Местан: Правителството няма право на повече грешки

Местан: Правителството няма право на повече грешки
Кабинетът "Орешарски" няма повече право на грешки. Номинацията на Делян Пеевски е много тежък урок и за нас и за цялата политическа класа, каза лидерът на ДПС Лютви Местан в сутрешния блок на БНТ. Тезата за несъразмерно участие на ДПС в този кабинет не се покрива с фактите, заяви той. „Бяхме изключително прецизни, когато казвахме "да" на кабинета от гледна точка на персоните, които биха могли да се свържат с ДПС”, посочи той. Въпросът с преяждането за власт, една стара митологема за ДПС, не може да се поставя по този начин при това участие на ДПС, смята Местан.
<p><em>Ако искате от мен, председателят на ДПС да се ангажира с политическа позиция, да се въздържи от участие в кабинета на лица, чиито имена въплъщават етническо или религиозно различие - на мен ми е най-лесно да призова определени колеги областни управители да се оттеглят в името на кабинета</em>, каза Лютви Местан. Трябва да спре тази истерия, защото пред кабинета стоят далеч по-отговорни въпроси, категоричен беше лидерът на ДПС.</p> <p>Местан е категоричен, че статутът на Делян Пеевски като член на 42-ото Народно събрание е въпрос на Конституция. Според основния закон мандатът на един народен представител се прекратява с решение на парламента. Според Лютви Местан няма конституционен казус, свързан със статута на Пеевски като народен представител.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    18 Юни 2013 16:33ч.

    Телешки възторзи на правилни медии цвилят – „интелигентните българи свалиха правителството на Орешарски”. Само дето интелект, анализ и мислене никъде не се съзира по площадите. Хаотични викове, дежурните крясъци „Мафия”, „Боклуци” и куп още трафарети, които говорят по-скоро за дебилност, отколкото за ясни, категорични и необходими искания. „Долу Делян Пеевски!”. Добре де, Пеевски от вчера е ясно, че се отегли. За какъв такъв крещят пак, искайки махането му?!\r\n\r\n„Долу правителството на Орешарски!”. Много хубаво, ама тъпо. А после?\r\n\r\nТия „интелигентни” протестиращи не са обелили досега и лаф за промяна на изборния закон, направен от Бойко Борисов и Гербовата му компания така, че да ги обслужи по пълна програма.\r\n\r\nКакви предсрочни избори при това положение? С назначено служебно правителство, като това на Марин Райков? С изборния закон, който е в пълна угода на Борисов и ГЕРБ?\r\n\r\nАйде, мерси.\r\n\r\nКато са хукнали по площадите „интелигентните” протестиращи, изключваме онези, които ги водят под строй гербаджиите, преди да викат и да скачат, първо да формулират точно какво искат и да започнат от незабавна промяна на изборния закон.\r\n\r\nИначе до този момент всичко мирише на гнило.\r\n\r\nКоето обслужва единствено Бойко Борисов и кохортата му – първо, всички забравиха за престъпленията, извършени от ГЕРБ и второ, ГЕРБ печели време и овладява протестите. На финала ще спечели и пак ще печата бюлетини, и ще купи комисиите, защото има милиарди, откраднати от вас.\r\n\r\nС удивление се питаме и къде бяха тия „интелигентни” бунтари и протестиращи, когато Цветанов мачкаше всички, включително и чрез медиите на Делян Пеевски? Къде бяха, че не се сещам, всичките тия революционери днес срещу Пеевски? И откога знаят точно какво е ДАНС? Къде бяха, когато правата, демокрацията се тъпчеха от Борисов и Цветанов, когато се скалъпваха мръсни дела срещу неудобните и когато службите бяха превърнати в амфетаминови, че пак не сещам?\r\n\r\nА и щомЛюбица Кулезич от ефира на Нова телевизия, която се е превърнала в проститутка на ГЕРБ, се обявява за лидер на протестите, вече ни идва в повече.\r\n\r\nКато искате да сваляте мафията, поне се научете какво точно искате и да го отстоявате, а не да вдигате само плакати „Държвата сме ние”. Защото не сте. Ако бяхте, щяхте да знаете какво точно искате да получите, когато протестирате

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    18 Юни 2013 17:10ч.

    ВСИЧКИ СА ОПЛЕТЕНИ КАТО ПИЛЕ В КЪЛЧИЩА В ИНТРИГИТЕ НА ПРЕСТЪПНАТА ГРУПИРОВКА ГРОБ И НАЙ-ВЕЧЕ НА НЕЙНИТЕ ЛИДЕРИ. ТЯХНАТА ЕДИНСТВЕНА СИЛА ИЗВЪН РЕКЕТА, ИЗНУДВАНЕТО И ГРАБЕЖА Е ИЗМАМАТА ЧРЕЗ ИНТРИГА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    18 Юни 2013 17:11ч.

    ВСИЧКИ СА ОПЛЕТЕНИ КАТО ПИЛЕ В КЪЛЧИЩА В ИНТРИГИТЕ НА ПРЕСТЪПНАТА ГРУПИРОВКА ГРОБ И НАЙ-ВЕЧЕ НА НЕЙНИТЕ ЛИДЕРИ. ТЯХНАТА ЕДИНСТВЕНА СИЛА ИЗВЪН РЕКЕТА, ИЗНУДВАНЕТО И ГРАБЕЖА Е ИЗМАМАТА ЧРЕЗ ИНТРИГА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • местан

    18 Юни 2013 17:16ч.

    и затова трябва да подаде ОСТАВКА! ВЕДНАГА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mlad_realist92

    18 Юни 2013 17:36ч.

    Ама че нахален тип - "правителството нямало право на повече грешки"! Та нима Орешарски си го избра Пеевски? Нали Вие от ДПС му го набутахте, този екземпляр със заплахата, че в противен случай няма да подкрепяте правителството. Честно казано се чудя на акъла на Орешарски - защо не излезе и каже честно кои са министрите които той си е избрал, кои са наложени от БСП и кои са от ДПС. Няма по силно оръжие от истината, ама трябва да имаш и с извинение "топки".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи