Повечето от страните от ЕС против влизането ни в Шенген

Повечето от страните от ЕС против влизането ни в Шенген
Повече от половината страни от Европейския съюз не са подкрепили присъединяването на България и Румъния към Шенгенската зона, съобщава "Дарик". По време на срещата на министрите на правосъдието и вътрешните работи на страните от ЕС, в която участва и Цветан Цветанов, приемането на София и Букурещ в Шенген е било подкрепено само от десет държави-членки. За да влезем в зоната, в която 400 млн. европейски граждани се движат без паспортен контрол, е нужно съгласието на всички страни членки.
<div> <div id="ctl00_PlaceHolderMain_RichHtmlField1__ControlWrapper_RichHtmlField" style="display: inline;"> <p>През последните дни срещу присъединяването на България и Румъние се обявиха Германия и Финландия. Холандия съобщи, че ще изчака мониторинговите доклади през декември, за да реши дали да подкрепи присъединяването ни към Шенгенското пространство, заяви по-рано днес за БНР холандският министър по имиграцията и държавен секретар по сигурността и правосъдието Фред Теевен. Той припомни, че страната му иска да види два поредни положителни доклада на Европейската комисия, преди да даде положителен вот.</p> <p>Според дипломатически източници резерви имат и други страни, които сочат като основна причина за това корупцията и проблемите с върховенството на закона в България и в Румъния. Двете страни трябвяше да влязат още през 2011 г. в Шенгенското пространство, но решението за това непрекъснато се отлага.</p> <p>Българският вътрешен министър в оставка Цветан Цветанов е отговорил само на въпросите на чужди медии в Брюксел, без да се ангажира със срокове, посочва БНР. <em>Разбира се, ще търсим консенсус за следващ период от време България и Румъния да се присъединят към Шенгенското пространство. Мога да кажа, че България от март месец 2011 г. изпълнява ангажимента си и е покрила критериите за Шенген</em>, е заявил Цветанов.</p> </div> </div>

Коментари

  • Van Rompoi

    07 Март 2013 19:12ч.

    Когато хората казваха (дипломатично, разбира се), на мутренските кратуни, че въпросът за Шенген е ПОЛИТИЧЕСКИ и че държава, управлявана от престъпна шайка, няма място там, този астралопитек и големия Бабуин дрънкаха каквото си знаят, че "Ангелинка мноо ни подкрепа, брато, като се видехме у Брюксел ме търси да ме целуни, ше знайш."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всички са комнисти (бивши)

    08 Март 2013 0:52ч.

    И ПРЕДИ, И СЕГА, БКП Е МАФИЯ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цвък-Цвък..

    08 Март 2013 1:13ч.

    Това , че не ни подкрепят за Шенген не е толкова важно, важното е че \"братските служби\" са с нас, а вие знаете, че службите управляват те са на всякъде... шът тихо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лош мат,реал

    08 Март 2013 1:53ч.

    Това е международната атестация за изминалите четири години управление на малоумника ББ и неговия паж ЦЦ.Овладяха съдебната система, пречупиха гръбнака на престъпността, ББ се въртеше лигаво около Меркел,ЦЦ ни будалкаше с признанията на \"евроатлантическите ни партньори\" и какво стана? Получиха оглушителен шамар от цивилизовано Европа.При това не само от Холандия,както беше доскоро, а и от Германия,Франция, Белгия, Финландия, Дания, Австрия, повечето от които се управляват от десни партии, членуващи заедно с ГЕРБ в Европейската народна партия... А представяте ли си какво мислят за тях в Партията на европейските социалисти? Опозориха, непоправимо ни опозориха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи