Отстраниха следователка от разследването на атентата в Бургас

Отстраниха следователка от разследването на атентата в Бургас
Прокуратурата отстрани следовател Станелия Караджова от екипа разследващи атентата в Бургас, съобщи Агенция "Фокус". Причина за това е разгласената от следовател Караджова информация пред медиите относно хода на разследването, което не е било съгласувано с наблюдаващия прокурор и е извършено без нейно съгласие.
<p>На 3 януари административният ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Бургас, Калина Чапкънова, която е наблюдаващ прокурор по делото за извършения на 18 юли 2012 г. атентат на Летище "Сарафово", е отстранила следовател Станелия Караджова от екипа разследващи следователи.</p> <p>"Дарик" припомня, че миналата седмица следовател Караджова обяви, че е установена самоличността на единия от атентаторите. Тогава тя каза, че той е от страна, в която не е засичан през последните шест години, и за него има косвени данни за връзка с атентатора, пребивавал у нас под името Жак Филип Мартен, и помагача му, известен с името Ралф Уилям Рико.</p> <p>Станелия Караджова съобщи също, че има няколко експертизи, показали различни версии за взривяването на шахида и за това кой евентуално като помагач е бил по това време на летището в Бургас.</p>

Коментари

  • Веска Маринова

    07 Яну 2013 20:15ч.

    Браво на бургазлии! Стриктно се съобразяват с повелите на ЦЦ и намесата му в другите власти. Браво, Чапкънова (какво име само!) Как така ще се дава информация, нали трябва да се признае, че не сме помръднали в разследването! Колко пъти ни се предлагаше помощ, колко командировъчни се потрошиха по цял свят и нищо - некадърник до некадърника, мила моя майно льо. И сега тази Караджова ще издава инфо - не може! Още повече, че Цецо я заклейми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи