Любомир Павлов беше избран за председател на Съюза на издателите. Организацията пред разпад

Любомир Павлов беше избран за председател на Съюза на издателите. Организацията пред разпад
След скандали и остри реплики Съюзът на издателите избра за свой председател съсобственика на медийна група „България“, която издава вестниците „Труд“, „24 часа“ и „168 часа“, Любомир Павлов. От своя страна представителите на сп. „Тема“, в. „Стандарт“, в. „Новинар“ и бившият председател на съюза Тошо Тошев, който подготвя стартирането на свой вестник, обявиха, че напускат организацията. Любомир Павлов, който беше предложен за поста от съдружника си в "Медийна група България" Огнян Донев, беше единствената кандидатура, след като Валери Запрянов (сп. „Тема“) и Теодор Захов (в. „Капитал дейли“) си направиха отвод.
<p>През цялото време, докато течеше заседанието, съсобственикът на медийната група &bdquo;България&ldquo; Христо Грозев, който е в конфликт със съдружниците си Любомир Павлов и Огнян Донев, съобщаваше чрез социалната мрежа &bdquo;Туитър&ldquo; как върви заседанието на Общото събрание. От публикациите на Грозев в социалната мрежа стана ясно, че в началото на събранието Запрянов и Теодор Захов обвинили Павлов, че е провалил провеждането на годишните награди за пишещи журналисти "Черноризец Храбър", като не е допуснал подчинените си до конкурса. От своя страна Павлов признал, че това е било грешка.</p> <p>Валери Запрянов продължил да атакува Павлов, като заявил, че той не е подходящ за поста, защото може да злоупотреби с новата си публична длъжност, тъй като в качеството си на разследван може да поиска подкрепа от международни организации под претекст, че проверките срещу него са посегателство срещу свободата на словото. В момента Павлов официално не се води разследван, защото делото за прехвърляне на контрола на Общинска банка на Христо Ковачки, по което той беше задържан за кратко, е прекратено от 2007 г. Последният сигнал срещу него за пране на пари, подаден от Карл Хабсбург, Даниел Руц и Христо Грозев, пък все още е само на ниво проверка в прокуратурата и няма повдигнати обвинения.<br />От своя страна издателят на в. &bdquo;Стандарт&ldquo; Тодор Батков атакувал Любомир Павлов, като заявил, че в издавания от него в. &bdquo;България днес&ldquo; се нарушават грубо човешките права и етичният кодекс на журналистите. <br /><br />Преди да напусне съюза, Валери Запрянов заявил: "За първи път ме е срам, че съм журналист. Не искам да плувам по река, която става все по-жълта и пълна с трупове. Не можеш да издаваш авторитетни медии, а с другата ръка жълт вестник, който да ти изпълнява мръсните поръчки. Предпочитам да остана журналист, вместо да стана кучето на Павлов!".<br />По време на заседанието се разразил спор между Христо Грозев и Любомир Павлов. Грозев заявил, че Павлов няма правомощия сам да представлява "Медийна група България холдинг" след последното решение на съда. От своя страна Павлов отвръща, че има такова право по силата на старо пълномощно.<br /><br />Съюзът на издателите е създаден през 2000 г. В него бяха представени издателите на "Труд", "24 часа", "Демокрация", "Стандарт", "Дума", "Земя", "Сега", "Новинар" и "Пари". През 2010 г. в съюза имаше 23 издателства, които издаваха общо около 95 печатни издания. Досега председател на съюза беше Тошо Тошев, а негови заместници &ndash; Венелина Гочева, Валери Запрянов, Светлана Шаренкова и Тодор Батков.<br />В управителния му съвет пък влизаха Любомир Павлов, издателите на "Капитал", "Сега", "Новинар", "Марица" и "Струма" &ndash; Теодор Захов, Сашо Дончев, Любен Дилов-син и Степан Ерамян, както и шефът на "Санома блясък България", издаващ редица луксозни списания, Димитър Друмев.</p>

Коментари

  • Доляна Заляна

    17 Ное 2011 0:02ч.

    Нормално развитие на нещата - разпад, естествено. Така се разпада всичко, до което се докосне този шмекер Любо Пъпката. Не че имаше кой знае каква полза от този Съюз, освен да се дуят по президиумите - какви права защитиха, какво свършиха? Обаче най-голямата шушумига е Венелина Гочева с нейните агентчета от 24 часа - виж как доносничат светкавично, че някой си бил в Интернет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЯЯЯЯЯЯЯ

    17 Ное 2011 0:03ч.

    Любен Дилов - син И ТОЙ БАРАБАР ПУТЬО С КАПУТИТЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михалаки

    17 Ное 2011 17:36ч.

    Е па тоя от два дена е сбственик на вестници и изведнаж- преседател на медийната група!!!! Но защо да се учудваме? В държавата Абсурдистан всичко е възможно! Този не беше ли играчора,който заедно с Софиянски навремето се опаричиха от нищото и станаха милионерчета в бъркотиите на времето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи