Общият устройствен план ще спре презастрояването на София

Общият устройствен план ще спре презастрояването на София
"Общият устройствен план на София се подготвя в продължение на две години, той трябваше да бъде приет още по-рано. Планът е нужен, защото трябва да спре хаотичното разрастване и презастрояване на града." Това каза пред Дарик радио новият столичен кмет Йорданка Фандъкова. В приетия тази седмица устройствен план на София се предвижда строителството на нови земни и подземни паркинги.
<strong>&bdquo;При всички случаи не можем да караме хората да плащат за паркиране по кварталите. Но е изключително важно да се облекчат централните части от автомобили.</strong> И една от сериозните мерки е построяването на нови паркинги. Разчитам да осигурим достатъчно финансиране и различни форми за финансиране за изграждане на тези паркинги. Важно е да подготвим готовите работни проекти и смятам, че това е краткосрочна и важна задача за кмета и неговия екип", заяви Фандъкова.<br /><br />"Не трябва да забравяме, че София има ангажименти и към намаляване на вредните емисии, да мислим за това отсега и да работим в тази посока, така че централната част наистина да облекчаваме площите от паркиране като крайна мярка приемам плащането за паркинг в районите, където хората живеят", обясни новоизбраният столичен кмет.<br />

Коментари

  • !

    23 Ное 2009 4:22ч.

    Това е ПЛАН-ДАЛАВЕРА за Диков-брат му и Сие компания,всичките почтени &quot;честни бизнесмени&quot;. Като Стифан Софиянски, същите от същия сой КРАДЦИ! Яка лапачка са си подготвили...Софиянци ще го видят след време. Сега още не...Планът не случайно беше пприет не в присъствието на НОВИЯТ КМЕТ Фандъкова.Тя знае защо....?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи