Премиерът: Допуснах политическа грешка, за която се извинявам

Премиерът: Допуснах политическа грешка, за която се извинявам
"Допуснах политическа грешка, за която се извинявам, не само на вас, а и на тези, които излязоха да протестират. Те призоваха за оставка и аз много ясно чувам това". Това заяви премиерът Пламен Орешарски пред депутатите, съобщава Агенция “Фокус”. Оставката би била най-лесно решение, но ще предизвикам още по-голяма политическа криза и провеждане на нови избори, по същия изборен кодекс, каза Орешарски.
<p><em>Искам вашата временна подкрепа за пакет спешни мерки</em>, обяви Орешарски при представяне на стабилизационни и неотложни мерки за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес средата и демократизиране на управлението.</p> <p><em>Когато поех управлението на страната знаех, че поемем отговорност в изключително трудна ситуация. Поех отговорността за стабилизация на страната след един период на несигурност и кипящи граждански вълнения</em>, заяви Орешарски. <em>Миналата седмица допуснах политическа грешка, за която се извинявам не само на вас, но и на хилядите хора, които протестират. Те призовават да подам оставка и аз ясно чувам това. Оставката е лесно лично решение, но ще е безотговорност. Днес заставам пред всички български граждани и пред вас &ndash; народните представители и искам вашата временна подкрепа за пакет спешни мерки, за подобряване на положението на българските граждани и подобряване на бизнеса</em>, продължи премиерът.</p> <p>Депутатът от левицата Корнелия Нинов призова колегите си в парламента: <em>Планът &bdquo;Орешарски&rdquo; заслужава нашата политическа подкрепа. С днешното решение даваме силен знак на нашите сънародници, че сме тук да си свършим работата. Това е знак, че си спазваме обещанията &ndash; политика за увеличаване на доходите и подпомагане на слабите и беззащитните</em>. Необходим е нов Изборен кодекс, добави Нинова.</p>

Коментари

  • Tina

    19 Юни 2013 18:46ч.

    Politicheskite greshki po sveta vodiat do ostavka, drugite se nakazvat po zakonite na saotvetnata strana....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЕНИ

    19 Юни 2013 19:23ч.

    ХОРА,В ТАЗИ КРИЗА ТОВА Е НАЙ-ДОБРАТА ВЪЗМОЖНОСТ-ДА ГО ОСТАВИМ ДА РАБОТИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Лявор Пачков

    19 Юни 2013 19:27ч.

    Попе, не смяташ ли, че пожелателната "социална" програма на Премиера Въдичарски е за Лапнишараните от Народа, давещи се и задушаващи се в мафитското блато на Олигархията?Коментирай, какво чакаш, пак ли някой да ти плати големите кинти?Май тоя път си Ядец!!!.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2013 19:27ч.

    Комунистите определиха избиването на хиляди невинни хора от тях след 09.09.1944г. също като грешка. Техните понятия не се припокриват с общоприетите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЪЛГАРИЯ

    19 Юни 2013 19:44ч.

    I komunistite izbivaha i fashistite izbivaha, a balgarsakata nacia samo strada ot tova izkustveno delene na sini i cherveni. Na niakoi ne mu e izgodno da sme obedineni. Razdeliai i vladei.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • информиран

    19 Юни 2013 19:52ч.

    Грешката не е избора на Пеевски за шеф на ДАНС.Този който печели изборите е нормално да назначи свои хора на възлови места г-н Оре шерски.Грешката ви е ,ако не сте разбрали е в рестарта на дискусията за АЕЦ Белене допускането на реабилитация на ДС доносници в дипломацията и непрозрачно взимане на кадрови решения с което доказахте ,че не сте по различни от върхушката на ГЕРБ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МУТРИЛАНДИЯ

    19 Юни 2013 19:58ч.

    Гробари свършени сте вече и затова виете на умряло. Новият голям брат и партньорските служби Ви изиграха номер с предложеният спешно от тях Делян Пеевски и спешно гласуван в НС с единствената цел да се предизвика теория на хаоса. Първи налапаха въдицата хората на Костов, Съюза на Държавна сигурност и други десни, които никога няма да са в Парламента още на 14 юни организираха\"протести\". Още на другият ден се включиха и Боко Тиквата с неговата шайка и капана вече щракна за тях. Това правителство се правеше на умряла лисица няколко дена и от днес започва наистина да работи. Ще разкрият откраднатите и изнесени от България. А тези с марковите дрешки да продължава да излизат всяка вечер на купон с бира в ръка и да продължават да обикалят улиците на София,Пловдив,Варна и Бургас. Тези 20000 не могат да решават съдбата на България. Зимата идва и ще излязат истинските протестиращи, които гладуват и мизерстват след тези 4 години на Престъпна Партия ГЕРБ и тогава ще стане страшно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГРОБАРА от Кукерландия

    19 Юни 2013 20:33ч.

    Тропчо, ти явно си изпаднал в дълбока заблуда, нямаш собствено мислене и страдаш от пълно раздвоение на личността, което личи и от \\\"отношението\\\" Ти за \\\"Сладура\\\"-Дебелан Дерибеевски, за който ако не за друго се уверихме, че не може правилно да построи и три изречения, също като Теб!!!...???.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • агент"чарли"

    19 Юни 2013 20:38ч.

    Язък за напъните.Колкото и мутрите да му правят изкуствено дишане, ГЕРБ започна да бере душа...Мутрите разполагат наистина с много пари /4 години контрабанда, рекет и т.н., а преди това пак същото.&#46;&#46;/, но и те няма да помогнат.ГЕРБ си отива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МУТРИЛАНДИЯ

    19 Юни 2013 20:41ч.

    Гробари свършени сте вече и затова виете на умряло. Новият голям брат и партньорските служби Ви изиграха номер с предложеният спешно от тях Делян Пеевски и спешно гласуван в НС с единствената цел да се предизвика теория на хаоса. Първи налапаха въдицата хората на Костов, Съюза на Държавна сигурност и други десни, които никога няма да са в Парламента още на 14 юни организираха"протести". Още на другият ден се включиха и Боко Тиквата с неговата шайка и капана вече щракна за тях. Това правителство се правеше на умряла лисица няколко дена и от днес започва наистина да работи. Ще разкрият откраднатите и изнесени от България. А тези с марковите дрешки да продължава да излизат всяка вечер на купон с бира в ръка и да продължават да обикалят улиците на София,Пловдив,Варна и Бургас. Тези 20000 не могат да решават съдбата на България. Зимата идва и ще излязат истинските протестиращи, които гладуват и мизерстват след тези 4 години на Престъпна Партия ГЕРБ и тогава ще стане страшно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Freedom

    19 Юни 2013 20:55ч.

    Типичен мутренски безсъдържателен стил на писане. Без мисъл а със злоба и тъпота. Стил на човек, който е изгонен от митинг на нормални хора с деца и младежи. Аре у лево мутро-комунета!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Юни 2013 23:08ч.

    ""Извинение би означавало ние да научим истината, да ни се каже: този човек бе предложен от еди-кои си структури, защитава еди-какви си интереси, беше предложен с еди-какви си мотиви. Извинявайте! Беше грешка. Няма да се подчиним. Ще разкъсаме този октопод, който ни превръща в изпълнители на тези неясни за обществото центрове на олигархична власт.". Лицемерен опит за извинение, http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=30237146

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Космополит

    20 Юни 2013 2:12ч.

    SIN, има два октопода, ти за кой говориш. Или единия ти е приятелски, а ...?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    20 Юни 2013 2:14ч.

    Ако за някой може да се каже, че е мутра, това не е Орешарски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    20 Юни 2013 2:46ч.

    тази селянин е прост селяндурин:свиня

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никой

    20 Юни 2013 4:52ч.

    А, бе Орешарски, не може ти да се извиняваш, а трябва да искаш извинение от някого, който очевидно не ще да те извини и толкова. Ей, че неразбрани хора сте това премиерите! Хване ли се за поста, сякаш се е хванал за шлифера на дедо Господ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи