Мирослав Найденов: Това зад нас дюни ли са?

Мирослав Найденов: Това зад нас дюни ли са?
Мирослав Найденов пристигна в Несебър, "за да разбере как това от горски фонд е станало урбанизирана територия”. Пред бТВ той индиректно препрати към управлението на тройната коалиция началото на целия казус, тъй като на ранно заседание в общината станало ясно, че инициативата за смяна на статута на земята е от 2007 година и идва с писмо на земеделското ведомство. „С писмото е поискано от общината становище, за да бъде изключен теренът от горския фонд и да се включи в устройствения план по урбанизация.
<p>Има становище на екоминистерството, че не са защитени територии и не е необходима екооценка, следва и заповед на тогавашния кмет за включване в устройствения план&rdquo;, обясни как е станало изключването на земята от горския фонд Найденов и добави, че е изненадан, че теренът не е на първа линия на крайбрежната ивица, а на 500-600 метра от нея.</p> <p>Министърът потвърди още, че купувачът на апетитния имот действително е дал за него 580 000 лева. Това обаче не била крайната цена на сделката, тъй като е имало и такса за придобиване и изключване от горския фонд в размер на 1 140 000 лева, а около 2 млн. лева му е струвал инвестиционният проект.</p> <p>&bdquo;Ще поискаме становище и на БАН, и на специализираните органи, които да се произнесат по въпроса дали това зад нас са дюни, както и дали тази процедура е действала за всички терени в региона назад във времето&rdquo;, добави Мирослав Найденов.</p> <p>Купувачът на имота Димитър Петров, който ден по късно го препродава на няколко пъти по-висока цена, обясни от своя страна, че сделката само привидно е била сключена за ден. В действителност тя се подготвяла цяла година, като се чакало финализирането на продажбата от страна на държавата, за да се сключи последващата продажба.</p> <p>&bdquo;През 2000 г. аз имах тук бунгала, но ми развалиха концесията. Тогава получих информация, че има свободно място и аз мога да кандидатствам за земята. Започна процедурата. Цялата процедура ми струва 1 милион 150 хил. лева. Една година изготвям проекти с купувача, за да осъществим сделката. Вие казвате, че това е защитена територия, а то не е &ndash; пише си го в документите&rdquo;, заяви пред bTV Петров.</p> <p>Крайният купувач, платил за земята над 4 млн. лева, призна, че това е реалната й пазарна цена към момента. Той обаче не коментира защо в такъв случай държавата е прибрала едва около половин милион или малко над 1 млн. лева с таксите.</p> <p>За съмнителната сделка сигнализираха еколози в последните дни на 2012-а. Тогава те алармираха, че багер копае в защитен терен от "Натура 2000" край морето.</p> <p>Ден по-късно от ведомството на Найденов организираха извънредна пресконференция по случая, обяснявайки, че строежът се спира по нареждане на премиера и започват експертни проверки на казуса.</p>

Коментари

  • Дянко

    04 Яну 2013 16:44ч.

    Ей, аман с тая Тройна коалиция! Докога ще си измивате ръцете с нея? То бива, бива... Втръснахте на всички с тези празни приказки. И какво становище ще искате от БАН, нали ги закрихте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спящият

    04 Яну 2013 16:47ч.

    Като не ви мина номерът, след дъжд качулка ще правите проверки и пак ще се оправдавате с нещо отпреди 6 години. Къде блеяхте досега? Много жадни и алчни калинки се навъдиха. И по морето, и в планините, и край манастири - всичко да се строи, бетонира, циментира, а не се питате кой ще дойде в тази обезобразена България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташко Мъдурев

    04 Яну 2013 16:55ч.

    Миро отиде в Несебър да ни докаже как това е станало през 2007 година и как ГЕРБ,са чисти като момина сълза! Еба си нахалството и дебелоочието. По големи простаци на са ни управллявали! На всичко отгоре там нямало дюни!!!!!!!!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С очи отзад

    04 Яну 2013 17:04ч.

    Това зад нас няма как да е дюни. То винаги си е едно и също, Мирко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марта

    04 Яну 2013 17:09ч.

    Прикриват се настоящи грабежи с приказки за отдавна минали неща. Не е редно, ако имаш чувство за отговорност като управляващ от близо четири години! Ето това исках да кажа. Какво му е опасното? Благодаря на вашия сайт, че човек може да си изрази свободно мнението. Опитах се да коментирам в Новинар и Вести - и веднага ме блокираха. Цензурата явно е жестока.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    04 Яну 2013 17:13ч.

    Общественото мнение у нас кучета го яли и кой го е еня за него. Най-трагичното е, че заради тази далавера много вероятно е да последва финансова санкция от ЕС. Затова премиера изпрати министър Найденов да си оправя бакийте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    04 Яну 2013 17:53ч.

    Този министър е един обикновен мазен лъжец!!! Всички гербери са чисти като сълзички. За всичко е виновна тройната коалиция. Ние ще крадем, а те ще са отговорни до края на мандата ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • местен

    04 Яну 2013 18:36ч.

    Найдевнов ,горкия е и доста невеж.......Точно това му е уникалното на този район ,че пясъка е навяван с хилядолетия и се е придвижил навътре на близо километър,образувайки цяла местност с дюни и много специфична растителност по тях..........Но ако е верно това че Екоминистерството е дало становище че не е защитена територия-играта е \"чиста\"-по документи,разбира се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fen na neti

    05 Яну 2013 14:13ч.

    Луната спи, а някой краде тихо...,луната спи а някой краде...b

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи