12 загинали при атентат в Кабул. Трима от тях са американци, работещи за НАТО

12 загинали при атентат в Кабул. Трима от тях са американци, работещи за НАТО
Трима американци, работещи по договор за мисията на НАТО "Решителна подкрепа", са сред загиналите при атентат с кола-бомба срещу конвой на алианса в Кабул в събота.

 

 

Нападението, при което бяха убити общо 12 души, е едно от най-смъртоносните срещу американски граждани през последните години, предаде Ройтерс. Повечето жертви са цивилни афганистанци.

Загиналите служители са работили за "ДайнКорп интернешнъл", която извършва обучение, охранителна дейност и авиационна поддръжка за мисията на НАТО и афганистанската армия.

Според говорител на полицията нападателят взривил експлозивите в момент на преминаване на автоколона на чуждестранни войници.

Експлозията станала пред частна болница в Кабул, а мишена на нападението бил автомобил с чуждестранен гражданин, съобщи Ройтерс, като се позовава на източници от болницата и силите за сигурност.

Повечето от загиналите и над 60-те ранени са афганистански цивилни. Талибаните отрекоха да са отговорни за нападението.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Kuldeep

  26 Окт 2015 4:43ч.

  It's really great that people are sharing this inoiomatfrn.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аман-заман

  11 Фев 2016 11:37ч.

  Питам се:а какво правят въпросните американци там-на хиляди клм. от измилената държавата САЩ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Иванов /психиатър/

  17 Апр 2018 13:49ч.

  До Аман-заман на 11.02.2016 в 11:37 Въпросните американци им въобразиха , че са толкова велики, че си шепнат с дедо си Господ и , че са избрани да владеят видимия свят. Тази шизофрения упорито им шепнат от двеста години - няма как да не луднат. Те тове е резултата. Като им мине лудостта - ще се укротят или ще ги укротят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи