Потвърдена е доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски

Потвърдена е доживотната присъда на Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски
Пловдивският апелативен съд потвърди за втори път присъдата, с която на подсъдимия Лазар Колев е наложено наказание „доживотен затвор без замяна”. Той бе осъден за това, че на 28 януари 2006 г., с цел да бъдат прикрити други престъпления (изнасилване и блудство), при условията на опасен рецидив, с особена жестокост умишлено е умъртвил сестрите Росица и Христина Белнейски.
<p>&nbsp;</p> <p>Той трябва да заплати на родителите на сестрите обезщетение за претърпени морални вреди общо в размер на 400 хил. лв., съобщава Агенция "Фокус". Пловдивският апелативен съд единствено е приел, че не е налице квалифициращия признак убийството да е извършено по особено мъчителен начин.</p> <p>Съдът прие, че повдигнатите обвинения срещу Лазар Колев са доказани по категоричен начин, а защитната му теза е изцяло опровергана. Решението подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд в петнадесетдневен срок от съобщението до страните.</p> <p>В решение от 186 страници, съдът е направил изчерпателен анализ на показанията на над 50 свидетели, 40 експертизи, включително и заключения, изготвени в чужбина.</p> <p>Съдът е преценил, че по време на разглеждане на делото пред Окръжния съд в Пазарджик не са допуснати никакви процесуални нарушения. Правото на защита на подсъдимия е реализирано в пълен обем. Пловдивският апелативен съд е приел, че при разглеждането на делото са спазени всички изисквания на закона и Европейската конвенция за защита правата на човека. Наказателното производство е проведено обективно, всестранно и пълно и присъдата постановена след справедлив и честен съдебен процес, съобщава още "Фокус".</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    28 Юни 2013 18:58ч.

    Политикономическата група е създадена за политическо инженерство и включва Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев, Светльо Божилов и Иван Кръстев. Божилов е бивш съдружник на Прокопиев в една банка от близкото минало. Кръстев пък е политолог, но си живее във Виена. Никой не пита откъде са му парите. „Типинг пойнт” е продуцент на правителството на Борисов. Проектът го правят 5-6 години. Те са проектантите и на кабинета му и изобщо на Бойко Борисов като политик. Провалиха се и сега трябва да поправят грешката си, защото се отчитат пред други хора, които се намират на Запад. Това са едни тръстове за влияние, които са маскирани като организации за подпомагане на граждански движения, които са разпознаваеми на протестите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи