НС гласува промените в Закона за енергетиката

НС гласува промените в Закона за енергетиката
Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за енергетиката. Той влиза в сила от деня на обнародването му в Държавен вестник. Председателят на парламента Михаил Миков се обърна с молба към президента в най-къси срокове да издаде указа за обнародване на закона. По думите на Миков приемането на промените ще доведе до намаляване на цената на тока, което искат хората.
<p>Освен това с гласуваните промени се цели освобождаване на износа на електроенергия, което ще доведе до приход от между 1 &ndash; 1,5 млрд. лева за българската енергийна система, уточнява БГНЕС.</p> <p>С приетите промени в Закона за енергетиката ще се подобри животът на българския народ, каза от парламентарната трибуна министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, цитират от Агенция &bdquo;Фокус&rdquo;. <em>Това е добро дело за българската индустрия, българската енергетика и за българския народ. Промяната ще ни помогне да излезем от порочен кръг</em>, заяви министърът. <em>Ще генерираме да се възобнови и увеличи финансовият поток в системата на енергетиката, ще се генерира поносима цена на електроенергията. Ще се гарантира работата на българските миньори, ще се подобри животът на българския народ</em>, каза още Драгомир Стойнев.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    28 Юни 2013 18:57ч.

    Политикономическата група е създадена за политическо инженерство и включва Цветелина Бориславова, Иво Прокопиев, Светльо Божилов и Иван Кръстев. Божилов е бивш съдружник на Прокопиев в една банка от близкото минало. Кръстев пък е политолог, но си живее във Виена. Никой не пита откъде са му парите. „Типинг пойнт” е продуцент на правителството на Борисов. Проектът го правят 5-6 години. Те са проектантите и на кабинета му и изобщо на Бойко Борисов като политик. Провалиха се и сега трябва да поправят грешката си, защото се отчитат пред други хора, които се намират на Запад. Това са едни тръстове за влияние, които са маскирани като организации за подпомагане на граждански движения, които са разпознаваеми на протестите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДИВНА

    28 Юни 2013 19:07ч.

    НЯКОЙ РАЗБРА ЛИ КОГА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ СТАНАХА СВОБОДНИ???? ЗАЩОТО ДОКОЛКОТО АЗ СИ СПОМНЯМ, ПРЕДИ ШЕСТ МЕСЕЦА БЯХМЕ НА ОСЕМДЕСЕТО МЯСТО В СВЕТА ПС ВОБОДА НА СЛОВОТО И БЪЛГАРИЯ БЕШЕ ПОСЕТЕНА ОТ ЕВРОКОМИСАРЯ НЕЛИ КРУЗ, А ПРОБЛЕМЪТ БЕШЕ РАЗИСКВАН В ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. ОТНОВО ПИТАМ - ДА НЕ БИ ЗАД ГЪРБА МИ ДА СМЕ ОСЪМНАЛИ С ДРУГИ МЕДИИ, А НЕ С ТЕЗИ, КОИТО БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ ДИРИЖИРАХА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ЧЕТИРИ ГОДИНИ??? ВПЕЧАТЛЯВАЩ Е ВРЯСЪКЪТ НА ВСИЧКИ Т.Н. ЖУРНАЛЯ И ТЕХНИТЕ СЕМ И СЪЮЗ. ТОВА САМО ПОКАЗВА, ЧЕ НАИСТИНА МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВОТО НИ. ОТДЕЛНИТЕ СВОБОДНИ ЖУРНАЛИСТИ СА ИЗВЕСТНИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. ТЕ СА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДЕСЕТ И ОТКРИТО ИЗПАЗЯВАХА ПОЗИЦИИТЕ СИ И ПРЕЗ МРАКОБЕСНИТЕ ПОСЛЕДНИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ. ПРАВЯТ ГО И ДНЕС, НО ТЕХНИЯТ ГЛАС ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ БИВА ЗАГЛУШАВАН. ЗАЩО ЛИ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • десен - не гербаджия,нито ДСБ-ист

    29 Юни 2013 2:29ч.

    Да не си кривим душата-това все пак е някакво действие (макар и малко)в полезна посока!Дано се направят веднага и още такива действия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи