Орешарски: Приех кандидатурата на Пеевски заради възможност да се подобри събираемостта на приходите

Орешарски: Приех кандидатурата на Пеевски заради възможност да се подобри събираемостта на приходите
"Новата кандидатура за председател на ДАНС ще бъде добре обсъдена. Ще взема необходимите мерки, тя да получи обществена подкрепа". Това обеща премиерът Пламен Орешарски на среща с неправителствени организации и представители на протестиращите в Министерски съвет, съобщава Агенция “Фокус”. Не съм политик, нямам политически амбиции. В момента изпълнявам програма – предлагам да обсъдим кое е изпълнено, кое не е, каза премиерът.
<p><em>Когато беше обсъждана въпросната кандидатура за председател на ДАНС, заради възможност да се подобри събираемостта на приходите аз приех кандидатурата. При обществената реакция, която имаше, кандидатурата беше оттеглена своевременно</em>, обясни Орешарски. Той посочи, че вече е признато, че изборът на Делян Пеевски е политическа грешка.</p> <p>Новият ръководител на ДАНС ще трябва да разследва много неща, включително и в енергетиката, добави Орешарски. По думите му сега има достатъчно разработки, които създават хипотезата, че системата на енергетика не е била ефективна. Ръководителят на ДАНС ще следи и други сектори в икономиката.</p> <p>Премиерът призна, че не е мислил за гражданския контрол над ръководителя на ДАНС, но каза, че един вариант е той да идва в Министерски съвет, да му се задават въпроси и той да прецени каква информация може да даде и каква не.</p> <p>Ася Стоянова, представителка на протестиращите, призова Пламен Орешарски да излезе в 18.30 часа при протестиращите, за да бъде чут. Стоянова каза, че не присъства в списъците за срещата, няма въпроси и само искания и напусна срещата.</p> <p>Спас Колев от гражданска инициатива &bdquo;Свободни, можещи, силни&rdquo;, каза, че те не са снели доверието си от правителството на Орешарски и не присъства на срещата, за да иска оставката на премиера. Колев предлага във всички консултации да се ползват различните граждански структури.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    17 Юни 2013 22:48ч.

    Телешки възторзи на правилни медии цвилят – „интелигентните българи свалиха правителството на Орешарски”. Само дето интелект, анализ и мислене никъде не се съзира по площадите. Хаотични викове, дежурните крясъци „Мафия”, „Боклуци” и куп още трафарети, които говорят по-скоро за дебилност, отколкото за ясни, категорични и необходими искания. „Долу Делян Пеевски!”. Добре де, Пеевски от вчера е ясно, че се отегли. За какъв такъв крещят пак, искайки махането му?! „Долу правителството на Орешарски!”. Много хубаво, ама тъпо. А после? Тия „интелигентни” протестиращи не са обелили досега и лаф за промяна на изборния закон, направен от Бойко Борисов и Гербовата му компания така, че да ги обслужи по пълна програма. Какви предсрочни избори при това положение? С назначено служебно правителство, като това на Марин Райков? С изборния закон, който е в пълна угода на Борисов и ГЕРБ? Айде, мерси. Като са хукнали по площадите „интелигентните” протестиращи, изключваме онези, които ги водят под строй гербаджиите, преди да викат и да скачат, първо да формулират точно какво искат и да започнат от незабавна промяна на изборния закон. Иначе до този момент всичко мирише на гнило. Което обслужва единствено Бойко Борисов и кохортата му – първо, всички забравиха за престъпленията, извършени от ГЕРБ и второ, ГЕРБ печели време и овладява протестите. На финала ще спечели и пак ще печата бюлетини, и ще купи комисиите, защото има милиарди, откраднати от вас. С удивление се питаме и къде бяха тия „интелигентни” бунтари и протестиращи, когато Цветанов мачкаше всички, включително и чрез медиите на Делян Пеевски? Къде бяха, че не се сещам, всичките тия революционери днес срещу Пеевски? И откога знаят точно какво е ДАНС? Къде бяха, когато правата, демокрацията се тъпчеха от Борисов и Цветанов, когато се скалъпваха мръсни дела срещу неудобните и когато службите бяха превърнати в амфетаминови, че пак не сещам? А и щомЛюбица Кулезич от ефира на Нова телевизия, която се е превърнала в проститутка на ГЕРБ, се обявява за лидер на протестите, вече ни идва в повече. Като искате да сваляте мафията, поне се научете какво точно искате и да го отстоявате, а не да вдигате само плакати „Държвата сме ние”. Защото не сте. Ако бяхте, щяхте да знаете какво точно искате да получите, когато протестирате,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Danail

    17 Юни 2013 23:15ч.

    Когато чета горното заглавие, защо се сещам за максимата "Пътя към ада е постлан с добри намерения" Предишните управляващи бяха наглеци, но сегашните надхвърлят всякакви граници за гнусотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    18 Юни 2013 1:26ч.

    данчо,че и тия са галфони,ноо за предишната чума,молим,че кихам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Юни 2013 1:53ч.

    Айде бе ! Приходите ! Как така точно това снажно момче без никакви реални познания ще увеличи приходите ? И кои приходи ? На Черепа ли ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Danail

    18 Юни 2013 2:00ч.

    Хами, за предишните, че бяха чума, съм съгласен, но съм бесен на някой, който е видял и си е патил от грешките на предишните, декларирал е че няма да ги повтаря и най безочливо прави точно обратното, е много е гнусно това. Имах надежда, че привидно сериозен човек като Орешарски, ще се опита да върне някаква нормалност и много се ядосвах, когато се създаде това правителство, че основната тема беше колко ще изкара, а не какво трябва да свърши и в какви срокове, затова съм бесен че толкова бързо ми съсипаха кредита на доверие- но това си е за моя сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи