Означава ли "не" на референдума край и на АЕЦ "Козлодуй"?

Означава ли "не" на референдума край и на АЕЦ "Козлодуй"?
"Ако на референдума резултатът е негативен, по този начин слагаме кръст на ядрената енергетика и на седми блок на АЕЦ „Козлодуй“, заяви бившият директор на АЕЦ „Козлодуй“ Йордан Костадинов. Според него строежът на нов блок също означава нова атомна централа. И в момента тече процедура на проектна компания за лицензиране на ядрена площадка. "Няма термин ядрена мощност и изграждането на седми блок е също изграждане на нова централа", коментира Костадинов. Георги Касчиев не се съгласи с него с аргумента, че площадката е най-важна за централата, като трябва да е обезопасена от сеизмична гледна точка, цунами и други природни стихии, както и с достатъчно добра инфраструктура – вода и помпени станции.
<p>"Новият блок ще ползва изградената до момента инфраструктура на АЕЦ &bdquo;Козлодуй&ldquo;, а не нова централа", каза Касчиев.</p> <p>"В закона не се говори за ядрена мощност, а само за централи", повтори Костадинов.</p> <p>Според съпредседателя на "Зелените" Борислав Сандов е необходимо да се гласува с &bdquo;не&ldquo; на референдума, тъй като Белене се намира в сеизмичен район.</p> <p>"В Италия, която няма атомни централи и се отказаха с референдум от тази енергия, в момента се отказа от производство на алуминий, защото няма достатъчно електричество", припомни Костадинов.</p> <p>Сандов обаче заяви, че подобни твърдения имат за цел единствено да объркат и разколебаят участниците в референдума.</p> <p>Той отправи и призив към тях &ndash; да гласуват и да гласуват с &bdquo;не&rdquo;. &nbsp;Според него референдумът поставя въпроса за изграждане на най-опасната технология в света, и то в рискова сеизмична зона.</p>

Коментари

  • симеон

    15 Яну 2013 17:21ч.

    г-н Касчиев,\\\\r\\\\nОт различните ви коментарии по обществено значими проблеми подозирам че,сте платен пристрастен коментатор обслужващ чужди интереси.\\\\r\\\\nСиреч симулативен модел на Яне Янев.\\\\r\\\\nИма резон опонент на костадинов да бьде яддругомислещ ядрен инженер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БатБокоКатерпилара

    15 Яну 2013 17:39ч.

    С ДА или НЕ българите трябва да гласуват масово. Призив за негласуване означава да се неглижира гласът на гражданите. На РЕФЕРЕНДУМА - футбол с тикви!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Платен агент на руските интереси

    15 Яну 2013 18:26ч.

    Трябва да направим всичко възможно ,за да не изпуснем \"българската карта\"!Белене е последната възможност за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    15 Яну 2013 19:41ч.

    Всички трябва да гласуваме на референдума! Негласуването означава незаинтересованост към енергийното бъдеще на страната. Да не съжаляваме после - "след дъжд качулка"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • непокварен

    15 Яну 2013 21:45ч.

    България НЯМА \"Енергийно Бъдеще\"!Енергетиката НЕ е Конкурентното Предимство на България-и това е очевидно за всеки,непокварен от социалистическата \"логика\".Други са нашите Естествени Преимущества,а акцента върху Енергетиката ,Подтиска тяхното развитие и ни затваря пътя към Просперитета ,Независимостта и намирането на Собствената \"ниша\"в общото икономическо пространство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи