни 2013 4:47ч.

    София не е България.Цяла вечер по бТV показват протестиращите в София и нито дума, за това че по-малките градове не протестират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 999

    18 Юни 2013 13:22ч.

    Международно разследване на независими журналисти разкри офшорни фирми на държавния глава Росен Плевнелиев в Кипър. Почти 1 милион $ е прибрал президентът от договори, с които е източил общия бизнес с Linder, компанията инвеститор в Бизнес Парк София. През 1999 г. сделките са ставали, като управляваната от Плевнелиев “Линдер-Ирис Имобилен” е подписвала сделки за консултантски услуги с регистрираната в Кипър Inox Managment Ltd, представлявана от местния адвокат Джордж Киру. По договор Inox получава 110 000 долара за анализ на пазара на недвижими имоти в полза на Линдер, а освен това като консултант на Българска Инвестиционна Банка Inox получава и 311 000 долара за посредническа дейност, при покупка на банков офис от търговската институция за сградата, която Линдер строи на ул. “Лайош Кошут” 4. Документите, с които разполагаме от OSRA Bulgaria Ltd потвърждават, че Росен Плевнелиев е краен собственик на фирмата, а достъп до авоарите е имала съпругата му Вероника Плевнелиева. След като международния център за разследваща журналистика в сътрудничество с журналисти от 46 държави публикува най-големия разкриван някога списък на офшорните дружества, в началото на април станал известен като “Офшорлиикс”, имена на български граждани не бяха разкрити. Кларк Гаскойн от Международната организация Global Financial Integrity обаче изчисли пред БНР, че България е изгубила в нелегални трансфери на пари за последните години около 16 милиарда долара. Прегледайте документите в PDF тук: 20130617191756173 20130617191918041 20130617192156026 www.silnabulgaria.com

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 999

    18 Юни 2013 15:01ч.

    Всичко е лъжа и комунистическа провокация. Президентът е високоморален, много интелигентен и убеден демократ още от комсомола.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 999 eto ti razsledvaneto

    18 Юни 2013 15:04ч.

    The “Offshoreleaks” reports are the result of work by dozens of journalists in several countries in a project by the International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ). “A cache of 2.5 million files has cracked open the secrets of more than 120,000 offshore companies and trusts, exposing hidden dealings of politicians, con men and the mega-rich the world over,” the ICIJ site said. Stefan Candea, of the Romanian Centre for Investigative Journalism in Bucharest, whose aegis covers Bulgaria, told media in Sofia that there were no “big names” in the Bulgarian list.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    18 Юни 2013 16:37ч.

    Телешки възторзи на правилни медии цвилят – „интелигентните българи свалиха правителството на Орешарски”. Само дето интелект, анализ и мислене никъде не се съзира по площадите. Хаотични викове, дежурните крясъци „Мафия”, „Боклуци” и куп още трафарети, които говорят по-скоро за дебилност, отколкото за ясни, категорични и необходими искания. „Долу Делян Пеевски!”. Добре де, Пеевски от вчера е ясно, че се отегли. За какъв такъв крещят пак, искайки махането му?!\r\n\r\n„Долу правителството на Орешарски!”. Много хубаво, ама тъпо. А после?\r\n\r\nТия „интелигентни” протестиращи не са обелили досега и лаф за промяна на изборния закон, направен от Бойко Борисов и Гербовата му компания така, че да ги обслужи по пълна програма.\r\n\r\nКакви предсрочни избори при това положение? С назначено служебно правителство, като това на Марин Райков? С изборния закон, който е в пълна угода на Борисов и ГЕРБ?\r\n\r\nАйде, мерси.\r\n\r\nКато са хукнали по площадите „интелигентните” протестиращи, изключваме онези, които ги водят под строй гербаджиите, преди да викат и да скачат, първо да формулират точно какво искат и да започнат от незабавна промяна на изборния закон.\r\n\r\nИначе до този момент всичко мирише на гнило.\r\n\r\nКоето обслужва единствено Бойко Борисов и кохортата му – първо, всички забравиха за престъпленията, извършени от ГЕРБ и второ, ГЕРБ печели време и овладява протестите. На финала ще спечели и пак ще печата бюлетини, и ще купи комисиите, защото има милиарди, откраднати от вас.\r\n\r\nС удивление се питаме и къде бяха тия „интелигентни” бунтари и протестиращи, когато Цветанов мачкаше всички, включително и чрез медиите на Делян Пеевски? Къде бяха, че не се сещам, всичките тия революционери днес срещу Пеевски? И откога знаят точно какво е ДАНС? Къде бяха, когато правата, демокрацията се тъпчеха от Борисов и Цветанов, когато се скалъпваха мръсни дела срещу неудобните и когато службите бяха превърнати в амфетаминови, че пак не сещам?\r\n\r\nА и щомЛюбица Кулезич от ефира на Нова телевизия, която се е превърнала в проститутка на ГЕРБ, се обявява за лидер на протестите, вече ни идва в повече.\r\n\r\nКато искате да сваляте мафията, поне се научете какво точно искате и да го отстоявате, а не да вдигате само плакати „Държвата сме ние”. Защото не сте. Ако бяхте, щяхте да знаете какво точно искате да получите, когато протестирате

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АГЕНТЪТ ПЕЩА

    18 Юни 2013 17:17ч.

    НЕ СТЕ, НО ТОВА ПРАВИТЕ! ПОСЛЕ НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ОСТАВИ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ, КАКТО БЕШЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ. БЪЛГАРИЯ БЕШЕ СКОВАНА ОТ СТРАХ! ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАХТЕ ТОГАВА???? НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ДНЕС МОЖЕТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ СВОБОДНО ПОРАДИ ТОВА, ЧЕ БСП, ДПС И АТАКА, КАКВИТЕ И ДА СА ТЕ, УСПЯХА ДА СПРАТ ГРОБ???? ОСЪЗНАЙТЕ СЕ НАВРЕМЕ, ХОРА! ПЪРВО ДА НАПИШАТ НОВИ ИЗБИРАТЕЛЕН ЗАКОН И ЗАКОН ЗА ПАРТИИТЕ И ПОСЛЕ ДА СЕ ИЗБИРАМЕ! ИНАЧЕ ЩЕ ПОЛУЧИМ ДВОЙНО ОТ СЪЩОТО! НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ НЯМАМЕ И НОРМАЛНА ДЯСНА ПАРТИЯ? ДСБ И ПРОЧИЕ ОСТАТЪЦИ СЕ НАДЯВАТ ЧРЕЗ БЪРЗИ ИЗБОРИ ДА СЕ НАБУТАТ ПАК В ПАРЛАМЕНТА. ХОРА КАТО ЕКАТЕРИНА МИХАЙЛОВА И АСЕН АГОВ СИ ПРЕЖИВЯХА УЮТНО В ПАРЛАМЕНТА ЦЕЛИ 23 ГОДИНИ. ТОВА ЛИ ИСКАТЕ?????? ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ ТЕ ДОВЕДОХА БОРИСОВ НА ВЛАСТ И НИТО ВЕДНЪЖ НЕ ПРОТЕСТИРАХА СРЕЩУ ТОВА СОЦИАЛНО И ПОЛИТИЧЕСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ. МИСЛЕТЕ!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НОТА БЕНЕ

    18 Юни 2013 18:14ч.

    44 довода да не забравяме ГЕРБ 10:11 | 15.06.201320355481Автор: ПИК Share Георги Ников, полицейски инспектор от Елхово, написа коментар под наша публикация от тази сутрин за интервю на Делян Пеевски. Читателят Ников ни е написал 44 пъти "Забравихте ли" и така дава 44 довода да не забравяме важни факти от управлението на страната в последните 4 години. Ето неговия коментар: Нима забравихте тези думи на Борисов? Забравихте ли, че той ви нарече „лош човешки материал”? Забравихте ли, че България беше осъдена заради своеволията на Борисов за ръководена от него акция? Забравихте ли, че Цветан Цветанов нарече лекари от Горна Оряховица „убийци на бебета”, а след това полицаи унижаваха санитари и медицински сестри? Забравихте ли как полицаи биха и унижаваха невинно семейство в Кърджали? Забравихте ли, че Борисов поиска от семейството на убито момиче да се извини на полицията? Забравихте ли телефонните разговори с Танов за Мишо Бирата? Забравихте ли, че Борисов поиска от студентите да станат овчари? Забравихте ли, че Борисов сравни българите с кучета, които трябва да се държат здраво? Забравихте ли, как арестуван с белезници се „самоуби” пред очите на полицаи? Забравихте ли, как ви обещаваха че ще излезем от кризата през 2011? Забравихте ли, как ви обещаваха, че влезем в Шенген през 2011? Забравихте ли лъжите за коледни надбавки? Забравихте ли, че в условия на криза държавата си раздаде милиони бонуси? Забравихте ли, как Борисов назначи за директор на ДФ „Земеделие” лице с фалшива диплома? Забравихте ли, че Дянков обложи с лихви влоговете на вашите деца? Забравихте ли, че парите от фискалния резерв ги няма? Забравихте ли, че осъдените братя Галеви не са в затвора? Забравихте ли, че футболистите на Борисов се возеха в правителствения самолет? Забравихте ли, че КС осъди Дянков да върне парите, които беше взел от НЗОК, но тях вече ги нямаше? Забравихте ли колко болници в България фалираха? Забравихте ли как тихомълком бе вдигната пенсионната възраст? Забравихте ли съкратените от БДЖ? Забравихте ли кой държи най-много ВЕИ-та? Забравихте ли „Дюнигейт”? Забравихте ли странно забогателите ПР-ки на Мирослав Найденов? Забравихте ли как хиляди българи не успяха да гласуват на последните избори? Забравихте ли как депутати от ГЕРБ разнасяха чували с бюлетини? Забравихте ли как ГЕРБ скри Цар Киро по хотели на Витоша? Забравихте ли как ГЕРБ Пещера правеше политическа агитация сред малолетни? Забравихте ли как държавния глава показа снимка на уникалната ни природа в щата Колорадо в новогодишното си обръщение? Забравихте ли глутниците кучета по улиците ни, които стават все повече и нападат и убиват хора? Забравихте ли как на официална церемония по връчване на нобелови награди премиерът си играе с телефона си? Забравихте ли Румяна Желева? Забравихте ли как правителството на ГЕРБ започна да ремонтира мостове без конкурс и обществени поръчки? Забравихте ли, че турски фирми строят магистралите на Борисов? Забравихте ли, че месец след откриването на участъци за милиони, асфалта вече се е изронил? Забравихте ли колко хора подслушва МВР без никакви резултати? Забравихте ли показните акции на Цветанов, без никакви резултати? Забравихте ли колко пъти Борисов променя мнението си по почти всеки национален въпрос? Забравихте ли защо беше уволнена Ана Мария Борисова? Забравихте ли, че ГЕРБ назначиха за директор на АЕЦ продавач на закуски? Забравихте ли за купените „независими” депутати и фурнаджийската лопата Яне Янев? Забравихте ли за култовия химн на МВР? Забравихте ли, че на територията на България беше извършен терористичен атентат месеци след като МВР е получило информация за готвен такъв? И НАЙ-ВЕЧЕ - ЗАБРАВИХМЕ ЛИ РАЗГОВОРА МЕЖДУ БОРИСОВ, КОКИНОВ И НАЙДЕНОВ? ХОРА, ПОМНЕТЕ МИСЛЕТЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Екатерина

    18 Юни 2013 19:02ч.

    Протестът не беше ЗА ГЕРБ, протестът беше ПРОТИВ КОМУНИСТИ, ПСЕВДО ФАШИСТИ и ТУРЦИ...коалиция на политическата мърша:\r\n- консомолски гъзолизци обслужващи руски олигархски интереси\r\n- етническа партия целяща да създава вражда между българи и турци или разделяй и владей! Комунистите им смениха имената а дпс и в огъня ще влезнат за пари и се съюзяват с същата червена сган който ги гаврише по комунизма. Турците ги боли к*ра дали ще гледат 5 мин новини на турски или дали ща учат 1 час на седмица турски в училищата, щото те си го знаят и без друго и си гледат турски телефизии...но онези мръсни чифути дето им се пишат застъпници правят всичко тва нарочно за да нагнетяват умраза!\r\n- и накрая Волен. Каквото и да се каже ще е малко. Расист събрал утайката на обществото - ултраси, нацисти или просто лумпени с бири. Ролята му е да води паплачта от народа към национализъм и расизъм: все пак ако се побратимим с турците и циганите ще станем 3, 4 пъти повече, а никой в парламента не иска това.\r\n\r\n\r\nИ ТАЗИ МЪРША СЕ СЪЮЗЯВА ЗА ДА МЕ УПРАВЯВА...ТО ЛОШО НЯКАШЕ КАК ДА Е...ТЕ СА ЗА БЕСИЛО НЕ ЗА ЗАТВОРА!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ерос

    18 Юни 2013 19:06ч.

    Протестите ще върнат ГЕРБ на власт независимо, че голяма част от протестиращите не искат точно това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    18 Юни 2013 19:33ч.

    Искаш, не искаш, Боко Тиквата пак ще е премиер. И после президент. И ще направят президентска република, за да разбере простия матриял, че когато не е в състояние да се обедини около национална кауза, ще го тъпчат не с десетилетия, а с хилядолетия. Справка, ранната история на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко за България

    19 Юни 2013 1:23ч.

    Единствения начин Герб да си замине и никога повече да не стъпи в Народното Събрание беше да остане в опозиция,но сега протестиращите правят точно обратното и с цялата си енергия работят за връщането на Борисов, с което подписват тоталитаризъм, който ще почувстват така, както е сега в Турция.\r\nСега ще върнете Борисов, но после и плачът няма да ви помогне, а ако направите грешката да протестирате, от сега си правете застраховки Живот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи