Мая Манолова: Оставка на правителството не е в интерес на гражданите

Мая Манолова: Оставка на правителството не е в интерес на гражданите
Искането за оставка на правителството на Пламен Орешарски не е в интерес на българските граждани, защото това означава хаос и дестабилизация в страната. Това заяви в Кюстендил зам.-председателят на парламента Мая Манолова, съобщава "Дарик".
<p><em>Хората имат своите морални и граждански основания. Пеевски бе незабавно освободен от заеманата длъжност. Не ми се ще да напомням, че подобни абсурдни назначения имаше стотици при предишното управление, като на практика те останаха на своите постове до края на управлението на ГЕРБ</em>, коментира Мая Манолова. Според нея най-добрият план за излизане от кризата е екшън планът на правителството на Пламен Орешарски.</p> <p><em>В този план е залегнало намаляване на цената на електрическата енергия с 5%, увеличаването на майчинските от 240 на 310 лв. още от 1 юли, разширяване на кръга на хората, които ще получават енергийни помощи с около 60 000 домакинства, самите помощи ще се увеличат с 11%. Всички семейства с първокласници ще получават по 250 лв., за да изпратят нормално децата си на училище</em>, каза зам.-председателят на парламента.</p> <p>Мая Манолова посочи, че в този план се предвижда и увеличаване на минималната работна заплата от 1 октомври.</p> <p><em>Обсъжда се и въвеждането от януари следващата година на швейцарското правило за пенсионерите. В пакета от социалните промени е заложено и замразяване на пенсионната реформа, като ще се спре увеличаването на възрастта и стажа за пенсиониране</em>, каза още Манолова. Според нея, за да се осигурят необходимите средства, трябва да се пресече контрабандата и да се ограничи сивия сектор.</p>

Коментари

  • Този Парламент е ПротивоКонституционен!

    24 Юни 2013 22:50ч.

    избирателю, ГЕРБ нямат 97 законно избрани депутати в новия Парламент! Защото на изборите гласуваха само 50% от избирателите, а ГЕРБ с фалшификациите събра 30% от тези 50% гласували избиратели. Това означава, че за ГЕРБ са гласували реално само 15% от избирателите - т.е. на този процент гласували за ГЕРБ избиратели съответстват само 36 депутатски места! За останалите 61 депутатски места на ГЕРБ няма подаден нито един глас на нито един избирател! Как може в Парламента да се намърдат по списък на Борисов 61 депутата, за които няма подаден нито един глас на нито един избирател? А в същото време стотици хиляди избиратели с реално подадени гласове остават без свой представител в Парламента? Това ли пише в Конституцията? ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМОТО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА! И мястото на измамниците от ГЕРБ е в затвора! А Костов е виновен, че тези 3% от всичките избиратели, които са гласували за ДСБ, нямат представител в Парламента! За разлика от Борисов, който само с 15% от гласовете на всичките избиратели, освен "законно" избраните 36 депутата, има в повече още цели 61 депутата, за които няма гласувал нито един избирател! И Кунева също е виновна, че десетките хиляди избиратели, които гласуваха за нея, нямат свой представител в Парламента! И НФСБ с валери симеонов, касабов и велизар енчев са виновни по тази причина!И останалите юди като тях - СДС, НДСВ,ВМРО,ГОРД,ЛИДЕР и прочие мошеници, които излъгаха избирателите да гласуват за тях, но оставиха същите тези избиратели без представител в Парламента! И Костов, и Кунева, и останалите политически юди обаче - даже и Светльо Витков Хиподилски, за това свое предателство към избирателите си ще получават стотици милиони левове партийна субсидия от залъка на същите тези измамени от тях избиратели, защото са ... измамили повече от 1% от избирателите ! По-нагла измама от тази може ли да има? По-нагъл грабеж от този може ли да има? Това ли пише в Конституцията? Това ли е Демокрацията, която ни наложиха? В КОНСТИТУЦИЯТА ПИШЕ, ЧЕ НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СЕ ИЗБИРАТ ЧРЕЗ ГЛАСУВАНЕ - ЗА ДА БЪДЕ ИЗБРАН НЯКОЙ ЗА ДЕПУТАТ В БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ, ЗА НЕГО ТРЯБВА ДА СА ГЛАСУВАЛИ БЪЛГАРСКИ ИЗБИРАТЕЛИ! В Конституцията не пише, че някой може да стане народен представител без за него да са гласували български избиратели, както правят българските политици като Борисов и Цветанов! - ЗАЩО ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ДЕПУТАТИ В ПАРЛАМЕНТА НЯМА ПОДАДЕН НИТО ЕДИН ГЛАС НА НИТО ЕДИН ГЛАСОПОДАВАТЕЛ, А СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ИЗБИРАТЕЛИ, КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ НЯМАТ ПРЕДСТАВИТЕЛ В ПАРЛАМЕНТА - това трябва да ни обясняват непрекъснато всички медии, журналисти, социолози, политолози и политици, а магистратите трябва да защитят Конституцията и народа от измамниците и бандитите! ИЗБИРАТЕЛИТЕ ИСКАТ ОБЯСНЕНИЕ ИЛИ НОВИ ИЗБОРИ С РЕАЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО В ПАРЛАМЕНТА! Не искаме политици и медии да продължават да манипулират И ДА ГРАБЯТ българския народ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    25 Юни 2013 0:06ч.

    Те са добрият материал, другите са лошият мат`рял. (Какво единодушие с Борисов!)\r\nДобрите са 10 000. Останалите до 7 272 041 (според последното преброяване) са кофти направа, не стават.\r\nТе презират всеки, който не може да си плати тока и парното, който от безизходица се самозапалва, самообесва, самоосъжда, който блъска от сутрин до вечер, който не може да купи на детето обувки, нито учебници, нито лекарства за майка си.\r\nТе не знаят какво е това. Не разбират. Не искат да разбират. Няма да разберат.\r\nТе не искат да бъдат като ония “селяци/ работници/ груби простаци/ безимотни/ неграмотни/ профани/ хулигани/ глигани/- скот като скот:/ хиляди/ маса/ народ”.\r\nТе са млади, умни, красиви, образовани, интелигентни, вдъхновени, лъчезарни, усмихнати, мили, културни, артистични, симпатични. И сити.\r\nДругите, някакви жалки 7 272 041, са тъпи, прости, спихнати, сдухани, безграмотни, некултурни, уродливи, дрипави, отблъскващи, ограничени, заблудени, досадни, нецивилизовани, жалки и мрачни. “Да мрат! Дори им е малко!”, казваха преди време “експертите на прехода” за тия неандерталци, които си заслужават “да пукнат малко по малко”. Защото – “Така им се пада на тия тъпаци!”. И ги пращаха в Сибир – “за да има мир”. И сега ги пращат на същото място със същата цел.\r\nТе са черешката на цивилизацията, те са “друго поколение човешки същества”, по-висши някак, за разлика от ония примитиви, диваци и варвари.\r\nТе са светли, прекрасни, морални и ведри.\r\nИ ведро скандират “Боклуци!”, “Курви!”, “Педеруги!”, “Комуняги!” и “Турци сте!” Така възпитават децата си. Учат ги на гражданско поведение. Така се ставало гражданин, казват.\r\nТе не протестират за цени. А за ценности. Нямат проблеми с цените. А с ценностите.\r\nТе са демократи, другите са примати.\r\nИ понеже са демократи, всеки, който е различен и който не мисли като тях е боклук.\r\nТе имат завидни биографии – от 5-годишни свалят комунягите. Те са второто синьо поколение – пощенски код “София-1000″.\r\nТе са децата на онези, които самоубиха десницата с високомерие, а сега плачат, че са непредставени в парламента и чакат раждането на нова, реформирана десница, че да ги представлява. Ще им я направят. Вече я правят – все същите експерти, същите олигарси и същите банки. За да представлява тях – експертите, олигарсите, банките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • комунчо

    25 Юни 2013 0:21ч.

    нали нямаше пари бе другарко от къде се взеха сега за тези увеличения,да не сте се бръкнали случайно вие да извадите от вашите....казахте,че герб са оставили страната без пари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    25 Юни 2013 1:16ч.

    БОРИСОВ ТВЪРДЕШЕ В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА, ЧЕ НЯМА ПАРИ ЗА МАЙКИТЕ. А ДА ЛЕТИ С ХЕЛИКОПТЕРИ И САМОЛЕТИ ПАРИ ИМАШЕ. ЩО ЗА АБСУРД Е ДА СЕ ИСКА ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, НАМЕРИЛО ПАРИ ЗА МАЙКИТЕ?!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ф17

    25 Юни 2013 2:12ч.

    Ти Борисов не гледай, той е свръх човек, не той лети с хеликоптерите, ате с него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дянков си е в САЩ

    25 Юни 2013 7:43ч.

    Маюшке,права си мойто момиче и това е самата истина.Но интелигентната тълпа поощрявана от Кипърлиев не ще и да чуе. Май целта е точно тази,България отива към дъното ,каквото ще да става,няма да се размине без това което ме е страх да изрека.Какво да се прави ,съдба,кой оцелее,оцелее,на война като на война.Хайде хвъряйте оставките и да се втурнем към банките! Пък после ,какво сабя покаже,но първо затворете границите, да не могат да избягат престъпниците народната любов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от тук съм

    25 Юни 2013 14:14ч.

    Хей 007, теб много лесно могат да те заслепят. И аз съм майка с две деца, ама на тези червени боклуци не вярвам. Я се замисли колко по-евтини ще ти излезнат майчинските, когато вдигнат минималната. Нали не си забравила, че всичко е свързано с нея. А я се замисли от къде ще дойдат тези пари, като твърдят, че сме в криза и няма пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи