През 2012 г. драстично са намалели исканията за използване на СРС-та

През 2012 г.  драстично са намалели исканията за използване на СРС-та
От Софийската градска прокуратура обявиха, че през 2012 г. драстично са намалели исканията за използване на специални разузнавателни средства (СРС), съобщава БНР. Според зам. градският прокурор Маргарита Немска тази тенденция показва стремежа на държавното обвинение да не се нарушават без причина гражданските права на хората.
<p>БНР уточнява, че след представянето на подробна статистика за работата на градските прокурори от ръководството на прокуратурата са отклонили всички въпроси по актуални разследвания от последните дни.</p> <p>Въпросите за това на какъв етап е делото срещу Мишо Шамара, защо четири години след свалянето на имунитета му делото срещу Сергей Станишев за това дали е изнесъл седем доклада все така не е внесено в съда и най-вече какво става с разследването на отвличането на малката Лара, останаха без коментар.</p> <p>За първи път на отчетния брифинг не дойде градският прокурор Николай Кокинов с официалния мотив, че е ангажиран, а неофициално -&nbsp;вероятно заради вървящата срещу него проверка заради нарушаване на случайния принцип на разпределение на делата, посочва Българското национално радио. От отчета на заместничката му Маргарита Немска стана ясно, че намаляват исканията за специални разузнавателни средства, но не и дали разрешенията са станали годни веществени доказателства.</p> <p>Стана ясно още, че градските прокурори са много натоварени, за сметка на прецизността. Приоритет са сроковете, каза Маргарита Немска, без да спомене как това се отразява на качеството.</p>

Коментари

  • Миню

    08 Март 2013 23:50ч.

    То на всички ни е известно,че СРС тата свършиха работа още от 2009 до 2011 година когато се натрупаха данни за противниците на Боцко,Цвъко и компания! След това вече не беше необходима такава огромна работа по подслушване,защото се знаеше всичко за всекиго! Освен това с много от тези хора се извърши саморазправа и унищожение! А иначе Маргарита Германска говори простотии ,за наивници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Валентина

    09 Март 2013 6:30ч.

    За това има чисто процедурни причини. Подслушването не е намаляло. Намалял е само броят на исканията. Някой да е казал, че е намалял броят на подслушваните лица? Не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи