Протестиращите фермери: Правителството пак ни излъга. Продължаваме с протестите

Протестиращите фермери: Правителството пак ни излъга. Продължаваме с протестите
„Протестите на зърнопроизводителите ще продължават и утре и те ще продължат, докато правителството покаже отговорност и готовност за утвърждаване на нова политика на реални диалог и действия без лъжи и манипулации“. Това се казва в декларация на Националния комитет за протестни действия на земеделците. Протестиращите земеделски производители са категорични, че за пореден път от правителството са отвърнали на компромисите и диалогичността им с поредните лъжи и погазване на демократичните ценности.
<p>Земеделците припомнят, че вчера са спрели колоните от трактори, идващи към София, по молба на правителството в името на продължаване на диалога и намиране на решения в обществените отношения в сектора без натиск, и добавят: &bdquo;Макар и компромисни, предложенията не се превърнаха в решения, които да могат да бъдат обсъдени и евентуално приети от земеделските производители&ldquo;.</p> <p>Протестът на земеделските производители продължава пети пореден ден. Той започна, след като три седмици преди изборите министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов подписаха споразумение с браншови организации от сектор &bdquo;Земеделие&ldquo;, в които поеха ангажимент парите, отделени за субсидии, да бъдат в размер на 580 млн. лв. След изборите, обаче, Дянков и Найденов промениха позицията си и обявиха, че парите ще бъдат с 230 млн. лв. по-малко. Заради това зърнопроизводителите поискаха оставките на двамата министри.</p> <p>Най-близката техника, която е готова да влезе в София, към момента се намира до Ботевград.</p>

Коментари

  • Фермер

    02 Дек 2011 23:39ч.

    Боко-тиквата плашеше с оставка, но явно кокалчето дето е захапал е с мръвка, която хем е сочна, хем всусна за да не иска да я изпусне(освен ако половината от гражданите не излезнат да протестират). В тази връзка имам предложение, нека да излезем не за да му искаме оставката, а за да го натирим, по фермерски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майкъл Капустин

    03 Дек 2011 0:02ч.

    Спомнете си далечната 1992г. Тогава срещу правителството на СДС ( също като сегашното без парламентарна подкрепа ) смрадливите комунисти изкараха трактори и комбайни на пътя за София. Центърът на протеста беше Цалапица. Сега протеста е организиран от една шепа олигарси ( станали с благословията на БСП), а работниците им играят хора, папкат пържоли и кебапчета и с тракторите блокират пътища и гранични пунктове. Искат да диктуват кой как да угажда на олигарсите и да им пълни гушите. Професорите от университетите с какво да блокират пътищата за да им увеличат мизерните заплати. Срещу безумните трактористи да изкарат танкове!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Майкъл Капустин

    03 Дек 2011 0:13ч.

    Капустин ли си, какъв си не те знам, ама ти изобщо вярваш ли си на дивотиите, които драскаш? Точно това правителство е най-олигархичното в цялата ни история. А за комунистическо не ми говори - всичките герберасти са комунисти и ДС служители до девето коляно. Всички до един са верни кадри на компартията и нейните служби. И нейните олигарси. И тъй като са тъпи цървули всеки ден получават задачи от господарите си какво да правят и да говорят. И тъй като имат много господари, всеки ден говорят и вършат различни глупости и простотии, ама все в ущърб на обикновените хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Земеделец

    03 Дек 2011 0:18ч.

    Професорите спокойно могат да се присъединят към нас! Не е необходимо да си купуват трактори и комбайни, но ти Майкъл зелников си толкова умен, кобкото и боко тиквов, но на две магарета не можете сламата да разделите... Знаем, че за нас в София кебапчета няма, явно няма и за теб остатъци от масата на управляващите, затова ще ти донесем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До г-н Капустин/ Ти пък от Канада ли пишеш или от затвора

    03 Дек 2011 0:18ч.

    Професорите от университетите ще помоля да не ги жалим, ако е възможно. Преди двайсет години имахме 10-15 университети и 200-300 професора, сега са 40-50 университета и пак толкова професори. Ерго, заплатки получаваме от поне 4-5 места, изпитите на студенти ги провеждаме в писмена форма, понеже няма как да се клонират въпросните професори и доценти, нали разбирате. После да не се сърдим на младите лекари, юристи и пр. и пр.били некадърни и нехайни.Всяко нещо си има и причина, и обяснение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Земеделец

    03 Дек 2011 0:20ч.

    Професорите спокойно могат да се присъединят към нас! Не е необходимо да си купуват трактори и комбайни, но ти Майкъл зелников си толкова умен, колкото и боко тиквов, но на две магарета не можете сламата да разделите... Знаем, че за нас в София кебапчета няма, явно няма и за теб остатъци от масата на управляващите, затова ще ти донесем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хммм

    03 Дек 2011 3:33ч.

    Капустин, ти какво искаш, земеделците да хапват лебец, лучец и да запиват с водица, а Боцко да набива пържоли и филета? А?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майкъл Капустин

    04 Дек 2011 0:29ч.

    От коментарите ви разбирам, че вие не се интересувате от немането и искате то изобщо да го нема. Вие се интересувате от това дали с блокиране на пътища и гранични пунктове ще бъде съборено омразното ви правителство и няма ли да дойде отново Станишката или може би Гоце. Така наречените зърнопроизводители са по-малко зърнопроизводители и повече ламтящи за власт. Дянков ни излъга и затова да се маха от правителството, иначе блокажи на пътищата и сриване на икономиката. Чисто политически ходове на смрадливите комуняги. Затова да излязат танковете срещу тракторите. Правителство се избира и сваля от народа, който го е избрал.Това е демокрация. Другото е за прилагане на груба сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен читател

    04 Дек 2011 1:47ч.

    Браво Зелка Майкълова! Танковете да които говорищ, ще изядат и твойта глава какта на този, дето пръв ги повика... А за останалото си много прав, правителства се избират и свалят от народа, по мирен път, но ти може би виждаш в тракторите гаубици... В голяма заблуда си кретен такъв!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи