Лавров: Удар срещу Иран ще бъде много сериозна грешка с непредвидими последици

Лавров: Удар срещу Иран ще бъде много сериозна грешка с непредвидими последици
Русия предупреди, че евентуален военен удар срещу Иран би бил "много сериозна грешка", която ще доведе до нови конфликти и цивилни жертви.
<p>"Това ще бъде много сериозна грешка с непредвидими последици", заяви руският външен министър Сергей Лавров след предупреждението на израелския президент Шимон Перес, че подобна атака става все по-вероятна.</p> <p>"Военна намеса ще доведе само до многократно увеличаване на жертвите и на човешкото страдание &ndash; заяви Лавров. &ndash; Не може да има военно решение на иранския ядрен проблем, както не може да има подобно решение на никой друг проблем в съвременния свят", допълни руският външен министър, цитиран от БГНЕС.</p> <p>Предупреждението на Израел дойде преди очакваното тази седмица оповестяване на нов доклад от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) за иранската ядрена програма. Русия призова Иран да увеличи прозрачността на ядрената си програма, като същевременно се опитва да предпази съюзника си от съветска ера от най-унищожителните санкции и от възможна заплаха за война.</p> <p>Лавров заяви, че настоящите военни кампании като тази на НАТО в Афганистан доказват опасностите от чуждестранната намеса. "Използването на сила е възможно само при две условия, посочени в Устава на ООН. При самоотбрана, когато е извършена въоръжена атака или чрез решение на Съвета за сигурност на ООН", припомни Лавров.</p>

Коментари

  • пън

    07 Ное 2011 19:23ч.

    КОГА ПЪК ИРАН Е БИЛ СЪВЕТСКИ СЪЮЗНИК. КАТО ИЗЛЕЗЕ ЕДНА ГЛУПОСТ, ЧЕ КАТО ПОЧНЕ ДА СЕ ПЕЙСТВА И ПРЕВЕЖДА, ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наско

    07 Ное 2011 19:32ч.

    Ама и тези руски експертни мнения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • раффф

    08 Ное 2011 1:04ч.

    военен удар срещу Иран би бил едно навременно решение, което ще доведе до спиране на ядрената програма на престъпниците, управляващи днес иран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи