Плевнелиев прехвърлил офшорката месец преди да го номинират за президент

Плевнелиев прехвърлил офшорката месец преди да го номинират за президент
Росен Плевнелиев е прехвърлил собствеността си върху офшорната фирма на бившата си съпруга Вероника през юни 2011 година-месец преди да бъде номиниран за президент, показва разследване на "Телеграф" и на журналистката от ТВ7 Моника Гаджанова. Сега Сметната палата трябва да провери какви декларации е подавал Плевнелиев като министър на регионалното развитие, коментира Гаджанова. Според разказа и, когато Красимир Стефанов е станал шеф на НАП, първата му визита е била в Германия. Тогава той получил диск с практики на ръба на закона.
<p>Там е имало и конкретна информация за "Линднер", и за осъществявани от президента действия.</p> <p>Журналистката уточни, че медиите нямат достъп до тази информация.</p> <p>Гаджановапоказа факсимиле от ръкописен текст, подписан от държавния глава, с което той прехвърля правото на собственост на "Инокс" на друга фирма "Окра" да управлява от негово име.<br /><br /><br /><br /></p>

Коментари

  • 999

    21 Юни 2013 16:51ч.

    Росен Плевнелиев през юни 2011 г., месец преди да бъде номиниран за президент, прехвърля въпросната офшорка набившата си съпруга Вероника, за която и досега отрича, че е негова. Разследване на “Телеграф” и на журналистката от ТВ7 Моника Гаджанова показват именно, че според справка с Търговския регистър на Кипър, прехвърлянето е извършено.\r\n\r\nСметната палата е, която да провери какви декларации е подавал Плевнелиев като министър на регионалното развитие, коментира по ТВ7 журналистката Моника Гаджанова.\r\n\r\nТя каза, че е получила информация от Йордан Бакалов, че когато Красимир Стефанов е станал шеф на НАП, първата му визита е била в Германия. Тогава той получил диск с практики на ръба на закона. Там е имало и конкретна информация за фирмата Линднер, и за осъществявани от Росен Плевнелиев действия на ръба на закона.\r\n\r\nВ студиото финансисът Емил Хърсев подчерта, че според него доказателствата срещу Плевнелиев са косвени, но призна, че\r\n\r\nняма как да прехвърлиш собственост на някого, ако не я притежаваш.\r\n\r\nАФЕРА вече публикува материал, в който се обръща внимание, че още в Германия е имало доклад за действията на Плевнелиев:\r\n\r\n„ПРЕЗИДЕНТЪТ СЕ УЖАСЯВА ОТ ВЪЗМОЖНОСТТА НЯКОЙ ДА ПОИСКА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ГЕРМАНСКИТЕ СЛУЖБИ ЗА ДЕЙНОСТТА МУ В ГЕРМАНИЯ МЕЖДУ 1990 И 1994 ГОДИНА!”-ОТ ВСИЧКО ПИСАНО И КАЗАНО ИЗЛИЗА ЧЕ Сидеров Е МНОГО ПРАВ КАТО ПОСТАВЯ ВЪПРОСА ЗА ЛЕГИТИМНОСТА НА т.н.\"ПРЕЗИДЕНТ\" на първо място!\r\n\r\n

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станева

    21 Юни 2013 18:04ч.

    Падението на Гласове е тотална!!!!!Да стигнете дотам да се позовавате на парцалите на Пеевски ,чиито медиен монопол громяхте по времето на ББ ,че дори и в ЕК!? Това е падение на платената журналистика ,за кой ли път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лявор Пачков и

    21 Юни 2013 18:07ч.

    в-к "Гъзове", като папагали, поръчково и с користни цели повтарят изданията на Мафията!?.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • peew

    21 Юни 2013 18:10ч.

    ПРЕЗИДЕНТЪТ СЕ УЖАСЯВА ОТ ВЪЗМОЖНОСТТА НЯКОЙ ДА ПОИСКА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ГЕРМАНСКИТЕ СЛУЖБИ ЗА ДЕЙНОСТТА МУ В ГЕРМАНИЯ МЕЖДУ 1990 И 1994 ГОДИНА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пенчо

    21 Юни 2013 18:15ч.

    Нали сте всички срещу мафията бе лизачи бокови,оти ся ривете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • AAA

    21 Юни 2013 18:24ч.

    Офшорната история на Плевналиев много ми напомня на сценката с агентурното дело на Борисов и като сценарий и като тайминг. Тогава първо излезе едно копие на дело, че Борисов е бил "опреативно интересно лице", след това той взе да хвърля едни клетви, че всичко е фалшификат, след това имаше втори удар по манерката с нови документи. Сега с Плевналиев същата история - копие на документче, декрация - не е вярно, бум - ново двайсет! Някой си играе на "котка с мишка". В тази игра в ролята на котката не мога да видя Плевналиев или Борисов. И не знам защо я наричат игра? За котката може и да е игра, ама някой питал ли е мишка дали за нея е игра?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sss

    21 Юни 2013 18:46ч.

    Дачков, Дачкооов, с тия тъпи милиционерски публикации направо се затри. Да се цитира Бареков и телевизията на Пеевски като информация за каквото и да е било е жалко и няма нужда от коментар.\r\nПълна деградация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мони

    21 Юни 2013 19:35ч.

    Ква стана тя? Лъсна гъза и на ГЕРБаджийския Президент! Е че то останаха ли читави хора в ГЕРБ? То се оказва че все лапачи членували в тази партийка! Вън от президентството на гнидата престъпна! Нещо забелязвам ,че гъзоблизците на ГЕРБ станаха вулгарни и груби в нета. В истерията си дори губят разсъдък и дар слово!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • LDHHhV

    21 Юни 2013 19:50ч.

    Един Балък от Народа : Добре, на Цецо ще му правим пълна ревизия ! Ура ! \r\n1. А на тъстовете и „приятелите“ (покровителите) му ? \r\n2. Рошко от Село Плевня (у Гръчко) нямал сметки в Кипър – СЕГА !\r\n3. АlankolulU ? За к\'ви ни смяташ? Ние питаме за 1998 до 2005 г. ? \r\n4. Сметната палата да направи спешна ревизия на г-н бившия министър на МРРБ \r\n5. Ако резултатите покажат нещо нека да си ходи\r\n6. Моля,всички Плевели offshore \r\n( ИЗВЪН БОРДА ! ! ! )\r\n \r\n

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борко

    21 Юни 2013 19:50ч.

    За една реплика беше свален президента П.Младенов, а пък Плевнелиев, включително и като министър, е притежавал офшорна сметка за скриване произхода на парите и избягване плащането на данъците в България, чрез изнасянето им в чужбина. Иначе декларира, че милее за.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до sss

    21 Юни 2013 19:53ч.

    Абе, sss, когато Б.Б. и Цв.Цв. по цял ден висяха в телевизията на Бареков, не съм видял да се изказваш против... Нещо не си последователен... Май си бойколизец, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йов

    21 Юни 2013 19:59ч.

    Като се прави на интелегентен и превежда в офшорки, така му се пада.Мутрите си натъпкаха чувалите с кеш и по предназначение, ще им хванат опинците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенчо

    21 Юни 2013 20:12ч.

    Ще дава обяснения,защото трябва.Ние и без това разбрахме,че е спал под мостовете в Германия и е правил хороскопи,пък после осъмнал милионер.Рибата се вмирисва откъм главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анонимен

    21 Юни 2013 20:34ч.

    Аз ли нещо не разбирам? - Има ли в България действащи в момента закони, които да поставят фирмите в офшорни зони извън закона? Даже ми се струва, че офшорните фирми са предпочитани при общестените поръчки. Излагате се "Гласове".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руди

    21 Юни 2013 21:45ч.

    Ами, Вие сам си отговаряте! Офшорните фирми не са извън закона, освен това в момента, данъкът в България е по-нисък от онзи в Кипър, поне номинално. Причината да се регистрират и използват фирми от такива зони, е гарантираната анонимност на собственика. И в случай, че спечелят обществена поръчка, не е ясно дали поръчката не отива при възложителя си или при известни само нему, близки или свързани лица. Съвсем друг въпрос е, дали президентът има или е имал такава фирма и кога. Естествено, има и ред други начини за извличане на облаги от властта, но притежаването на частен бизнес(особено в офшорна зона) по време на изпълнение на публична длъжност; необявяването му и последващите обяснения и отричане, хвърлят много тежка сянка върху морала на съответното лице. Толкова тежка, че изхвърча на секундата от постовете, които заема. Ако не вярвате, проверете какво се случи с разни банкови директори или с хора от екипа на Оланд, след публикуваните данни за фирмите, сметките и инвестициите им в офшорни зони. Абослютно недопустимо е за господстващия морал в по-нормалните държави, обществен служител(пък бил той и държавният глава)да не е изряден в данъчно отношение и да не са ясни източниците на доходите му. Пак казвам, ако е вярна информацията. Аз лично, не харесвам Плевнелиев и бездруго. Произходът му, кариерата, поведението, речникът, излъчването и дори само фактът, че е избор(и подлога) на примата Борисов, са ми предостатъчни за да не го смятам за моя президент. И ако трябва да се разделяме, ще ми е мъчно за него, колкото за Цветанов, Фидосова, Пеевски, Кокинов, Найденов и т.п.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба

    21 Юни 2013 21:57ч.

    Плевнелиев е възторгнат от митингите.Защо?И той,като някои други,дето ще ги убиват,се плаши.Мишок,който мисли само за себе си и е готов\\r\\nна гражданска война в държавата.Умните,интелигентните и немислещи българи ,ще хапят дето не стигат,но ще късно.\\r\\n

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 999

    21 Юни 2013 23:14ч.

    Г-н ДАЧКОВ,обръщам се директно към Вас с молба да ми помогнете от Вашият сайт,стига да имате тази възможност.Сава дума за следното:като свободомислещ гражданин на тази държава, аз също посещавам много сайтове, където вземам отношение във форумите им по един или друг въпрос.Изключително неприятно беше да установя че в някой от тях като този на небеизвестният "борец"срещу т.н.мутри ОГНЯН СТЕФАНОВ-"академик"а и за съжеление и от днес 21.6.013г.ат "Медияпул" не ми дават становищата които явно не съвпадат с официалната линия които те обслужват срещу съответно заплащане-просто нямам достъп до сайтовете им щом изпратя мнението си!МОЛЯ ВИ г-н ДАЧКОВ да ми разесните имат ли това право да режат достъп до съответният сайт и това ли им е "демократичният"подход към мнението на обикновените хора ако и не съвпада с тяхното платено становище!Ще Ви бъда благодарен ако съобщите на българската общественост как действат ОГНЯН СТЕФАНОВ и тия от"МЕДИЯПУЛ"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лявор Пачков Помачков Пиздачков Слагачков

    22 Юни 2013 4:30ч.

    Е Богопропаднал и неосъществен Агент на Мракобесната Държавна Сигурност и няма как да Ти отговори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bea

    22 Юни 2013 10:22ч.

    Г-Н ПРЕЗИДЕНТ, ЩО НЕ СЕ ПРЕНЕСЕШ НА „ПАРКИНЗИТЕ” И НЕ ПРЕСТАНЕШ ДА ПРЕЩИШ ЦВЕТЕЛИНОВО-ПРОКОПИЕВСКИТЕ СИ ГЛУПОСТИ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Млад и интелигентен

    22 Юни 2013 14:50ч.

    Ама какво сплотено семейство са Росенчо, Вероника и Юмито! България е ощастливена с две президентши!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гугитка

    27 Юни 2013 20:20ч.

    ами защо не хванат да го разледват и за \" закупените терени до бизнес парк\"!? пирамидата която си изгради в резиденшъл парк софия където и живее!? единствената българска фирма в германия ме жду 90-94 г която имаше право законно да изнася работници в Германия, в която бяха съдружници с Иван Тодорффф ( не доктора)!?\r\n

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи