Президентът: Парламентът да преразгледа решението си за Пеевски

Президентът: Парламентът да преразгледа решението си за Пеевски
Председателят на ДАНС няма нищо общо с поетия пред мен и пред българския народ ангажимент за прозрачност, заяви президентът Росен Плевнелиев. И добави: Кредитът ми на доверие е изчерпан. Президентът настоява парламентът незабавно да преразгледа решението си за назначаване на Делян Пеевски. Свиквам заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, на което очаквам министър-председателят да обоснове решението си, обяви Плевнелиев на извънредна пресконференция.
<p class="justified"><em>Моят кредит на доверие е изчерпан. Не мога да се съглася, че е нормално ръководителят на една от най-важните служби в държавата да бъде номиниран, обсъден и избран за 15 минути, без никакъв дебат, без концепция, без обосновка, без нищо. Това е недопустимо</em>, каза държавният глава, цитиран от "Фокус".</p> <p class="justified">Росен Плевнелиев беше категоричен:<em> Дължим на българското общество откритост и мотивираност във всяко действие. Това не се състоя днес. Настоявам Народното събрание незабавно да преразгледа това свое решение</em>.</p> <p class="justified">Президентът заяви, че не е знаел кой ще бъде назначен на този пост, а не е върнал Закона за ДАНС, защото вярва, че демокрацията повелява на всяко ново управление да бъде даден шанс да реализира идеите си. <em></em></p> <p class="justified"><em>Не желая да кадрувам, но ще настоявам всеки да аргументира публично и открито назначенията, които прави и да бъде честен пред народа. Промените в законите се правят с ясна визия и с оценен дългосрочен ефект. Не възразих председателят на ДАНС да се избира от парламента. Очаквах това да осигури повече прозрачност, публичност, да се даде възможност за дебат, да се чуе и гласът на опозицията, както и на гражданското общество</em>, заяви държавният глава.</p> <p>Според него процедурата, по която беше избран председателят на ДАНС, няма нищо общо с поетия пред българския народ и лично пред него ангажимент за прозрачност.</p> <p><em>Жалко,</em> добави президентът. <em>Дадох кредит на доверие и апелирах за 100-те дни. Но след това назначение и начинът, по който то бе извършено, моят кредит на доверие е изчерпан</em>, добави Плевнелиев.&nbsp;</p>

Коментари

  • Читател

    14 Юни 2013 22:18ч.

    Пурко! Ами да е знаел...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АГЕНТ ПЕЩА

    14 Юни 2013 22:23ч.

    ПЕЕВСКИ ЗНАЕ ВСИЧКИТЕ ИМ БЕЗОБРАЗИЯ И СЕ ЗАКЛЕ, ЧЕ ЩЕ ГИ ПРАТИ В ЗАТВОРА! НЕКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    14 Юни 2013 22:30ч.

    Този избор е гавра за всеки отговорен човек! ОТВРАТЕНА СЪМ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лаврентий Павлович

    14 Юни 2013 23:08ч.

    Моят кредит на доверие към Роско се изчерпа още в нощта на неговото избиране, когато Боко го пощипваше по ушенцата! Ако им е чиста работата, от какво се притесняват? Амо не им е чиста... Там е работата :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пепа

    14 Юни 2013 23:18ч.

    Много по- бърза реакция в сравнение с времето когато Бойко Борисов си даде оставката и държавата беше без правителство и управление.Сега много бързичко му са наредили как да реагира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свети

    14 Юни 2013 23:28ч.

    Писна ми вече от мръсотията в политическия живот на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свети

    14 Юни 2013 23:28ч.

    Писна ми вече от мръсотията в политическия живот на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • af

    14 Юни 2013 23:42ч.

    Делян Пеевски съсредоточи омразата в последните години с това, че неговите медии слугуваха за зулумите на Цветан Цветанов, Бойко Борисов и кохортата на ГЕРБ. Делян Пеевски изнесе на гърба си медийното покриване на Бойко-Цветановата дружина, барабар изнесе и изболите за гербаджийския президен Росен Плевнелиев. Тоталната цензура в цялата медийна среда за аферите и безобразията на Бойковото упрлавление и МВР-то на Цветанов, съсредоточи гнева на омерзените от нея и от прислужливостта на медийната империя на Пеевски и Ирена Кръстева. Сега Делян Пеевски от първия ден на смяната на властта мачка Цветан Цветанов. Стана и шеф на ДАНС. ЕДИНСТВЕНИЯТ ШАНС НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЦАЦАРОВ, КОЙТО ОБРА ОВАЦИИТЕ НА ВСИЧКИ, ВЪПРЕКИ ЧЕ БЕ СПРЯГАН ЗА ЧОВЕК НА ЦВЕТАНОВ, Е ДА ПОСЛЕДВА ПРИМЕРА НА ЧЕШКИТЕ СЛУЖБИ. ДА НЯМА НАШ И ЧУЖД. И БИВШ, И НАСТОЯЩ УПРАВЛЯВАЩ, КОЙТО ДА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПИПНАТ. ПЪРВАТА ЗАДАЧА НА ПЕЕВСКИ ОБАЧЕ Е ДА РАЗЧИСТИ ОСНОВНО ДАНС ОТ ПРОБИТИТЕ, ПРОДАЖНИ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ОВЛЯДАХА АГЕНЦИЯТА ПО ВРЕМЕТО НА ДРАШКОВ, БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ. ДА ГИ НАРИТА, БЕЗ НИКАКВО ИЗВИНЕНИЕ! И ДА ПРИВЛЕЧЕ ВСИЧКИ ОНЕЗИ, КОИТО БЯХА УВОЛНЕНИ ОТ СЪЩИТЕ АМФЕТАМИНОВИ „АМЕРИКАНСКИ ГЕРОИ” И ОБЯВЕНИ ЗА „БАНДИТИ”, САМО ЗАЩОТО СЕ ОПЪЛЧИХА НА ПРОДАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ. АКО ТОВА НАПРАВИ ПЕЕВСКИ, ВЪЗМОЖНО Е СЛЕД „РАЗПНИ ГО!”, ДА ВИКАМЕ „ОСАННА!”. ОТ НЕГО ЗАВИСИ. ОТ ХАРАКТЕРА МУ. АФЕРА ПОСТАВИ ДНЕС ЗАДАЧАТА МУ. СРОК ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ: ЕДИН МЕСЕЦ. Веселина Томова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GG

    15 Юни 2013 0:04ч.

    О,о,"скъпи" Роско,случаят Саакашвили е като дамоклев меч,който е провиснал и над теб! Не се бой Роско,в историята на изтрадала България има вече случай ,когато бивш симпатизант на социалдемократите става страшилище за тях!Името му е Никола Гешев.Нищо чудно Пеевски да Ви разперушини,въпреки,честно казано АЗ НЕ ГО ХАРЕСВАМ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нянчо

    15 Юни 2013 0:08ч.

    Кредита му на доверие се бил изчерпал!? То на нас също от управлението на ГЕРБ,ама ти не се махаш,въпреки,че беше избран с измама от далавераджиите на ГЕРБ! Сега какво дуеш мускули? Време е да се махаш заедно с дебелата Цаца защото само ще вредите на народа. А може би чакате да бъдете изметени с шутове и тояги?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • joro

    15 Юни 2013 0:22ч.

    ББ му натисна копчето и Роската каза БАУ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой, кой е....

    15 Юни 2013 0:28ч.

    Трепети при "котараците".Уплашили са се, ще им излязат далаверите, по времето на социализма Плевнелиев е бил платен комсомолски секретар в Благоевград, а по време на демокрацията(криминалният преход) става олигарх, но за чия сметка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христов

    15 Юни 2013 0:36ч.

    Браво ! Най - сетне показа характер на президент. Седянката, посредственика и хамелеона Пламчъчо Орешарки, да поема към боклукчарника. А след него и водачът му СЕРиГЕЙЧО. А форумните лайняри с разни никове "Нянчо",GG" аf, пепа,Лаврентий Павлович,Агент Пеща,Читател, са вдъщност двама, пазарени за пет лева за мърсуват по форума в полза на Делянчу.Скоро във Интернет ще им публикуваме имената и снимките, да и се зарадват протестиращите. А дано г-н Дачков по-скоро очисти форума от тях и проветри,инак все ще мирише.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ....

    15 Юни 2013 0:38ч.

    Страх ги е, че Пеевски ще принуди да пропеят каналджийте и амфетаминовият кръг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МУНЧО

    15 Юни 2013 0:41ч.

    Прав е Станишев. Незабавната реакция на Боко тиквата и неговата марионетка-президент показва, че по-точно попадение от това назначение на Пеевски не може да има. Голяма паника ги тресе герберастите. Изпаднали са в неистов ужас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БГ ФЕН

    15 Юни 2013 0:54ч.

    Кредитът ми на доверие е изчерпан......????!!!!\r\n\r\nЗА КАКВО ГОВОРИ ТОЗИ ЧОВЕК ???? , МАЙ Е ДОШЪЛ ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА ???? МАРСИАНЕЦ ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • махай се бе, пръдльо, осмърдя цялата държава!

    15 Юни 2013 0:54ч.

    Ха! Пастирката се прави на мъж! Още ли се изживява като президент? Мислех, че отдавна си е плюл на петите и е забегнал към немските паркинЗи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО МУНЧО

    15 Юни 2013 0:54ч.

    НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • М.Кушев

    15 Юни 2013 0:55ч.

    Поредното доказателство че тази държава няма бъдеще. МАФИОТСКИ ОАЗИС.И всичко това го допускаме ние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Христов

    15 Юни 2013 1:23ч.

    Христов, af е сайтът afera.bg. Не си давай труда да го издирваш. Веселина Седларска е една от журналисктите с честна гражданска позиция, каквато на теб ти липсва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много вожд малко индианци...

    15 Юни 2013 1:34ч.

    По Конституцията на РБългария парламентът и правителството на РБългария не се отчитат пред президента на РБългария за дейността си и взетите решения. Борисов и Цветанов да обяснят на президента Плевнелиев какви са правомощията му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бате Боко

    15 Юни 2013 1:53ч.

    Аман от отворкьовци и всезнайковци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Arrbbiata

    15 Юни 2013 1:54ч.

    Алоу, платените клакьори. Тикви ли имате на раменете си, че не можете да мислите? Не ви ли е срам да предавате България и българския народ? И вие сте предатели като другарите, които ви плащат да драскате по сайтовете. Пеевски бил знаел всичко. Абе вие нормални ли сте? Пеевски освен банковата си сметка друго не знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 999

    15 Юни 2013 5:34ч.

    Въпросът, който си задавам, е защо всички толкова мразят Делян Пеевски? Защо той е демонизиран до такава степен? Не се знаят подробности за него, които да оправдаят такава всеобща омраза. Един-единствен отговор има: всички го мразят, защото той подкрепяше ГЕРБ 4 години. Медиите му обслужваха Бойко Борисов. Излиза, че обществото е настроено срещу Пеевски и срещу ГЕРБ. По тази логика най-малко ГЕРБ трябва да се възмущава от Пеевски. Ами Плевнелиев? Той стана президент с помощта на медиите на Пеевски. Излиза, че всички мразят Пеевски и заради Плевнелиев. Няма никаква логика, никакъв морал в това сега Плевнелиев да свика извънреден Консултативен съвет персонално заради Пеевски, който всъщност е жертва на нашата всеобща омраза към един режим. Бойко Борисов бил “сащисан” от това, че Пеевски е назначен за шеф на ДАНС! Плевнелиев бил смутен! Да не говорим за приказките на Цветан Цветанов, че националната сигурност била застрашена. Какво лицемерие! Богомил Бонев В. Труд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Zsd

    15 Юни 2013 14:07ч.

    ЖАЛЪК ОЛИГОФРЕН.ЗАЩО НЕ БЕШЕ ПРОТИВ ЗА СОБСТВЕНОТО ТИ "НАЗНАЧЕНИЕ" ОТ МУТРИТЕ,А СЕ ХИЛЕШЕ НА БУДА КАТО ПАЧА?СКРИИ СЕ В ДЪН ЗЕМЯ И НЕ СИ ПОКАЗВАЙ КРИВАТА ЖЪЛТА,МИРИЗЛИВА УСТА.И ТИ СИ В КОТЕЛА НА БУДА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до ХРИСТО... за сведение на любителите на ГЕРБ

    15 Юни 2013 18:39ч.

    Според Асето /б.р. – зам-главен прокурор Ася Петрова/, журналист е лице с камера (каквото и значение да влага в тази дума). Всички 40-50 мои приятели, които работят в различни печатни, електронни и друг вид медии, са ме лъгали 40 години, че са журналисти! Настоявам да ми се извинят, да се разкаят и да заличат тези години от биографиите си! Какъв е изискуемия външен вид на едно лице, за да прилича на журналист? Отговорите изпращайте на адрес: гр. София, бул. Витоша 2, Съдебна палата, ет. 4, за зам,-главния прокурор Ася Петрова. Колко тъп трябва да си, за да изцепиш за пореден път по телевизията: “Тези лица нямаха вид на журналисти!” И тя няма вид на магистра(л)пу(т)ка, ама… Иван Петров Бивщ столичен апелативен прокурор

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11

    15 Юни 2013 18:42ч.

    Дали Пеевски не знае нещо за комсомолския секретар,че така бурно и гузно реагира тоѝ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пак за ХРИСТО и любимците му от герб...

    15 Юни 2013 18:51ч.

    Първосигнално в типичният, за бившият МВР министър, гражданина Цветан Цветанов стил. Така действат притеснените, уплашените. Така е и в животинският свят. Не така господин Президент! Обявявате че ще свикате съвета по национална сигурност за да се обсъди създалата се ситуация, а в същото време в петък по Панорама на БНТ обявявате своята позиция!\r\n\r\n„Кохортите” на Яне Янев и Цветан Цветанов тръгнаха в контранастъпление….с познатият рефрен „предсрочни парламентарни избори…Велико народно събрание ….нова конституция”\r\n\r\nРезонно е да си зададем вечният в такива ситуации въпрос „Кой има интерес?”\r\n\r\nДа! Кой има интерес да се запази статуквото?\r\n\r\nЗащо управляващите бързали с това си решение.\r\n\r\nАми ще бързат. Спомена от 1989 г. все още е пресен! Припомням как по спешност се замитаха следите. За чувалите с архивни материали изгорени в парното на Съдебната палата. Пренасяни и горени от „бригада” затворници под зоркото око на служители на тогавашната ДС.\r\n\r\nХубав, лош Делян Пеевски е избран! Бъдещето ще покаже точно какъв е. „Ама защо точно той?” Защото числото на заразените от отровният бацил „Цв.ЦВ” служители в правоохранителните структури е значително. Налага се спешно да се инжектират с противоотрова, а някой от тях и „хоспитализирани”.\r\n\r\nВремето не чака. Възстановяването на държавността е най-важната задача в момента за страната ни. А това става на първо време с разчистването на „авгиевите обори” на гербердясалата ни държава.\r\n\r\nРазчистване, но не така както това стана непосредствено след 9.9.1944 г. на „неудобните”, а на корумпираните и некадърните, „калинките” от котилото на ГЕРБ.\r\n\r\nТази нелека задача лежи на плещите на трима мъже под вещото ръководство на главният прокурор Сотир Цацаров.\r\n\r\nЧехите дадоха пример, как трябва да се да се действа!\r\n\r\nВчера Afera.bg първа съобщи за предстоящият старт на, бих я нарекъл „Операция чисти ръце,” започваща с „..работно съвещание в понеделник – 17 юни 2013 г. в 14.30 ч., на което ще бъдат планирани организационни мерки по взаимодействие между трите институции,(б.м. прокуратура, МВР и ДАНС) както и по разследването на конкретни досъдебни производства”.\r\n\r\nПритеснени са Бойко Борисов, Цветан Цветанов и & герберасти, както и други „лапачи”. И с право!\r\n\r\nНо какво го притеснява господин Президентът? Защо е тази първосигнална реакция?\r\n\r\n„Снех политическото си доверие от премиера Пламен Орешарски и от лидерите на БСП Сергей Станишев и на ДПС Лютви Местан,. Загубих всякакви илюзии, чувствам се измамен и омерзен” каза президентът по повод избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС снощи в предаването Панорама на БНТ.\r\n\r\nПоведението му подсказваше явно безпокойство. Не за това, което става в държавата, а за самият него. За неясното му бъдеще.\r\n\r\nОт какво се страхува Президентът?\r\n\r\n- да не бъдат изровени данните от къде идва неговото стремително забогатяване;\r\n\r\n- за вилата в Черноморец;\r\n\r\n- за замъка в Халкидики;\r\n\r\n- за качеството на магистралите и т.н.\r\n\r\nНа въпроси на журналисти за качеството на строителните материали за магистралите отговорът му бе „Важното е да ги построим. После ако се наложи ще ги ремонтираме” ????\r\n\r\nНека не забравяме, кой, защо и как го направи президент\r\n\r\nТака, че аз, като гражданин на тази страна, съм повече омерзен отколкото Вие с измишльотините си. Причината е Вашето неадекватно поведение в конкретната ситуация.\r\n\r\nПоведение в стил на сърдито дете: „..на ви куклите…дайте си ми парцалките… с вас не искам повече да си играя”\r\n\r\nДимитър Кафанов\r\n

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    15 Юни 2013 23:15ч.

    Кървавочервените вампири и антихристи с нахлупен фес обявиха война на България!!! Дедите им взривяваха църкви, строяха концлагери, избиваха, превърнаха ни в чужда губерния, зомбираха децата ни, създадоха олигарсите, мафията и чудовището ДПС... Днес нормалните българи останаха без държава и бъдеще... България не съществува вече на европейската карта... Настана време разделно, Народеее... Нека бъдем Народ, а не мърша!!! Свобода или смърт!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • UUUUUUUUUUUUUUUUUUU

    17 Юни 2013 11:32ч.

    НЕ НАРОД,А БОКЛУК."МАГАРЕ ДА ПРЕДЛОЖИМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ,МАГАРЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗБРАНО...." РЕЧЕ МУТРАТА И НАЗНАЧИ ОЛИГОФРЕНА-ПОМАК..ЖАЛКА,ОСКОТЯЛА БЪЛГАРСКА СГАН...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи