Мартин Димитров получи вот на доверие от СДС. Напрежението в партията остава

Мартин Димитров получи вот на доверие от СДС. Напрежението в партията остава
Председателят на СДС Мартин Димитров да остане на поста си. Това решиха членовете на Националния съвет на партията, които гласуваха вот на доверие на лидера си. След трагичните резултати на местните и президентските избори Димитров поиска вот на доверие от съпартийците. Днес 45 членове на НС го подкрепиха, деветима бяха „против" оставането му на поста, трима се въздържаха, а 18 не участваха в гласуването, защото считат, че не този орган определя кой да бъде председателят на партията.
<p>Въпреки формалната подкрепа за Димитров напрежението в СДС остава. Днес бившият лидер на партията и настоящ евродепутат Надежда Нейнски призова Димитров да се оттегли и да бъде назначено служебно ръкводоство, което да води партията до избор на нов лидер. Надежда Нейнски изрази позиция, че коалицията с ДСБ трябва да бъде съхранена. Подобно мнение изрази и депутатът от СДС Михаил Михайлов.</p> <p>Срещу Димитров се обяви и софийската организация на партията, която обаче поиска по-близки отношения с ГЕРБ и раздяла с Иван Костов.</p> <p>След днешното заседание на НС стана ясно, че Димитров вече няма подкрепата и на местните структури на партията в Пловдив, Благоевград, Велико Търново и Стара Загора. Организациите от Шумен и Ямбол пък изобщо не бяха представени на съвета.</p>

Коментари

  • Мунчо

    23 Ное 2011 1:00ч.

    Maртине, ти си най-великия лидер. От два милиона през 1992 днес СДС е един файтон хора и хиляда борещи се за лидерското място. Ай сектир...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безпартийна

    23 Ное 2011 2:06ч.

    Нито съм защитник на Мартин Димитров, нито пък противник. Общо взето, наблюдавам нещата отстрани. Това, в някои случаи дава възможност за повече обективност. Странното за мен е, че хората не гледат числата. Там където устояха на споразумението със Синята коалиция, резултатите са къде по-добри, отколкото там, където Мартин Димитров се поддаде на безпринципни коалиции - пример - президентските избори. А най-смешното е, че за избора на Румен Христов и коалицията с явно отхвърлени от сините избиратели провалени политици го набутаха точно отрепките от софийската организация на СДС. И точно те сега му искат главата. Разбира се, нали така го подредиха! Той че си го заслужава - няма спор. Но точно Иван Сотиров, Стефан Иванов и сие да са му съдници, е, това вече е върхът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • внимателен

    23 Ное 2011 2:32ч.

    така, като те гледам си една безпартийна десебарка от централата на Кърниградска. Това костовистите сте много смешно племе:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георгиев

    23 Ное 2011 6:59ч.

    Безпартийна, или сте неосведомена, или злонамерена. СДС-София не само не "набута" Румен Христов, ами гласува ПРОТИВ него и ЗА Надежда Нейнски. Стига манипулации. Горд съм, че съм член на СДС в София!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи