Правителството се опита да "подхлъзне" синдикатите с незаконна среща на тристранката

Правителството се опита да "подхлъзне" синдикатите с незаконна среща на тристранката
Срещата между синдикати и правителство при премиера Борисов, която имаше за цел да помири двете страни в спора за пенсионната възраст, се провали. Синдикатите излязоха от Министерския съвет минути след започването на разговорите с мотив, че е направен опит Националният съвет за тристранно сътрудничество да бъде свикан незаконно.
<p>Преди срещата синдикатите обясниха, че може да я напуснат, тъй като са получили покана за заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, а вчера при премиера са се разбрали просто за тристранна среща.</p> <p>Пламен Димитров от КНСБ заяви, че това не може да бъде заседание на тристранния съвет, тъй като не е спазен законовият срок за свикването му &ndash; три дена преди разговорите.</p> <p>"Това е тристранна среща за това как да се укрепи социалният диалог", посочи Пламен Димитров.</p> <p>При редовно заседание на тристранката дори синдикатите да са против пенсионните промени, те се смятат за обсъдени по законовия ред. Заради това Евгений Душков от КТ "Подкрепа" обяви, че ако правителството опита да легитимира пенсионните промени по този начин, те ще напуснат срещата.</p> <p>"Категорично заявяваме &ndash; няма да участваме в подобно намерение", заяви Душков.</p> <p>"Днешното заседание на НСТС просто не е заседание на НСТС. То не е свикано по нито един от процедурните начини. Начините са председателят, който се казва не Бойко Борисов, а Симеон Дянков, да свика заседание. Разбираме, че Дянков е напъден чак в САЩ, за да не може той да го свика. Другият начин беше да ни помолят да направим една подписка, която да доведе до свикването на заседанието. Това не беше направено", каза Теодор Дечев от Съюза за стопанска инициатива (ССИ).</p> <p>Преди броени дни синдикатите напуснаха НСТС, заради финансовия министър Симеон Дянков, тъй като не приемат неговия начин на работа в съвета. Планираният национален протест за 30 ноември т. г. на този етап няма да бъде отменян, обявиха синдикатите.</p>

Коментари

  • хамалин

    24 Ное 2011 20:49ч.

    първи въпрос,на който те(бб)трябва да отговорят:къде бяха до сега,кое ги накара мутрите да пришпорят на тагъдък кончето(ние го знаем,но да чуем мутринския отговор,защо сега говорят за \"някакви\" изчезнали бдж пари)второ:грешка на синд:с мутри,които са затвора не се сяда на една маса(а че ще се наложи да има революция един ден и пандизи,това също се знае)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миндил

    25 Ное 2011 16:06ч.

    Ами нищо ново. Пълно връщане на диктатурата,характерно за фашистките и комунистически режими! Еднолично управление на царят-слънце,великият господ бог.Докато има мухлив народ така ще бъде.Той вижда и знае че няма съпротива на управлението му,затова прави каквото си иска.Позор и срам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Terry

    20 Яну 2012 10:51ч.

    Slam dunkin like Shqaulile O'Neal, if he wrote informative articles.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • wjmyiczw

    23 Яну 2012 4:13ч.

    yNIs8G qukkmyryhmvt

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи