Петър Москов: ГЕРБ отгледа този Франкенщайн

Петър Москов: ГЕРБ отгледа този Франкенщайн
Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е преди всичко арогантен знак за превземането на българската държава и на българските институции от мафията. Това коментира Радан Кънев от ДСБ, съобщава БГНЕС. Според Петър Москов ГЕРБ са отгледали този Франкеншайн и затова не могат да бъдат част от днешното гражданско възмущение.
<p>Според ДСБ "този арогантен знак" беше правилно разчетен от българските граждани като обявяване на война от мафията на гражданите.</p> <p><em>Можем да кажем, че те приеха тази война. Вчера видяхме, че в България има гражданско общество. Има десетки хиляди, които са готови да излязат на протест не с материални искания, а зад голяма кауза, а именно отделянето на държавата от мафията, възстановяването на правовата държава в България</em>, каза Радан Кънев. Той подчерта, че ДСБ потвърждава категоричната си подкрепа за протеста.</p> <p>Оттук нататък най-малката цел може бъде оставката на Пламен Орешарски, добави Кънев. Голямата кауза според него е разделянето на държавата от мафията.</p> <p class="justified">Петър Москов изтъкна, че има две истини. Първата е, че Пеевски не може да бъде председател на ДАНС: <em>Това е възмутително, това е обида, това е ченгеджийски шамар, на който цивилната част на обществото трябва да отвърне с шамар</em>. Втората истина е, че ГЕРБ не могат да бъдат част от това гражданско възмущение. <em>Защото в последните четири години, в желанието си да овладеят цялата власт, целите финанси и цялото общество, ГЕРБ отгледаха този Франкенщайн</em>, каза Москов. Той посочи, че те са били основната причина медийната, финансова и икономическа корпорация около Цветан Василев, чийто представител е Делян Пеевски, в момента да бъде в състояние да сваля правителства.</p> <p class="justified"><em>Ние не видяхме покаяние и личен жест на извинение от ръководството на ГЕРБ в тази връзка, че са създали този Франкенщайн, който в момента управлява България с или без тяхна подкрепа</em>, добави Москов.</p> <p class="justified">Според Светослав Малинов има два пътя - първият е през Конституционния съд, който е продължителен и тежък. Вторият е към европейските институции и тези на НАТО. Той също е дълъг, каза Малинов, но за бърза реакция може да се потърсят техните посланици. <em>Някои от тях вече реагираха. Те имат правомощията да дадат своето мнение и да представляват своите правителства</em>, посочи той.</p> <p class="justified">ДСБ ще инициират срещи и представят всички свои аргументи през седмицата, която предстои. Същевременно Радан Кънев отрече да се готви нова дясна формация между СДС, ДСБ и партията на Меглена Кунева.</p>

Коментари

  • Hunter Douglas

    15 Юни 2013 21:59ч.

    Единствените, които казват нещо смислено, са ДСБ. Те са и единствените неопетнени политически фигури в България. Въпреки неистовите усилия на трактори, комбайни, Бригадири и Звеноводи да ги смъкнат до нивото на останалата политическа органична материя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    15 Юни 2013 22:07ч.

    това се отглежда от 1944

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руди

    15 Юни 2013 22:27ч.

    Две цели, две истини, два пътя и... 2% на изборите. Тези хора нищо не са разбрали досега и като гледам, нямат и намерение да се опитват да разберат тепърва. Само преди два месеца се канеха да управляват(!!!), а сега "най-малко оставката на Орешарски''. Халюциногенни гъби ли ядат, хапчета ли им раздават, не знам, но такова разминаване между самооценка и реалност, говори за болен дух, населяващ болно тяло. Терминално, боя се. Много смислено, няма що!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Шиле

    15 Юни 2013 22:45ч.

    Ако има някой "франкенщайн", който е роден да трови живота на българите, това са сините цървули, които си въобразиха, че са някакви барони, графове и херцози на истината от последна инстанция и си позволяват да раздават това, от което нямат и микрон в кухите си кратуни - разума, доблестта, достойнство, уважителното отношение към противника. Но Господ ги е наказал да са такива и никога повече да не им се вярва на приказките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учител

    15 Юни 2013 23:15ч.

    Господа от несъществуващото ДЯСНО, аз на ваше място бих се опитал поне малко да бъда реалист. Това че имате проблеми и децата го знаят, лошото е че вие не проумявате източника им и продължавате да се изявявате като политици, като генерали без армия. Слезте на земята проумейте проблемите на народа си е РОДИНАТА си и забравете дясно и ляво когато народа гладува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • юла

    16 Юни 2013 3:27ч.

    тея па изкопаеми от где се изсулиха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борил

    16 Юни 2013 4:50ч.

    ДСБ са отново на ниво. А не са във връзка с реалността тези , които искат нормална държава, а след това ходят и гласуват за БСП и Станишев, за Бойко Борисов и ГЕРБ , за ДПС, за Атака и Волен. С всичките тези няма нормална държава.Няма законност.Няма работа.Няма сигурност. С тях има мутри , има мафия, има грабеж, мизерия, безработица , ниски заплати и пенсии. С тях сме тоалетната на Европа.Та многознаещия народ , дето все Костов му е виновен, сега няма извинение за слепотата си.И наистина трябва да спре с тез хапове и халюциногенни гъби и следващия път наистина да мисли като гласува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политиколог

    16 Юни 2013 6:37ч.

    При евентуални предсрочни избори, ДСБ ще получи елекорална подкрепа 0.1 % най-вече от възрастни софийски реститути. Абсолютна фантастика е ако си мислят, че са готови за нови избори след 3 месеца. Дори и 3 години са им малко, след последното осиране.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политиколог

    16 Юни 2013 6:41ч.

    При евентуални нови предсрочни избори стремежа на гласуващата "тълпа" ще бъде да се замени Бойко пожарникара с Ивайло Свинаря!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протестиращите, заедно с ДСБ, ще доведат пак Боко на власт.

    16 Юни 2013 8:39ч.

    Групировките в България, начело с групировката ГЕРБ, пак ще дойдат на власт, с активната и всеотдайна помощ на "десните" от ДСБ. ГЕРБ и цялата олигархия, бяха яхнали народа. Сега го изпуснаха и побесняха. Няма как да крадат, а и с Пеевски, щяха да напълнят затворите. Сега не само няма да ги съдят, а и ще дойдат пак на власт, и пак ще яхнат народа. С активната помощ платени и заблудени протестиращи и не знаещи какво искат от ДСБ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ал

    16 Юни 2013 14:28ч.

    Всички употребяват името Франкенщайн като синоним на чудовище. А в романа на Мери Шели това е един доктор, който в един несполучлив опит създава чудовище, но то няма име.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи