Нов успех за Борисов – германската E.ON напуска България

Нов успех за Борисов – германската E.ON напуска България
Германската компания E.ON, която притежаваше 67% от електроразпределителните дружества във Варна и Горна Оряховица, напусна България и продаде дела си на чешката Energo-Pro. Компанията съобщи за решението си от сайта си в интернет. E.ON, която на няколко пъти беше остро атакувана от премиера Бойко Борисов заедно с останалите електроразпределителни дружества, продава дела си за 133 млн. евро или със 7 млн. евро по-малко от цената, която плати за дружеството през 2004 г.
<p>Причините за напускането на Е.ОN са различни. Една от тях е силната регулация в България и острите нападки на премиера, който за последен път атакува електроразпределителните дружества преди броени дни, като за пореден път ги посочи като некоректни инвеститори.<br />Заради атаките на премиера, преди време Държавната комисия за енергийно и водно регулиране направи одит на електроразпределителните дружества, който показа, че откритите нарушения в трите електроразпределителни компании не са се отразили на цената на тока, доставян от тях. <br /><br />Причина за напускането на германската компания е и това, че преди година тя обяви, че сменя глобалната си стратегия и ще излезе от неконкурентните пазари в Европа и ще насочи усилията си в руските и южноамериканските пазари.<br /><br /></p>

Коментари

  • ashurbanipal

    04 Дек 2011 21:16ч.

    И от АЕЦ избягаха германците, сега и от електроразпределението. Комунистически агенти платени от Първанов! Така безотговорно да подриват икономиката на най-стабилната във финансово отношение страна в Европа! Не ги е срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ho-Ho-Ho

    04 Дек 2011 22:31ч.

    Набутали са \\\"горещият картоф\\\" на други!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирослав

    04 Дек 2011 22:49ч.

    Aко ще правят бизнес и инвестиции да правят, но само да смучат от българската кръв - НЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    05 Дек 2011 18:41ч.

    Мирославе, да не мислиш, че чехите няма да смучат. Като гледам сънародниците им от ЧЕЗ как се представят .....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирослав

    05 Дек 2011 20:35ч.

    Наблюдателю, това се отнася и за ЧЕЗ. Ха сега ми кажи, що за заглавие са сътворили тези не...ци от ГЛАСОВЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ron

    08 Дек 2011 18:20ч.

    НЕЩАСТНИКА БОКО ТИКВОВ ИЗГОНИ ХОРАТА ОТ ДЪРЖАВАТА,ДРУГИ СИ "ЗАМИНАВАТ"ЗАВИНАГИ ТА ТЕЗИ ГЕРМАНЦИ НЯМА ДА ИЗГОНИ.БЪЛГАРИНА Е СРОБСКА ПСИХИКА.ТЪРПИ,ГЛАДУВА И ГЛАСУВА ЗА МАФИОТИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи