Мартин Димитров съзря сделка между Борисов и БСП

Мартин Димитров съзря сделка между Борисов и БСП
Ден след като Бойко Борисов обяви пормените в правителството и номинацията за еврокомисар без да се допита до Синята коалиция председателят на СДС Мартин Димитров отвърна на удара и заяви, че подкрепата на на премиера за кандидатурата на Меглена Плугчиева за вицепрезидент на Европейската банка за възстановяване и развитие няма обяснение за него.
Димитров допусна, че подкрепата за Плугчиева е плод на сделка, но не уточни между кого и кого. <strong>Все пак намекът е, че премиерът се е договорил с БСП.</strong> Според Димитров подкрепата на Борисов е един от поредицата странни кадрови ходове на премиера. <br /><br />На въпрос защо Синята коалиция обвини НДСВ и БСП, че не подкрепиха Румяна Желева&nbsp; за еврокомисар, а сега сините постъпват по същия начин за Плугчиева, Димитров каза: "Двата случая не са аналогични, тъй като за ЕБВР е необходима финансова компетентност, каквато Плугчиева няма". <strong>От думите на Димитров излиза, че Желева е имала необходимата компетентсност за ресора, в който беше номинирана за еврокомисар.<br /></strong><br />Реакцията на Мартин Димитров относно &ldquo;поредицата странни кадрови ходове на премиера&rdquo; <strong>е продиктувана от безсилието на Синята коалиция да участва пряко в избора на нов външен министър и кандидат за еврокомисар.</strong> Премиерът Борисов подмина всички апели на сините за &ldquo;обществено обсъждане&rdquo; със завидно пренебрежение, а вчера Иван Костов беше видимо разгневен от факта, че отново е поставен в изолатора.<br /><br />Според източници на glasove.com<strong> с номинацията на Кристалина Георгиева и привличането на Илиян Михов, Бойко Борисов е показал на Иван Костов, че не се нуждае от експертната му помощ и може да се справи с кризата и без него.&nbsp; </strong><br /><br />Докато Мартин Димитров атакуваше Бойко Борисов, Меглена Плугчиева, която вчера беше изслушана&nbsp; в Европейската банка за възстановяване и развитие, съобщи, че <strong>кандидатства за свободната позиция по собствено желание и не представлява българското правителство, тъй като кабинетът е определил за български представител в Съвета на директорите на банката Стефка Славова.</strong><br /><br />Плугчиева е посочи още, че участието й в конкурса няма никакви политически и партийни оттенъци. Тя благодари на премиера Бойко Борисов, който вчера публично подкрепи номинацията й за поста. <br /><br />Конкурсът е за пост, който по традиция се заема от представител от Югоизточна Европа. Ако Плугчиева спечели, ще трябва да напусне депутатското си място.<br />

Коментари

  • Sin

    21 Яну 2010 19:24ч.

    &quot;Двата случая не са аналогични, тъй като за ЕБВР е необходима финансова компетентност, каквато Плугчиева няма&quot;. От думите на Димитров излиза, че Желева е имала необходимата компетентсност за ресора, в който беше номинирана за еврокомисар.&quot; !!?? Очевидна ченгесарска логика ! То не може и да е друга, тъй като е на Алексей Петров - реалният диригент тук. &quot; ... с номинацията на Кристалина Георгиева и привличането на Илиян Михов, Бойко Борисов е показал на Иван Костов, че не се нуждае от експертната му помощ и може да се справи с кризата и без него. &quot;. Уфа ! Алексей Петров ли не знае, че най-компетентен по всички икономически и финансови ваъпроси е И.Костов !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анастасия

    21 Яну 2010 20:28ч.

    &quot;...с номинацията на Кристалина Георгиева и привличането на Илиян Михов, Бойко Борисов е показал на Иван Костов, че не се нуждае от експертната му помощ и може да се справи с кризата и без него.&quot; А ДА ВИДИМ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?

    21 Яну 2010 23:19ч.

    Тази Плугчиева е точно толкова компетентна и умна, колкото е например Цецка.. Има нещо сходно в тях... Село и половина! Изобщо кой номрален може да подкрепи каквато и да е кандидатура на Плугчиева???? В случая съвсем нормална реакция от страна на Димитров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !

    22 Яну 2010 5:45ч.

    ама Бойко още ли не е оттеглил кандидатурата на Плугчиева..то ние носим на срам, ама той прекалява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи