Мотивите по делото "Килърите" готови 6 месеца след присъдите

Мотивите по делото "Килърите" готови 6 месеца след присъдите
Мотивите за съдебното решение по делото "Килърите" вече са изготвени. Шест месеца след осъдителните присъди за шестимата обвиняеми по мегапроцеса съдията по делото Димчо Луков е внесъл изготвените мотиви в деловодството на Шуменския окръжен съд, където беше гледано делото от 27 юни 2011 г. до 20 декември 2012 г. и завърши с шест осъдителни присъди, припомня БГНЕС. Съдия Димчо Луков коментира, че рекордно дългото време за изготвяне на мотивите е било необходимо заради сложността на процеса, продължил година и половина.
<p>Доживотни присъди бяха постановени за Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и великотърновския бизнесмен Георги Вълев. Янко Попов-Туцо бе осъден на 17 .г. затвор, а Райчо Стойнев и Петър Атмаджов получиха съответнг по 15 и четири години.</p> <p>Групата беше призната за виновна в организиране и склоняване за извършване на убийствата на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев. Стоянов и Костов бяха признати за виновни и в организирането и участието в престъпна група, създадена с користни цели за извършване на тежки престъпления.</p> <p>Съдия Димчо Луков отказа да коментира в подробности мотивите по издадените от него шест осъдителни присъди. Магистратът заяви, че това е най-тежкото дело, което е водил. <em>Много лишения в личен план, натоварване, сериозно психическо, лишаване на семейството от моето присъствие</em>, заяви Луков. Той бе категоричен, че натиск върху него не е упражняван по време и след процеса.</p> <p>Мотивите по делото са разпределени в три тома с общ обем от 758 страници. След като двете страни по делото - защита и обвинение се запознаят с тях, всяка една ще може да обжалва присъдите пред Апелативния съд във Варна.</p> <p>От съда обясниха, че подробно представители на медиите ще могат да се запознаят с мотивите през следващата седмица, след като от 758-те страници бъдат заличени личните данни.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    29 Юни 2013 22:54ч.

    И един съвет към онези светли умове от “Глобална България”, към просветените банкери, бизнесмени и политолози. Изобретяването на Бойко Борисов беше добър ход от ваша страна. Успяхте да излъжете българите, че пред тях стои чутовен юнак, “дошъл отдолу”, по израза на главния експерт на прехода, за да донесе справедливост. Пълна лъжа, разбира се. ББ беше кандидатът на олигархията и понеже ви помагаше, поне в началото, да увеличавате богатствата си, му прощавахте всичко. Получи се следната мила родна картинка – хора с докторати, с по няколко езика, търпяха и се мазнеха на един откровено некултурен човек. Заради личната си изгода, разбира се. После той ви изигра,предпочете да играе с един друг олигарх и сега вие сте в трескаво търсене на следващата персона. Ето и съветът ми – човекът, на който май сте се спрели, не става. Колкото и неистови усилия да полагат подопечните ви либералстващи медии и подопечните ви НПО-та за изграждането на героичен образ, пак не става. Търсете друг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи