Павел Димитров: Недопустимо е клиент на Цацаров да е зам-шеф на ГЕРБ

Павел Димитров: Недопустимо е клиент на Цацаров да е зам-шеф на ГЕРБ
Ексдепутатът и бивш варненски лидер на ГЕРБ Павел Димитров е прекратил официално членството си в партията. Това е станало с писмо от 8 юли до Изпълнителната комисия. "Мотивите ми са добре известни, но най-сериозният от тях е, че намирам за недопустимо клиент на прокуратурата, с повдигнати обвинения за сериозни престъпления, да бъде зам.-председател на ГЕРБ", заявява Димитров в съобщение до медиите.
<p>"Не приемам и методите, с които върхушката около него в лицето на Искра Фидосова и сие, мачкат и унижават хората, които не са им удобни и имат свое собствено мнение", допълва той.</p> <p>Според бившия депутат &bdquo;с подобни спорни персони&ldquo; в ръководството каузата ГЕРБ просто не съществува.</p> <p>"Нямам лични амбиции за власт, както се опитват да внушат Цветанов и хората около него. За разлика от тях, моята биография и постижения в професията, която упражнявам, не започват и не свършват с ГЕРБ", допълва Павел Димитров.</p> <p>Преди дни членове на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, депутати от 41-вото НС, областни и общински координатори на партията разпространиха декларация до медиите, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ и пристъпват към създаване на нов политически проект, "отговарящ на повика на времето".</p> <p>Контактната група, подписала декларацията, е в състав Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Константин Хаджигаев, Емил Димитров.</p> <p>Появиха се и слухове, че лидер на новата партия ще бъде Христо Стоичков.</p>

Коментари

  • cuco

    12 Юли 2013 20:41ч.

    Да, недопустимо е, но само, ако не си член на герб/за съжаление, все още/ Напр. директора на В. Търновската болница - следствен,даден на прокурор, обвинен в доказани измами и - нищо - все още си дерибейства като големия герберски шеф!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    13 Юли 2013 0:41ч.

    Целта на организаторите е второ служебно правителство, което да натамани управлението на страната по вкуса на спонсорите им.Сложна, но добре изградена мрежа от организации и хора вече съвсем ясно се очертава като основа на протестите. Зад фасадата на граждански организации и неформални структури добре подплатените финансово “лица на протестите” работят за дестабилизация на страната. Ключови фигури в схемата зад кадър са Иво Прокопиев и целият кръг „Типинг пойнт”, Центърът за либерални стратегии, Фондация “Институт Отворено общество” и др. Политическата представителност осигурява Росен Плевнелиев. Той тръгна от сваляне на политическото доверие към кабинета, премина през определяне на протестите за “симпатични” и стигна до открито заявени “препоръки” за провеждането на нови избори. В схемата обаче е и бившият премиер Борисов, номинирал Плевнелиев за президент и сега използващ го като лост за влияние.\r\n\r\nВ сценария все по-ясно се откроява и фигурата на еврокомисаря Кристалина Георгиева, номинирана от Борисов и спрягана за нов премиер при сваляне на правителството на Орешарски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БС2003

    15 Юли 2013 0:17ч.

    Нищо по-нормално няма от това шефовете на герб да са клиенти на прокуратурата, по-скоро обратното би било странно....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи