МВР към депутатите: Бойко Рашков се е срещал с баща и син Димитрови 10 пъти в сградата на "6-и септември“

МВР към депутатите: Бойко Рашков се е срещал с баща и син Димитрови 10 пъти в сградата на "6-и септември“

Арестуваният Стефан Димитров, вдясно, с Бойко Рашков и Никола Минчев. СНИМКА: ПИК

Заподозрените за корупция Марин и Стефан Димитрови десет пъти са се срещали с Бойко Рашков. Срещите са ставали  в Министерството на вътрешните работи, а времевият период е от 28 май 2021 г. до 30 март 2022 г. Част от срещите са били с продължителност от 10 до 15 минути. Този писмен отговор от МВР прочете пред депутатите от комисията за разследване на корупцията в митниците и евентуалната роля на Асен Василев, ръководещият заседанието и Станислав Баланбанов от ИТН.

"В книгата за пропускателен режим е отразен достъп до обекта както следва (по времето на Бойко Рашков)", заяви Балабанов и предостави следната информация:

28 май 2021 г. Марин Димитров се среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

15 юни среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

21 юни Димитрови среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

21 юли Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

27 август Стефан Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

16 септември Марин Димитров среща с Бойко Рашков в сградата на МВР;

28 септември;

22 март 2022 г.;

30 март 2022 г.

Петя Банкова - 19 декември 2 часа среща с Кирил Ценкин (бившият охранител на Кирил Петков)

Рашков: Живко Коцев доведе Димитрови на рождения ми ден, как да ги върна? Не знаех, че са контрабандисти

В края на декември 2023 г. бившият директор на митниците Петя Банкова също е влизала в министерството за двучасова среща с бившия зам.-министър на вътрешните работи Кирил Ценкин.

Breaking.BG: Непознатият за Бойко Рашков Стефан Димитров се оказа негов съсед във вилна зона „Американски колеж“. Дели ги една ограда

В писмения отговор се посочва още, че бившият главен секретар на МВР Живко Коцев не е декларирал скъп часовник, получен като подарък.

"Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора, а аз ви изчетох над 10 срещи с тези хора в МВР. Живко Коцев, като част от системата на МВР, е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше предложен за главен секретар от генерал Атанасов и този човек трябваше да отговаря за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал", допълни още Балабанов.

Константин Бачийски от ПП-ДБ коментира, че Рашков познава тези хора, защото те са били сигналоподатели срещу Бойко Борисов. "Не знам къде сте чул, че не ги познава", обърна се Бачийски към Балабанов.

"Имам повече от 30 години трудов стаж и съм се нагледал на страшни срамотии, но на такова нещо не съм бил свидетел. Не защото не е имало контрабанда, корупция... Съвсем очевадно е участието на Бойко Рашков в цялата тази схема", каза от своя стана Йордан Цонев от ДПС.

Според Рая Назарян от ГЕРБ може да се направи едно заключение, защото има и снимков материал...

"Може да считаме, че има сериозна дейност извън закона и това, че е разкрита, може би е добър момент. Притеснително е участието на главния секретар, притеснително е, че назад във времето има данни за константно негово поведение", отбеляза Назарян.

"МВР е превърнато в хан и няма контрол. Вие в момента основателно от сглобката се нахвърляте един върху друг, но тези хора сте ги избирали общо. Като бяхте в сглобката всичко беше наред, сега се разпадна тази работа", добави и Румен Гечев от БСП.

Георги Димов, директор на Агенция "Митници": "Агенция "Митници" не е само контрабанда, не е само цигари, "Агенция "Митници" е 14 млрд. под формата на данъци и акцизи. Заварих уплашени хора, които гледаха в земята. Разпоредил съм проверка на определени лица. Приоритет са приходите, работата по граничните пунктове. Възможна е проверка за всички смени, извършени от предишното ръководство, наказания или липса на такива. При излизане на резултатите, ще видим ще можем ли да ви ги предоставим заради митническата тайна."

Цецка Дочева, директор на Дирекция "Митнически разследвания": "Няма данни от партньорски служби за наличие на корупция в "Агенция Митници".

БСП: Госпожо Дочева, вашата дирекция не е ли знаела за тези юнаци, вие сте там и не знаете, а в София се знае.

Цецка Дочева: "Аз съм директор на дирекцията от две седмици. Иначе съм в юридическия отдел на тази дирекция. Имаме доста констатирани нарушения от страна на митнически инспектори."

Източници: dnevnik.bg, "24 часа", dnes.dir.bg

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • баба мара

    18 Апр 2024 15:44ч.

    боико рашков много левашки се изложи не познавал съседите си по ограда това беше върха на сладоледа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    18 Апр 2024 17:20ч.

    След всеки удар се е правила оперативка и давани нови указания !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Демократа с Тротинетката

    18 Апр 2024 18:15ч.

    Не случайно избирателите на ПП-ДБ са наричани секта. Каквото им каже пророка Бойкикев на това вярват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Lindentown

    18 Апр 2024 15:58ч.

    Отдавна витаят в публичното пространство истории за необяснимо високия стандарт и имотни възможности на Бойко Рашков, който цял живот е бил на "държавна" работа ( вкл. и като преподавател в УНСС). Има един любопитен момент - бил е и директор на Националната следствена служба през 90-те, и то когато Следствието бе напълно отделено от Прокуратурата, а прокурорите и полицията нямаха все още разследващи функции. Следствието тогава имаше пълен монопол върху разследването и в тая връзка може да се се допусне, че Бойко Рашков е притежавал всякаква информация за канали за контрабанда и свързаните с нея лица, както и за други подобни незаконни дейности, и която информация евентуално да се използва по "подходящ" начин. Вероятно с това може да се обясни и факта, че той е един много богат човек - с резиденция-палат в полите на Витоша, където живее, и с още 7-8 имота - общо на стойност към 4 млн. евро. Обясненията, които се подхвърлят тук и там, е че всичко това е благодарение на бившата му съпруга, която е нотариус по професия. Които са крайно неубедителни, защото никой не е доказал това с данъчните и декларации. В края на краищата, не всеки нотариус в БГ е мултимилионер, нали така!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никога не е късно да станеш за резил

    18 Апр 2024 16:05ч.

    Борисов ни е важен, Борисов, тоя е дребна риба!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов не бива да е “важен”

    18 Апр 2024 16:13ч.

    Той трябва да бъде забравен с доживотна в затвора и никой да не си спомня за него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Борисов ни е "важен"

    18 Апр 2024 16:30ч.

    Борисов трябва да е на прицел/ превод

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    18 Апр 2024 16:24ч.

    в Китай има служба Sky Net, която работи денонощно и връща с белезници бегълците-копупционери, често с откраднатите от тях пари. през 2021 г. в Китай са доведени 1421 бегълци в чужбина, като при операцията са върнати и $456 млн., присвоени от тях...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гоце

    18 Апр 2024 18:04ч.

    Тези 460 милиона в БГ ги крадат за два часа. Китайците много изостанали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Апр 2024 16:41ч.

    ВСУ са унищожили 5 пускови установки С-400 в Джанкой. Повтарям - 5 ! Това са милиарди ! Катастрофа , по-голяма от залетите Орск, Оренбург, Курган и др. Които са впрочем, за Каховка. Сега там ще ги залива всяка година докато ги затрие окончателно. Отмъщението на Китайката - злото никога не остава ненаказано ! Да живее Украйна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Син-е" майчин, много като теб искат написаното от тях да е истина.

    18 Апр 2024 17:21ч.

    Да, ама не! И на какво се радвате? На чий гроб плачете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    18 Апр 2024 17:25ч.

    ...дебил?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Апр 2024 17:33ч.

    На Украинските гробове. Да, защо нашите братя Украинци трябва да загиват във война с тези отвратителни орки ? И когато ги изпържат както в Джанкой, това е празник ! И още - очевидно руските ПВО са пълни боклуци. Прехвалени системи като С400, за които Турция плати милиарди, са железа от миналия век. Украйна днес отваря очите на целия свят. Фейк държавата е една гнилоч, останала нейде в началото на 20-ти век. Факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синясалия, защо бе джанъм си срещу украинския народ

    18 Апр 2024 17:49ч.

    Кликата на Зеленски от кого в Украйна се поддържа? Снощи четох мненията на хората, ползвах транслатора, когато е писано на украински, ами иди и чети бе, слънчясалия! Особено по повод поредния закон за мобилизацията! ..... Зеленски що го е бъз да направи избори, ако счита че има поддръжката на хората там! .... Не стой на слънце, макар и магарешко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Главанак

    18 Апр 2024 18:05ч.

    Това преди или след като си изсмъркал две магистрали фалшива кока купена в покрайнините на Люлин 12?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    18 Апр 2024 18:18ч.

    Каналът Рибар в Телеграм потвърждава това. А той е Путински. Въобще този път здраво ги изпържиха Украинците. А на фона на блестящата защита на Израел от допотопните ирански ракети и дронове, това звучи още по-достоверно. Западните технологии са просто фантастика Оби-Уан-Кеноби за оста на злото Иран-Русия. А Украинците са поразили целите с ATACMS. Браво ! Слава на Героите на Украйна !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    18 Апр 2024 19:44ч.

    ...какво точно потвърждава Рыбарь?... ако може малко по-конкретно... щото конкретиката малко ти бега...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    18 Апр 2024 21:00ч.

    Потвърждава, че е луд нищо друго не потвърждава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    18 Апр 2024 22:15ч.

    Някъде другаде тук днес ти казах ама не ме разбра! Сега без дипломация ти казвам, смени си доктора психиатър! Иначе ти ти като Форестал ще скочиш от прозореца ама не с думите "Руснаците идват" а с думите "Да живее усрайна"! Крайния резултат е един и същ, от сега си дал фира!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    18 Апр 2024 17:31ч.

    Сине, сине, смени дилъра :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    18 Апр 2024 17:33ч.

    Дамаджаната ще го тричат до дупка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    18 Апр 2024 17:46ч.

    Хранилището за отработеното ядрено гориво от Уестингхауз щяло да е на 90 км. от София и на 10 км. от Панагюрище в Асарел-Медет. Честито на печелившите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безумци!

    18 Апр 2024 17:51ч.

    Алчни и прости. Все се надявам историята с митницата сега да не е продукт на играта на Борисов, а някой друг да се е заел. Толкова изнервени никога не са били и то всички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мани...

    18 Апр 2024 18:06ч.

    б.рашков разказа игрите на всички дебили-политици....на цялата политическа сган....щото по акъл,знания,интелект и опит-всички,без изключения са пигмеи,които му лазят в краката....вкл.и некадърници разследващи,прокурори и пр.обучавана от него самия тъпаци със купени дипломи....а коментарите ви по темата разкриват единствено липса на правна грамотност и повърхностно прочитане на фактологията.....не може тук някакви случайници да правят нескопосани и неграмотни опити да тълкуват и анализират хипотеза на чл.242,ал.1 и 2 от която нищо не разбират...бил му съсед...голям праз....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    18 Апр 2024 18:47ч.

    Г-н Б. Рашков, пийте един валидол, за да се успокойте, че почнахте да говорите за себе си в трето лице. Да знаете, че самозабравянето често води до фатален край. И по-големи "по акъл, знания, интелект и опит" от вас са свършвали в панделата. Или с куршум главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да да

    18 Апр 2024 19:48ч.

    избрал си много точно и красноречиво име..в синхрон със степентта на галопиращата конска мисъл...която не чатка нищо не само от следствено-оперативна работа.....но и от политика...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    18 Апр 2024 23:25ч.

    "Името" ми е "в синхрон" с галопиращата корупционна дейност на куците политици като вас, г-н Б. Рашков, които "чаткат" единствено от схеми за личен келепир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • митничари сър

    18 Апр 2024 18:32ч.

    Като чуя някой да казва:” В Агенция митници работят много почтенни хора. Може и да има корумпирани, но са единични случаи.”, ме напушва такъв смях. Че то ако има “почтенни хора”, те ще са “единичните случаи” и или ще приемат да са в играта, или ще ги изритат навреме, докато още не са разбрали кой на кого и колко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всички митничари карат луксозни автомобили

    18 Апр 2024 18:34ч.

    Но те са на приятели, които много, ама много ги обичат (незнайно защо).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • любовта е необяснимо нещо, грабва те и си на седмото небе

    18 Апр 2024 18:36ч.

    Пич, ти нищо не разбираш от “любов от пръв поглед”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, да

    18 Апр 2024 18:38ч.

    Искаш да кажеш, в килия номер 7.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мен

    18 Апр 2024 19:21ч.

    Рашков е топил лапи в кацата с мед от десетилетия, и е облизвал пръсти...., както и много други "герои" на прехода. Където и да се разрови във властта от прехода, навсякъде мирише. ЗА ТОВА СЕГА СМЕ КОЛОНИЯ, И РАШКОВ ИМА СВОЯ ПРИНОС. Бивш следовател от времето на социализма, който умело слаломираше в тези мътни времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    18 Апр 2024 21:00ч.

    Много важно. Пили са по една боза и са изяли по еда паста.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неизненадан

    18 Апр 2024 21:32ч.

    Нали в България МВР и организираната престъпност са двата края на една обща тояга... Която успешно налага държавата... И нас....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи