Президентът: Хората на улицата трудно ще бъдат прибрани, защото никой не ги е изкарал

Президентът: Хората на улицата трудно ще бъдат прибрани, защото никой не ги е изкарал
„Днес аз виждам граждански протест, който иска справедливост и правова държава. Гражданите искат политическо представителство, което да отговаря на обществените интереси. Хората на улиците са тези, които плащат сметките си, тези на децата си, но и тези на политиците и затова сега искат обяснение от самите политици”, заяви президентът след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност, съобщава Агенция „Фокус”. Росен Плевнелиев очаква да види как политическите партии ще отговорят на исканията на протестиращите. Те трудно ще бъдат прибрани, защото никой не ги е изкарал, посочи президентът.
<p><em>Аз не намирам друга дума освен &bdquo;криза&rdquo;</em>, която да илюстрира ситуацията в страната, каза Плевнелиев. <em>Това е ясен знак, че за пореден път в действията на политическите сили е дълбоко сбъркано. Очевидно е, че протестите на гражданите не се свеждат до една или друга кандидатура и доказателство за това е, че хората са още на улицата</em>, отбеляза държавният глава.</p> <p>Той подчерта, че не воюва с правителството. <em>Големият смисъл е в това да вършим малките полезни неща, а не да влизаме в партизански битки</em>, коментира Росен Плевнелиев.</p> <p>Той призова политическите партии да не бързат при вземането на решение за председател на ДАНС и на други важни постове. Плевнелиев обърна внимание и на това, че началото на днешното заседание беше прекъснато. <em>На президента в началото не бе дадена възможност за традиционно обръщение в началото на заседанието на КСНС от лидера на политическа партия &bdquo;Атака&rdquo; Волен Сидеров. Помолих го единодушно от тук нататък да се съобразява с правилата на КСНС</em>, обясни Росен Плевнелиев.</p> <p>Той съобщи, че много скоро ще има ново заседание на КСНС. Президентът заяви, че българските граждани могат да му се доверят, че няма да спестява истината, и ще работи за техните права. <em>Ще настоявам за повече морал, честност и стабилност</em>, изтъкна Плевнелиев.</p> <p><em>Тотално декларирах и днес по време на КСНС, че не разполагам с банкови сметки и пари, в която и да е било офшорна зона, включително и в Кипър</em>, каза още пред журналисти президентът<strong></strong>. <em>Моите сметки са публични откакто заемам държавен пост</em>, добави той.</p> <p><em>Отправените към мен обвинения бяха &ndash; &bdquo;източил немската фирма &bdquo;Линдер&rdquo; с 1 млн. долара в моя офшорна сметка в Кипър&rdquo;. Моята позиция още в същия ден беше качена на сайта на президентството, по същия начин постъпи и фирма &bdquo;Линдер&rdquo;, която посочи, че ние сме работили заедно 20 г. в една изключителна атмосфера на доверие и добро партньорство. Категорично заявявам отново, че откакто съм в политиката, съм попълнил всички декларации и документи, те са публични, и всеки може да ги провери и да види банковите сметки, с които разполагам, какви са наличностите в тях и е въпрос на проверка в Сметна палата. Това не е първата атака срещу мен, няма и да е последната</em>, коментира още президентът.</p>

Коментари

  • Sin

    20 Юни 2013 23:49ч.

    "Помолих го единодушно от тук нататък да се съобразява с правилата на КСНС, обясни Росен Плевнелиев.". Ако това е вярно, означава, че не Президентът, а някакво недоразумение имаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феникс

    20 Юни 2013 23:58ч.

    А пък днес аз виждам протест с много лица,като само в едното от тях откривам граждански черти.Него го подкрепям напълно и категорично! Другите лица ОБАЧЕ са доста:озверени,примитивни,платени,зависими,отвратителни,отвратени,до болка познати,до смях познати,подозрително непознати,твърде пияни,не особено гладни,зле облечени,твърде добре ПОЛУ-УНИФОРМЕНО облечени,пълни с омраза към различните от тях и още и още... Та кое от лицата на протеста да изберем,г-н Президент? Аз избирам гражданското лице на протеста,но НЯМА ДА СИ ЗАТВАРЯМ ОЧИТЕ ЗА ДРУГИТЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ААА

    21 Юни 2013 0:29ч.

    Е, НЕ! Плевналиев, много плоско: \\\"Тотално декларирах и днес по време на КСНС, че не разполагам с банкови сметки и пари, в която и да е било офшорна зона, включително и в Кипър.\\\" Въпроса не е дали сега имаш, а преди 15г. Защо не опиташ да направиш следната декларация: \\\"Тотално декларирах и днес по време на КСНС, че аз, като физическо лице не съм РАЗПОЛАГАЛ и не разполагам с банкови сметки и пари, в която и да е било офшорна зона, включително и в Кипър, нито търговските дружества в които съм бил съдружник или акционер или едноличен собственик, НИТО СВЪРЗАНИ ПО СМИСЪЛА НА ЗАКОНА С МЕН ИЛИ С ТЕЗИ ДРУЖЕСТВА ЛИЦА.\\\" \\r\\nМай по този случай французите казват: Cherchez la femme! /на български - търсете бившата г-жа Плевналиева!;)/... \\r\\n... А оттатък Атлантика май имат един въпрос за първия милион. \\r\\n\\r\\n

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    21 Юни 2013 0:31ч.

    ЕДИН ЧОВЕЧЕЦ, ПОСТАВЕН ОТ БОРИСОВ ДА МУ ПАЗИ СТОЛА ДО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ. ЖАЛКА РАБОТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всички сте комунисти (по призход и принадлежност)

    21 Юни 2013 2:46ч.

    ДОЛУ БКП! ДОЛУ ДС! ДОЛУ ДКМС! ОСТАВКА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ппп

    21 Юни 2013 3:18ч.

    Роско офшорката се е загрижил за обеднелите Българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лазарина

    21 Юни 2013 5:25ч.

    Тези протестиращи, тази вечер протестиращите са изкарани от Герб. Доказателство за това е , че са пред централата на БСП. Искат смяна на едно правителство , което реши въпроси, които бяха поставени и бяха причина да бъде свалено правителството на Бойко.А днешния разказ за \"сценарии за убийство\"- може би преразказва своите методи на разправа. И този президент - стига с тези комсомолски речи .Българските граждани не са 10000 човека колкото са протестиращите в София .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лазарина

    21 Юни 2013 5:26ч.

    Тези протестиращи, тази вечер протестиращите са изкарани от Герб. Доказателство за това е , че са пред централата на БСП. Искат смяна на едно правителство , което реши въпроси, които бяха поставени и бяха причина да бъде свалено правителството на Бойко.А днешния разказ за \\\"сценарии за убийство\\\"- може би преразказва своите методи на разправа. И този президент - стига с тези комсомолски речи .Българските граждани не са 10000 човека колкото са протестиращите в София .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БС2003

    21 Юни 2013 6:02ч.

    Голяма част от протестиращите са платени негодници и няма да се махнат докато дружката на Плевнелиев Борисов и подкрепящите го мутри ги захранват с пари от огромните си запаси.Плевнелиев се прави на "дръж ми шапката", но е една продажна и корумпирана мазна гана, нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 999

    21 Юни 2013 16:31ч.

    Виждам, че се интересувате от задкулисието на президентското чучело, но знам, че това чучело не е откритие на Бойко. Не виждате ли, че ПЛЕВНЕЛИЕВ Е ЕДИН ОТ ОСНОВНИТЕ КАТАЛИЗАТОРИ НА ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ ПРОТЕСТИ?! Не забелязахте ли паническия му страх при избора на Пеевски за шеф на ДАНС?! Той се ужасява от възможността някой правоимащ да поиска информация от германските служби за дейността му в Германия между 1990 и 1994 г.! Все още има свидетели (някои са известни на обществото), които знаят кой дотътри токущо излюпеното инженерче в Германия, кой му даде началния капитал да основе Iris International GmbH, кой вкара шушумингата Роско като подизпълнител на един от най-крупните строителни магнати (с над 1 милиард марки годишен оборот!) с участие в най-значимите строителни обекти в Германия!!! Кучето е заровено в Германия, не – в Кипър.Познавам част от играчите, защото по него време бях вече 20 години в Германия.Не искам да споменавам имена, защото някои от тях бяха на сцената преди 1990, някои от тях се познаваха с Путин, преди светът да беше чул за него. Една журналистка от БНТ започна да решершира около българското посолство в Берлин (тогава все още “представителство”) с цел да покаже в няколко репортажи далаверите и играчите, които се усукваха на и около Лайпцигерщрасе. Не се стигна до второ излъчване по БНТ, нямаше как да се случи, защото показа физиономии, които преди 1990 професионално предоставяха информация както на нашите служби, така и на Путин. Ако се докопате до този репортаж и ако някои от физиономиите в репортажа се съгласят да Ви разкажат за игрите на Роск, ще го разпънете на кръст! Георги Бакалов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи